Läsarfråga om gymnasiet


Såg förresten att du gick natur... Jag går i nian just nu och har fullt upp inför gymnasievalet! Har nästan ingen aning om vad jag vill... Trivs du med din linje? Och varför valde du den? Vet du om det är många som går natur för att bli något som inte är tex. läkare?


Svar: Jag går ju, precis som du läste, naturvetenskap. Det speciella med det är att jag går naturbruksprogrammet på Grans Naturbrukssskola i Öjebyn, och sedan inriktning mot NV. Jag trivs jättebra på min linje och har förut varit osäker på vad jag vill bli, så då tyckte jag att det var bra med den breda grunden som just NV ger.

Jag själv vill antingen bli läkare eller veterinär, de flesta i min klass vill bli veterinärer och en tjej vill bli veterinärassistent. En annan är inriktad på polis, och sedan vill andra bli sjuksköterska, civilingenjörer, arkeolog, agronomer till exempel. Sedan finns det de som inte har någon som helst aning om vad de vill bli, och de tycker därför att det är bra att de har valt NV eftersom de kan plugga vidare till i stort sett vad som helst.

Dock ska jag inte överdriva och säga att NV enbart är en rolig linje, för det är det inte alltid. Det är mycket plugg och många gånger då man bara vill skita i allt. Man måste vara förberedd på alla prov och alla läxor, tackla det med en positiv inställning och verkligen ha målet att klara av det, för annars tror jag att det kan bli tufft.

Om man verkligen inte har lust att plugga är NV helt enkelt fel linje. Är man däremot som jag, som trots allt plugg försöker se positivt, planerar osv, så går det bra.


Man kan om man vill helt enkelt, och man får aldrig ge upp! :-) Lycka till med ditt val till gymnasiet!

Kommentarer
Postat av: sofia och maja - en blogg om allt möjligt

fototävling på bloggen :) gå gärna med :P

http://fastnaglar.blogg.se/2009/october/fototavling-hos-fastnaglar-d.html#comment

2009-10-29 @ 21:57:05
URL: http://fastnaglar.blogg.se/
Postat av: åsah

ja. jag tror egentligen inte att det är så viktigt vad man väljer på gymnasiet, så länge man får med alla de studieförberedande ämnena.. jag tycker det viktigaste är att man har kul!

2009-10-29 @ 23:42:15
URL: http://vazyaila.wordpress.com
Postat av: Lina

SV: tack tack tack! :D fin blogg du har!

2009-10-30 @ 00:02:19
URL: http://lininaas.blogg.se/
Postat av: Josefine

Åh jag går oxå natur ;D

2009-10-30 @ 09:59:32
URL: http://jooossi.blogg.se/
Postat av: Emma

Bra inlägg. Står själv i välja-gymnasie-träsket & det är inte lätt minsann. Känns som att jag inte vill gå något. Jag är inte så haj på fysik&kemi så natur är nog inget för mig. &samhäll verkar lite boring... menmen! :) bra att du trivs iallafall! :D

2009-10-30 @ 10:33:17
URL: http://eexx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0