Somrig saft!

2009-06-26 @ 17:15:28 Direktlänk Ätbart Kommentarer (18)

Det här är vad jag har gjort nu i början av sommaren. Det kan ta antingen en timme eller längre, beroende på om du har lättillgängliga svart-vinsbärsbuskar. Jag har vinbärsbuskar alldeles utanför vårat hus här i Bondersbyn. I vanliga fall brukar mamma göra den här saften, men eftersom jag är ensam här nu så frågade mamma om jag inte kunde göra den. Svaret var ett solklart ja, lite ansvar får man faktiskt ta om man bor ensam större delen av sommaren på det underbaraste stället på jorden!Ja, ni kanske ville ha receptet på saften eller? Såklart! 


Hitta en eller flera svart-vinbärsbuskar och plocka de blad som ser hela och fräscha ut. Du ska fylla en 3-litershink med nedtryckta vinbärsblad.

  1. Skölj bladen och lägg dem i en hink, ca 10-12 liter ska den rymma.
  2. Tvätta och skiva citronerna.
  3. Börja koka upp vattnet och allt socker, det tar nämligen ganska lång tid innan det har kokat upp.
  4. Varva citroner, citronsyra och bladen i hinken.
  5. När vattnet och sockret har kokat upp häller du det hett i hinken, över citronerna, citronsyran och bladen.
  6. Rör tills citronsyran har lösts upp.
  7. Täck över hinken med ett lock och låt den stå kallt i 4-5 dagar. Har du en källare är det ett perfekt ställe att sätta hinken på.
  8. Sila saften och fyll i rena flaskor. Nu är den färdig att drickas. Om du inte dricker upp all saft direkt kan du frysa i flaskorna och plocka fram vid senare tillfällen, saften passar i alla de stunder.

Blanda saften lagom mängd vatten och njut i sommarvärmen!

---
Kommentarer (18)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Uppdatering numro 3

2009-06-26 @ 17:13:15 Direktlänk Övrigt Kommentarer (9)

I veckan har jag gjort en heeeel del. Utan att ha tillfrågats har jag städat vårat kök (som säkert inte blivit städat på tre månader eftersom vi nästan aldrig är här) och sedan vårat badrum också. Utöver det har jag gjort svart-vinbärssaft, åkt in till Kalix och handlat mat för kommande vecka och fotat något liknande ett fotouppdrag. På söndag ska jag ut i skogen och söka efter kommande fotoobjekt, och lyckas jag så ska ni få veta vad det var! Om ni bara visste hur skönt det är att få slappna av riktigt ordentligt som jag gör nu, efter ett helt år på gymnasiet (men det är inte det jag vilar ifrån) och speciellt att komma ifrån mina högljudda bröder. Aldrig tidigare har jag känt ett sådant sug efter att faktiskt ägna mig åt att laga mat, vara ute och se till att gräset inte blir så långt, handla mat och se till att riktigt njuta. Det beror nog på att jag är på den bästa platsen på denna jord, enligt mig.

Det är hit jag kommer när jag kommer hem och det finns inget ställe, som jag har besökt än så länge, som kan ersätta Bondersbyn. Kan tilläggas att jag har varit på många ställen.


Jag hoppas verkligen att ni har haft en underbar början på sommarlovet och om inte, se till att resten av lovet blir det! Kan du lova mig det? Tack!

Många kramar till er och höres gör vi i min nästa uppdatering, eller hur?


Fotona nedan har inte jag fotat, det har tjejen Alexandra Gramner gjort! Hon är duktig på att fota djur!

---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Till syrran!

2009-06-21 @ 20:40:40 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (5)

Tack för alla underbara kommentarer från er, jag förstår inte hur jag ska kunna svara på dem alla till hösten.
Just för tillfället sitter jag i Kainulasjärvi, hemma hos Ellen. Just nu är hon och Alex ute med hästarna.
Hmm, vad kan skrivas egentligen? Har haft en trevlig helg! So far, so good!
Åker hem imorgon klockan 06.40.

