Seize the day och lev i nuet


Inför min framtid har jag oerhört många drömmar... Det är ett oräkneligt antal, bland annat vill jag resa och gärna vara borta i minst ett år. Åka till Afrika och ta del av utvecklingen där, få uppleva deras kultur, få vara med. Jag vill även plugga till läkare, bo i ett litet hus på landet med stora marker, en vacker dag ha barn som jag vill att ska få ta del av bland annat en sådan resa som den till Afrika, jag vill att de ska lära sig av erfarenhet och inte av att någon säger åt dem hur man ska tycka och tänka. Jag vill fortsätta vara en fotograf, precis som jag är idag. Jag vill leva ett glatt liv, med sina motgångar, för alla liv innehåller motgångar och det är de som gör oss starka.


Problemet med att tänka och drömma oss in i framtiden är att vi glömmer att leva nu, idag. Om jag bara drömmer om min framtid, den jag kommer leva om 10 år, så när jag väl är där drömmer jag om något annat, och snart är jag 70 år och sitter med mina barnbarn och ångrar att jag inte levde i nuet. Ångrade att jag inte spenderade just den här dagen precis som vad den är. Ångrar att jag inte njöt av just denna stund. För nog finns det mycket härligt i livet, som vi kanske inte ser just nu, något som är så litet, men ändå betydelsefullt. Idag har jag pluggat matte, och nog känns det ganska bra att förstå alla de konstiga temer och uttryck som står i kursboken. Regnet har smattrat utanför, javisst är det härligt, jag älskar när det regnar och man bara kan sitta inne och lyssna på det, kanske läsa en bok. Något som är otroligt härligt är att sova i tält när det spöregnar (gärna vattentätt, haha), tycker att mysfaktorn höjs många gånger om. Men det är jag, och det här är mitt sätt att se på de små sakerna i livet.


Givetvis ska man ha drömmar, men man ska inte leva i dem NU, utan då när den tiden kommer. Mitt mål är från och med nu att leva här och nu, blicka framåt för att kunna föreställa mig mina mål och vad jag måste göra för att nå dem. Uppskatta dagen för vad den är, även något dåligt kan utveckla dig! Du har blivit en erfarenhet rikare, och det, det är mycket värt!Kommentarer
Postat av: PICTUURESTYLE

Det där var väldigt bra skrivet :)

2011-05-23 @ 21:37:03
URL: http://pictuurestyle.blogg.se/
Postat av: becca

härlig bild

2011-05-23 @ 21:38:03
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: jeskan

klokt sagt Matilda!

2011-05-23 @ 21:40:37
URL: http://jeskan.blogspot.com
Postat av: Petra1000

Hade det funnits en "gilla"-knapp här nu hade jag tryckt på den!

2011-05-23 @ 22:09:15
URL: http://petra10001.blogspot.com/
Postat av: Fanny

Jag tenderar också att leva i framtiden. En vacker dag.. Så låter det ofta! Jag vill ju leva här och nu och det är något jag börjat tänka på mer och mer

2011-05-24 @ 07:31:57
URL: http://magicmirror.blogg.se/
Postat av: ottilia

Åhhhh Afrika! Jag och en vän funderar på att spendera nio veckor där nästa år, om vi får ihop tillräckligt med pengar. :)

2011-05-24 @ 15:14:00
URL: http://lindellottilia.se
Postat av: healina foto

Riktigt fin bild!

Passar perfekt till dina kloka ord här :)

2011-05-25 @ 00:23:27
URL: http://healina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0