Glädje är en källa till glädje


När jag är glad så tycker jag mycket mer om mig själv. Och jag ser mig själv oftare med ett stort leende på läpparna (och även inuti). Jag tror att en sådan sak strålar ut från en och sprider sig till andra. Fick en väldigt gullig kommentar tidigare idag (eller igår?) som löd: "Hej på dig Matilda :) Vill bara säga det att du alltid ser SUPERSÖT ut på varje bild som är på dig! :D Haha, man vill bara hoppa in i bilden och krama dig!! Kram :)"


De orden fick mig att börja fundera över vad det är för något som gör att en främmande person får lust att krama en. För ett-två år sedan hade jag aldrig fått en kommentar som denna, men det kan bero på att jag inte tyckte om att le. Jag tyckte inte om att visa glädje, jag rent ut sagt hatade mitt leende - det var det fulaste jag visste. Nu vet jag att mitt hemliga verktyg till lycka är att må bra, och att trivas i och med sig själv. Jag älskar att le, jag älskar att skratta och jag älskar att se glädje på bild! Och kanske är det därför jag inte har något emot att le och vara den jag är på bilder som föreställer mig själv, trots att jag en gång i tiden faktiskt vantrivdes framför kameran. Det är konstigt vad ett par år på gymnasiet och nya människor kan tillföra ens liv. Jag ser glädjen i små saker nu, tidigare kunde jag bara se glädjen i stora händelser som att jag vann en tävling eller fick högsta betyg i ett ämne. Den senaste tiden har jag blivit så mycket mer tacksam över allt, jag är tacksam för att allt är som det är och att jag lever det liv jag vill leva. Visst har det tagit tid, men det var det värt tusen gånger om.


"Bara det att det finns glädje är en källa till glädje," sade Hjalmar Bergman för länge sedan - och jag kan inte mer än hålla med honom!


Matilda Holmqvist, en nytänkande och kreativ bröllopsfotograf och familjefotograf i Uppsala, Stockholm och Västerås.

Kommentarer
Postat av: Lena

SV: Förhoppningsvis kommer bilderna upp senare ikväll eller imorgon, det vart ganska många att gå igenom :P

2011-07-19 @ 21:18:51
URL: http://lcfoto.blogg.se/
Postat av: Linn

Roligt att du blev så glad för min kommentar :)!!

Nu blev jag också jätteglad :) haha :)

Det verkligen strålar om dig på varje foto, och det är sådanna foton som är extra roliga att se!!

Kram! :)

2011-07-19 @ 21:41:41
Postat av: Lena

Hej dom första bilderna från Jedward ligger uppe på bloggen nu :)

2011-07-20 @ 01:22:59
URL: http://lcfoto.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag kan bara hålla med dig Matilda! Glädje ger frid i själen, tror jag på :)

2011-07-20 @ 12:46:04
URL: http://ingy.blogg.se/
Postat av: Ida - Foto

Guuuuud va du är duktigt på att fota! Blir ju alldeles avundsjuk :(

2011-07-20 @ 14:31:36
URL: http://fotoliiivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0