I övrigt har början av sommarlovet varit bra och om det inte hade varit för den kyliga blåsten och solen som gömde sig bakom molnen, hade det varit perfekt!
Har gjort en hel del, först och främst tagtit det lugnt under förmiddagarna, och sedan varit in både till Kalix och umgåtts med Hilda. Har badat i älven, ridit hästen Emil, tränat söta lilla Loppan och cyklat säkert minst 1,5 mil varje dag. Hade också en trevlig kväll på berget Raggdynan, dagen innan midsommarafton.
Ah, sen under tredje eprioden ska jag bara jobba nio dagar, nio dagar under hela sommarlovet. Är det skönt eller skönt?!

Jaha Åsah, nu har du fått din uppdatering! ;-) Förhoppningsvis blir det fler!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Update nr 2

2009-06-20 @ 18:12:50 Direktlänk Övrigt Kommentarer (10)

*Dessa två foton på mig har jag inte tagit, men däremot redigerat lite grann.
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En söt sovande katt

2009-06-20 @ 15:33:51 Direktlänk Djur Kommentarer (4)


Kanske lite mörk, men det får ni leva med :-)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Update

2009-06-15 @ 17:46:57 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (31)

En liten Matilda har tur som kan sno Hildas dator ibland, haha. Så ni får en liten uppdatering med en (lite) foton. Njut! - Mmm, Matilda njuter av Hildas Ben&Jerry!


---
Kommentarer (31)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hem, ljuva hem!

2009-06-14 @ 11:01:30 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Tack för alla era underbara kommentarer som jag har fått de senaste dagarna! Tyvärr tror jag inte att jag kommer att ha tid att besvara dem, eftersom att jag nu inte kommer ha dator under en stor del av sommaren. Kanske att jag får sno min kompis dator någon gång då och då, men då kommer jag inte heller att ha tid att besvara några kommentarer. 
Jag gör helt enkelt så att jag publicerar de kommentarer jag fått in de senaste dagarna och de kommentarer jag får under sommarlovet ska jag besvara till hösten, tycker ni det låter okej?

Igår inledde jag första sommarlovshelgen med att sätta potatis här i stugan. Efter det spenderade jag eftermiddagen med Hilda och Lovisa och vad kan man säga att vi gjorde hela dagen? Hmm... Fotade såklart!

Att komma till Bondersbyn är för mig att komma hem. Kan inte fatta att vi inte fortfarande bor här, allt här känns för mig så hemtamt. Jag kan bara säga Hem, ljuva hem! Här ska det minsann spenderas en underbar sommar!
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Summer is here

2009-06-12 @ 15:11:37 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (12)


Här har ni söta Josefine, vår grannes dotter.
Är just nu fullt upptagen med att packa ner allt jag ska ha i stugan i sommar, och det är en hel del. Inte bara kameran ska med, utan en massa kläder och annat smått och gott. Sen måste jag planera vad jag ska ha för mat där under veckan, för jag kommer mig inte in till Kalix (om jag inte cyklar 7 kilometer och sen åker buss), så det är lika smart att köpa maten nu istället för att ödsla en hel dag åt att åka till Kalix.
Hur som helst, efter helgen kommer ni inte alls höra av mig. Ni får stå ut helt enkelt, gå ut och njut av solen! :D
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

A magic little fairytale

2009-06-12 @ 13:33:20 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (15)Idag har jag varit på mina bröders skolavslutning och där träffade vi på våra grannar och såklart deras två döttrar. Här på bild har ni Stina, som nyligen fyllt ett. Är hon inte söt med alla sina finurliga miner? Det som är så roligt med att fota barn är att de är så spontana, allt det här är sånt som Stina själv gjort medan jag följt efter och fotat.
Ni ska troligtvis få lite fler foton senare, innan vi åker kring fem idag. Nu känner jag att sommaren är här!
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nyklippt!

2009-06-11 @ 20:20:36 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (28)Ja, nu har jag klippt mig! Ååh, jag blev så nöjd! Förstår inte hur jag har kunnat gå omkring med mitt långa, tunna hår.
Är på mycket bättre humör nu än vad jag har varit tidigare idag och igår. Det har inte riktigt känts som bra dagar, men jag uppskattar ju min glädje mycket mer nu i alla fall. Förstår ni hur jag menar? Hur som helst, i morgon åker jag till älskade Bondersbyn! På tiden minst sagt!
Men, för att komma till saken, tycker du att det blev bättre eller sämre när jag har klippt mig? Ärligt!
---
Kommentarer (28)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Om två timmar...

