I tankar om att starta eget


Mitt i allt har jag börjat tänka mer på det här gällande att starta eget företag..

Av den anledningen har jag ett par frågor till er läsare, nämligen:

Har ni tips på hur man går tillväga när man startar eget? Andra tips gällande eget företagande?
Anser ni att det behövs fler fotografer än de som redan finns?
Och hade du kunnat anlita mig som fotograf eller har jag inte den stil på mina fotografier som du önskar?

Jag vill hör alla åsikter, och jag hoppas att de är hundraprocentigt ärliga. Ge mig gärna tips och trix för hur jag på bästa sätt kan marknadsföra mig själv. För mig är det väldigt viktigt, och roligt, ifall du säger vad du tycker! Finns det något du vill säga i konstruktiv mening så är det också okej, jag vill utvecklas och det är mitt mål med fotograferandet!

Tusen tack för att du tog dig tid att läsa, ni får ha en fin dag!Kommentarer
Postat av: sandra [ foto & vardag ]Går också i tankarna om att starta eget. Jag tänkte iallafall börja med att gå på en "starta-eget-info" som arbetsförmedlingen har hand om. :)

Jag skulle absolut kunna tänka mig att anlita dig, du är kreativ och dina bilder är något utöver det vanliga. Brukar ofta hitta inspiration när jag tittar in hos dig :)

2011-03-23 @ 11:32:18
URL: http://mepublished.blogg.se/
Postat av: Lena - Världen Genom Mina Ögon (Foto)

Jag vet inte riktigt hur man gör men kolla med dom som redan har egna företag inom fotot, du kanske kan börja sälja dina bilder från början. Det är en idé kanske! :)

2011-03-23 @ 11:35:36
URL: http://lenasplanet.blogg.se/
Postat av: [SOFIA WESTERGREN]

Jag har eget (som ligger lite nere nu för skolan tar upp all tid...) och det du kan börja med är att bli medlem på verksamt.se där du kan bli medlem, (du måste ha e-legitimation) där kan du starta, driva och avsluta företag, typ. Det är en jättebra sida, speciellt för oss yngre som inte förstår det överdrivna språket i skatteverkets texter... Fyll i ansökan och skicka in. Jag rekommenderar dig att boka en tid med skatteverket också. Jag fick komma dit för att jag hade fyllt i lite knasigt (eftersom jag inte ens förstod hälften) och vi ändrade väldigt mycket ang. hur jag ska bokföra och sådär. Det är verkligen en djungel med allt det där...Men till dina frågor: jag tycker att det behövs fler fotografer som du. Du är konstnärlig, men inte sådär konstigt konstnärlig som de där kända fotograferna är. Du är mer häftig, dramatisk lixom. Jag skulle absolut anlita dig!

2011-03-23 @ 14:05:23
URL: http://fiiiyah.blogg.se/
Postat av: Emma - foto

Du har en väldigt originell och egen stil på dina bilder som inte många fotografer har idag. Du sticker verkligen ut - på ett bra sätt! Och fler sådana fotografer tror jag att det behövs, och jag skulle verkligen kunna tänka mig att anställa dig som fotograf!

2011-03-23 @ 16:06:19
URL: http://emmapersson.webblogg.se/
Postat av: [SOFIA WESTERGREN]

sv: bra att det var till nån nytta, och tack för svaret! :) och fråga dom allt du undrar, för det hjälper sjukt mycket! ha det bra :)

2011-03-23 @ 18:00:17
URL: http://fiiiyah.blogg.se/
Postat av: MonikaM

Hej :-) Tack så mycket för kommentaren... och grattis till en rolig idee om att starta eget!!! och vilka vackra sagolika bilder!!! Kram Monika

2011-03-23 @ 19:35:35
URL: http://www.monikamanowska.com
Postat av: Fanny

om det behövs fler fotografer? JA!

jag tycker att du, vid sidan om att ev. starta eget, försöka få ställa ut i gallerier och liknande. tror dina verk hade uppskattats av fler än vi som läser din blogg :)

2011-03-23 @ 19:59:38
URL: http://www.magic-mirror.se
Postat av: Clara

jag har ingen aning om hur man marknadsför sig på bästa sätt och massor av sånt. Men jag kan säga vad jag anser om det är tillräkligt många fotografer där ute. Och svaret är absolut inte, om detta är det du vill och brinner för så go fot it! Du är otroligt duktig och du gör inte som alla andra, utan går din egen väg och utvecklas.

Jag skulle absolut anlita dig som fotograf, älskar dina foton och det är helt klar fler som gör det, iaf minst 500personer som följer din blogg (det borde vara fler!!!!) och sen de som givit dig konstruktiv kritik i tidningar osv.Alla de som anlitar dig kommer bli otroligt nöjda är jag säker på, lycka till:)

2011-03-23 @ 20:50:07
URL: http://ckklara.blogg.se/
Postat av: Petra1000

Jag håller också på att starta eget. Via verksamt.se kan man hitta starta eget dagar som finns runt omkring i landet. Jag tänker så här: Strunt samma om någon vill anlita mig eller om det finns för många fotografer. Jag tycker att det är så fanatiskt (jo, jag stavade rätt ord även om fantastiskt hade varit ett ok ord också :-)) roligt att fotografera att jag tänker göra det ändå. Fast så har jag heller inga krav på mig att försörja mig som fotograf eftersom jag har ett jobb vid sidan av.Så, om du känner glädjen, så är det klart att du ska starta eget så får resten ordna sig!(PS, nu har jag lagt upp bilder på fotoboken jag gjorde hos Photobox.)

2011-03-23 @ 21:25:03
URL: http://petra10001.blogspot.com/
Postat av: mats

Hej!

Du har en egen stil och fina bilder, fundera på om du vill arbeta med foto som konst eller mer journalistiskt och liknande. Skall du leva på ditt foto? Det finns fördelar med eget företag vad der gäller avdrag för utrustning och liknande men det är också så att ens hobby plötsligt innebär mycket arbete som inte har med själva fotograferandet att göra.

2011-03-24 @ 08:34:58
Postat av: fanny

sv; tack så mycket :D:Djag har alltid trott att jag inte kan starta eget just för att jag vill ta bilder på mitt eget sätt, har svårt för att ta dem dära "vanliga bilderna" och redigerar oftast för mycket haha. Men hade vart kul om man fick chansen

2011-03-24 @ 09:31:00
URL: http://fannyelina.blogg.se/
Postat av: sandra [ foto & vardag ]

SV; Tack! :) Ja, tycker absolut vi ska hålla kontakten, skulle vara jätte bra om vi fastnade och kunde stötta varandra lite. :)

2011-03-24 @ 11:33:23
URL: http://mepublished.blogg.se/
Postat av: Julia

Nedre bilden till höger får mitt fotohjärta att smällta! :D

2011-03-25 @ 18:45:47
URL: http://endagiapril.blogg.se/
Postat av: f- FOTO

ÅH ÄLSKAR BILDEN LÄNGST NER I HÖGRA HÖRNET ♥

åh fin header BTW! :D ♥

2011-03-26 @ 18:17:13
URL: http://regnfaller.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Du har verkligen det som behövs!

Du vågar gå utanför gränserna som finns och göra det till något fantastiskt! Du är grym!

2011-03-27 @ 20:01:40
URL: http://ingy.blogg.se/
Postat av: petronella - FOTO - fotogeniquee

Herregud vilka bilder! Du borde verkligen starta eget, jag vet inget om det men bara kolla på dina bilder!

2011-04-06 @ 21:19:59
URL: http://fotogeniquee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0