2009-06-11 @ 14:03:45 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (6)


Josefine - Nikon D200, Nikkor 50 mm/1.8D

Snart, om bara två timmar, åker jag och klipper mig. Yees. Älskar verkligen att ha kort hår, känns så luftigt på nåt sätt.
Sen var det ju sista dagen i skolan idag, var tråkigt nog inte riktigt mig själv känner jag. Men vad kan man göra, man kan ju faktiskt inte alltid vara glad och positivt inställd, eller hur? Precis!

Kramar till alla vänliga själar där ute!
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sista skoldagen innan sommarlovet -09

2009-06-11 @ 06:56:04 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (6)Idag är sista skoldagen och jag är ärligt talat lite ledsen över det, för personligen tycker jag att det är roligt i skolan, att träffa alla glada personer i denna klass. Jag känner inte att jag har problem med själva pluggandet. Trots det ska det bli skönt att få åka till Bondersbyn och spendera sommarlovet där, ta det lugnt och bara njuta. Får väl helt enkelt se till att hitta på något med någon från klassen, så svårt kan det väl inte vara? Jo, kanske ibland med tanke på hur långt ifrån alla bor från varann. Men äh, det ska nog ordna sig!

Kram, ska klippa mig idag också! Så ni får förhoppningsvis se både en före- och efter-frisyr idag!
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Go crazy!

2009-06-10 @ 21:14:14 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (2)


Sånt här behöver jag för att piggas upp, en härlig bild att redigera. Fast det blev inte så mycket bättre, humöret alltså, men äh. Ska sova snart, är trött. Ni skulle bara veta...
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nummer ett

2009-06-10 @ 19:57:45 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (5)


Är som tidigare skrivet lite nere idag, fråga mig inte varför. Tror dock att jag började fundera en hel del idag och det är inget dåligt med det. Som tur är finns det ärliga personer som talar om vad de tycker, och det är väldigt bra.
Hur som helst, här får ni dagens foto nummer ett. Jag hade ju lovat, eller hur?
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fråga mig inte varför

2009-06-10 @ 17:57:01 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

Jag känner mig lite nere för stunden, har just kommit på att jag inte ska göra något i sommar, inte något. Inte som jag vet säkert än i alla fall, frånsett att sommarjobba och förhoppningsvis besöka underbara systern i Stockholm. 
Fråga mig inte varför jag känner mig nedstämd, men jag är nog lite av en deprimerande människa.

Hoppas ni mår bra i alla fall!
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Förlåt!

2009-06-10 @ 07:13:12 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Har en väldigt dålig uppdatering just nu, men har inte riktigt tid eller ork till att uppdatera. Igår kom jag hem ganska sent med tanke på den tid jag for på det där mötet, var trött, gjorde klart de allra två sista mattetalen och sen sov jag.

I morgon klipper jag mig och så är det sista skoldagen, så då är det inte heller säkert att det blir någon uppdatering. Men idag, jag lovar, idag kommer det åtminstone upp ETT nytt foto. Nu måste jag kila, hej på er och godmorgon!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En liten Matilda

2009-06-09 @ 13:03:06 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (4)


Återigen en gammal bild, vilket beror på att jag inte har hunnit ladda upp någon av mina egna bilder på bloggen de senaste dagarna. Hoppas ni förstår mig, men i morgon dyker det nog upp desto fler hoppas vi!
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Månaden maj

2009-06-08 @ 20:26:30 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)

 
Det här är ett foto från i maj förra sommaren. Hittade fotot ganska nyligen och upptäckte att det är ganska häftigt trots allt. Personligen gillar jag färgvarianten bättre, men den svartvita är också häftig så då får ni se båda. Nu ska jag sätta mig med lite glass och göra några tal i matten, ska köra hårt ända till dess att vi får sommarlov minsann!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Intresset som dog med kameran

2009-06-08 @ 08:59:28 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (9)


Min mamma har alltid varit duktig på att fota, bland annat tog hon många häftiga foton i Kina innan jag föddes. Ungefär när jag var fem år gick hennes analoga favoritkamera sönder och den var så gammal att det inte var någon idé att laga den. Där tog hennes fotografering slut och det tycker jag är synd, för hon är verkligen duktig på att fota. Dock har jag märkt att hon alltmer verkar intresserad av min kamera, så jag ska minsann försöka få henne att börja fota igen!
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Searching for visions

2009-06-07 @ 20:49:41 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (5)


Idag har jag verkligen fotat, allt möjligt har hamnat på bild. Eller, det var en lögn, mina bröder, ett par blommor, vår granne och hennes kanin har hamnat på bild. Men det är väl inte dåligt eller? Tänk, nu är det bara fyra dagar kvar och sen är det sommarlov, svårt att förstå det. Tiden har gått så fort! Ett år på gymnasiet redan borta och jag känner att jag inte har hunnit med någonting alls.
Jaha ni, det här var denna dag och en del av mina tankar. Kram och godnatt!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jag-vet-inte-vad

2009-06-07 @ 18:43:49 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (3)


Ursäkta, jag ser ut som en skrämd jag-vet-inte-vad, men äh, det får ni leva med! Fy för mig, sen jag köpte det där objektivet har det blivit på tok för mycket bilder på mig! Kommer lägga upp en färgvariant av den här också, sen så blir det inte mer på ett tag, haha. Vi får se hur det går!

Kram. Här ska det minsann städas!
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hidden behind dreams

2009-06-07 @ 16:25:10 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (15)


Nikon D200, Nikkor 50 mm/1.8D - bakvänt
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Where somebody's gonna talk to you

2009-06-07 @ 15:01:28 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (3)


Vilmer - Nikon D200, Nikkor 50 mm/1.8D

Nu har jag tagit mig i kragen och varit ute och fotograferat. Blev ni glada nu?
Här varierar vädret från regn och sol, verkar som att de övre makterna har svårt att bestämma sig idag!
Och nu, när ni har fått eran bild, ska jag städa mitt rum som är på tok för stökigt.
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det kan jag fortfarande

2009-06-07 @ 12:52:01 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (2)


En gång i tiden gick jag i ettan, för snart mer än tio år sedan. Trots det kommer jag ihåg så mycket från de där åren på lågstadiet, vad vi lekte, hur klassrummen såg ut, hur min lärare var, hur stolta vi var när vi fick börja skriva skrivstil. Mamma har berättat hur jag brukade skriva ned bokstäver jag kunde på ett papper, men de bildade inga ord. Min lärare lät mig sitta där och skriva mina historier, sedan fick jag förklara vad det var för något jag hade skrivit. Kanske är det tack vare henne som jag fick intresse att börja läsa mer böcker och sedan skriva allt mer, för fortfarande tycker jag att det är grymt kul att skriva och att skriva lite utanför ramarna om man säger så.
Jag är glad över att jag hade den lärare jag hade och gick i den klass jag gick och att allt gick som det gick. Utan det hade jag varit någon helt annan och det är inte ens värt att fundera över, för möjligheterna är så stora.
Jag hade kunnat vara vem som helst och det kan jag fortfarande.
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Another one, again

2009-06-07 @ 11:26:15 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (7)


Det känns som att jag på senaste tiden har uppdaterat med väldigt många självporträtt. Ni måste säga till om ni har något emot det! Men hur som helst, det beror på att vädret inte har varit det bästa. MEN jag ska ut och fota idag, lovar!
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Once upon a time

2009-06-06 @ 22:29:24 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (15)

Ursäkta bilden, jag hoppas ni inte är känsliga för blod!

Jag hade blivit träffad av en vajer i ögat, varpå jag nästan blev blind - tur att jag inte blev det, hur hade det gått med fotograferingen då?

Kommer ihåg den där dagen så väl, gick i sjuan. Vi var i stugan och skulle åka till Piteå på kvällen, en av bilstolarna krånglade och mina föräldrar skulle laga den. I verksta'n lossnade en vajer som med full kraft flög rakt in i mitt öga från flera meters håll. Först trodde jag inte att det var något, jag fattade inte ens att jag hade fått den i ögat, utan blundade bara. Mamma blev alldeles chockad och tittade efter och utbrast sen att jag blödde i ögat. När jag försökte se såg jag ingenting. Jag kommer ihåg att jag grät just därför, just eftersom att jag inte kunde se något.
På akuten sa de att om vajern träffat en millimeter närmare pupillen hade jag inte kunnat se igen. Istället fick jag en rejäl bula mitt på ögat och blev lite av en kändis på skolan.

Bilden fotad på min födelsedag när jag fyllde 13.
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Someone to trust

2009-06-06 @ 19:52:43 Direktlänk Makro/detaljer Kommentarer (6)


Nikon D200, Nikkor 50 mm/1.8D

Nu kan ni få ta del av dagen. Har fotat en tjej och hennes föräldrar, vilket var väldigt roligt! Bland annat tog jag det här fotot på mor och dotters händer. Första gången jag fotar någon jag aldrig träffat tidigare, så det var lite nervöst innan men gick enligt mig väldigt bra! Vädret var minst sagt emot oss, först både regnade och haglade det. Det blåste kyligt så att vi alla fyra blev kalla eftersom att vi var utomhus och fotade, men till sist kikade solen fram i alla fall!

Hoppas ni har en trevlig lördag! Kram.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

True destiny

2009-06-06 @ 16:59:55 Direktlänk Övrigt Kommentarer (4)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

This is me

2009-06-06 @ 12:16:40 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (13)

---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The things you can't see

2009-06-06 @ 11:46:31 Direktlänk Övrigt Kommentarer (2)


Nikon D200, Nikkor 50mm/1.8D
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Idag är en sån där dag

2009-06-05 @ 21:29:21 Direktlänk Djur Kommentarer (6)

Idag är en sån där dag som har känts som en låååång dag. Kommer knappt ihåg att jag inledde dagen med ett fysikprov. Ändå har jag inte gjort nästan något idag, vad har jag egentligen gjort?
När jag kom hem fixade jag en bild åt Alle, sen fotade jag ju förstås lite också. Förbereder mig inför morgondagen, de planerna ni inte får ta del av riktigt än. Kanske i morgon.
Sen har jag suttit här vid datorn, eftersom det har regnat ute. Först nu framåt kvällen kikar solen fram, det ger uppenbarligen något att hålla tummarna!

Igår fick pappa ta emot Årets Miljöpris, grymt kul tycker jag! Se här vad pappa skrev på sin blogg:
"Men mest av allt är det min familj som förtjänar att dela priset med mig. I medgång gläds de tillsammans med mig. Och de stöttar och tröstar i de motgångar som dyker upp på vägen när vi ska förverkliga det till synes omöjliga."
Grattis pappa!

Nu lyssnar jag på Straight from the heart med Bryan Adams, har pratat med underbaraste vännen om gamla goda tider och sommaren. Så härligt med sommarlov, snart. Great. Ja, nu ska jag faktiskt ta och skriva lite grann, försöka kludda ner något i Word. Det var ett tag sen och jag är full på ord, kanske, kanske inte.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Let them free!

2009-06-05 @ 18:53:27 Direktlänk Djur Kommentarer (16)

---
Kommentarer (16)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Öga för komposition

2009-06-05 @ 16:32:57 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (0)


Fotograf: Alexandra Gramner

När jag, de få gånger, har med kameran till skolan, brukar det ofta bli så att någon annan än jag fotar. Det tycker jag bara är roligt! Här har Alle lånat kameran - skrev jag just lånat? Jag menade snodde - och sprungit runt och fotat träd, blommor, väggar, helt enkelt allt möjligt inklusive en motvillig mig. Dock lyckades hon faktiskt bra, hon har öga för komposition,
eller hur?
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det gick fint!

2009-06-05 @ 11:49:51 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)Nikon D200, Tamron 70-300 f/4-5.6

Provet gick bra, mycket mycket bra och jag kände mig väldigt lugn och avslappnad. Aaah. Sen hade jag idrott. Upptäckte att hela mina knän i stort sett är blåmärken. De ser verkligen hemska - och lite roliga - ut, alldeles lilablå knän, haha.
Vi fick skjuta med pilbåge och det var grymt kul, har skjutit förut men det var för många år sen, så det var roligt att återuppliva minnena!

Nu ska jag till bussen. Fortfarande håller jag tummarna för att vädret ska vända, nu ser det snarast ut som att regnet ska komma vilken sekund som helst. Ojoj.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Solsken i morgon?

2009-06-05 @ 06:44:57 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (8)


Jag är trött, oj så trött. Har hur som helst ätit frukost och ska snart gå och försöka få på mig något lämpligt.
Sedan håller jag tummarna för att det är fint och soligt väder i morgon, kan ni hålla era tummar för det också?

Nu ska jag ha prov på morgonen, det här kommer gå fint!
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

If you don't find me, look over here

2009-06-04 @ 22:03:59 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (2)

Nikon D200, Nikkor 50mm f/1.8D

Det var grymt roligt på BodaBorg! Var först i ett lag, som var bra, men efter lunchen så bytte jag lag eftersom jag ville vara lite med någon annan från klassen också! Jag, Erica, Agatha och Agnes var - kort och gott sagt - grymma.
Erica fördrev väntan med att sjunga Grön pension 158.
Vad mer kan jag egentligen säga om mitt lag? Jo, att vi verkligen kämpade hårt och definitivt inte hade tankar om att ge upp.

I morgon har jag fysikprov på morgonen och jag känner mig väl förberedd. Har inte pluggat något denna vecka, frånsett en kort repetition igår. Allt annat har jag pluggat tidigare. Jag känner mig riktigt lugn inför det här provet!
Har någon köpt FS Magasin än? Inte jag, den fanns inte någonstans här i Piteå!

Nu ska jag lägga mig, ska vara pigg imorrn! Godnatt.
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lillebror Måns

2009-06-04 @ 08:19:57 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (9)


Lillebror Måns. Nikon D200, Nikkor 50mm f/1.8D

Idag ska klassen på BodaBorg i Skellefteå. Sen när jag kommer hem ska jag... Ja, göra vad för något? Bra fråga... Känner mig alltmer rastlös på dagarna. Tror att jag är ganska välorgansierad när det gäller skolan.
Äh, jag kan ju alltid fota lite grann!

Många kramar till er alla.
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I'm so happy, I'm so glad...

2009-06-03 @ 20:23:40 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (11)

Det här är jag just nu i denna stund. Glad!
Mitt paket har nämligen kommit och gissa vad det innehöll? Något som gjorde lilla mig väldigt glad och fick mig att fångas på bild i ett stort leende!
Nämligen ett Nikkor 50mm f/1.8D!
Det var den roliga nyheten nr 1 denna vecka, sen händer mer. Först och främst i morgon, tipsar er alla att antingen kika i eller köpa ett nummer av Fotosidan Magain Nr 2 2009! ;)

Utöver det händer ytterligare roliga saker den här veckan, meeeen... Det får ni veta sen!
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Aaaaah... Sweet dreams

2009-06-03 @ 06:51:15 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (8)

Sådär lagom trött, nyduschad och ska snart se till att få på sig något så att hon kan gå till bussen om sådär trettio minuter.

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bringin' joy

2009-06-02 @ 21:38:45 Direktlänk Djur Kommentarer (2)


Förlåt, ni måste hata mina dåliga bilduppdateringar! Men nu har jag foton som jag kan bjuda på, fotade idag. Först och främst är det ju koutsläppet, men sedan lär det under kommande dagar dyka upp foton som Alle fotade på både mig och lite annat smått och gott.
Blir ni glada nu?

Nu är jag så sjukt trött, så nu ska jag sova. Sov typ tre timmar när jag kom hem från skolan också. Har varit helt borta och känt mig väldigt ofräsch idag, hoppas jag får nog med sömn inatt!
Goodnight!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det är min pappa det!

2009-06-02 @ 18:10:53 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (4)

Idag har det varit koutsläpp här på skolan, vilket var ganska roligt.
Vad tror ni jag hade glömt hemma då? Jo, kameran förstås.

Tjugo minuter innan utsläppet ringer jag till pappa, samtidigt som jag tänker att "nej, han kommer definitivt inte starta bilen för att ge mig min kamera". Vi kör nämligen inte bil ofta i vår familj, vi startar den ett fåtal gånger per år. Han svarar och jag förklarar mitt problem. Sedan säger han att han väntar ett viktigt samtal, men att han kan försöka hinna köra ut min kamera. Fyra minuter innan korna släpps ut kommer han, så jag hann fota!

Ibland sker faktiskt sådant man inte förväntar sig, så tack underbara pappa! Det var otroligt snällt av dig att komma!

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Summer of my time

2009-06-02 @ 06:39:07 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (1)


Sommar snart, eller hur? Yeees. Igår hände ett par väldigt roliga saker, kan talas om. Handlar förstås om min fotografering. Ååååh, inte konstigt att jag hade energi som en jag-vet-inte-vad igår.
Nej, nu ska jag gå och borsta tänderna. Vill sova nu, jag är trött. Men, trots det måste jag till skolan.

Kram
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Pigg efter 2 mil på cykel

2009-06-01 @ 22:52:51 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (0)

2 mil idag, på en timme, som jag cyklade förstås. Måste ju tänka på inflammationen lite grann också! Kan säga att jag är pigg och alert på insidan, men min kropp är trött (jag gäspar). Det var helt enkelt 2 välbehövda mil.
Det har varit en jättetrevlig kväll, måste jag säga! Vi (Agnes, Pia, Erica, Linn och så några från hundklassen) var och grillade och badade. Jag stod över att bada, eftersom jag börjar känna mig lite förkyld igen.
Mysigt var det och roligt att prata lite strunt, haha.

Sedan är lillebror min i Paris, han åkte ju dit igår. Mamma fick ett sms från honom idag där det stod ungefär "Herre jösses vilken dag. Jag och Axel gick vilse på metro, men vi klarade oss därifrån på egen hand..." och så något mer, som jag inte minns. Jag skrattar lite grann, min bror är verkligen lite virrig, men äh, sånt får man dras med ibland! (Han är sjukt smart, så det jämnar ut sig i längden).

Nu ska jag gå och lägga mig. Kram och godnatt!
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nähä.

2009-06-01 @ 17:08:44 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (0)

Jaha, idag kom tydligen inte paketet... Hmph. Men det gör inte så värst mycket.
Idag har jag varit så otroligt rastlös, på fysiklektionen gjorde jag ingenting, på matten försökte jag åtminstone.
Och nu kom jag nyss hem med bussen och har ingen --- aning om vad jag ska göra.
Fyyy, jag hatar verkligen att vara så här rastlös.
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

You're nothing to me

2009-06-01 @ 15:41:06 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (2)


Sommaren är strax här, alldeles alldeles snart! Därför tycker jag att det är roligt att titta på gamla foton. Ett självporträtt från i juli förra året. Kanske inte det bästa, men äh, man tager vad man haver, eller hur?
Och snart, snart ska jag få ut mitt paket från posten. Hmph, när bussen väl tar sig hit. Usla busstider, slutade för dryga en timme sen. Då skulle bussen gå om två minuter, vilket jag inte skulle hinna med.
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Beyond the darkness

2009-06-01 @ 09:01:18 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (10)


Idag kommer ett paket till mig, yeees. Efterlängtat var det också. Och eftersom glädjen är hyffsat på topp, om man bortser från att jag har haft ont i magen hela natten, så tänkte jag bjuda på en gammal favorit från förra sommaren.
Har bara två lektioner idag, men ska hjälpa en tjej med fysiken under lunchrasten och sedan ett par andra efter skolan.
Nej, nu tar illamåendet över, ska försöka bli bättre innan jag går till bussen 10.20.

Kram på er alla, sen ska ni få veta vad mitt paket innehåller, men först: kan ni gissa? :D
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0