4 april - Gibraltar sund och Tanger

2010-06-27 @ 18:35:39 Direktlänk Resebilder Kommentarer (21)

Jag kunde inte låta bli att lägga upp ett inlägg till, nu innan familjen åker hem igen och tar internet med sig.. Jag ska njuta av kommande vecka här, helt ensam i stugan (lovely). Ska redigera lite av de bilder jag fotat nu i helgen, ska bli grymt skoj!


 

 


 

Under förmiddagen den 4:e april åkte vi med färja från Algeciras till Tanger i Marocko. Bland annat passerade vi Gibraltarklippan. Det var väldigt vackert väder när vi åkte över sundet, som ni kan se på bilderna. Framåt eftermiddagen/kvällen anlände vi till Tanger och då fick mamma dra upp sitt esse, nämligen att förhandla om priser. Jag vet inte mellan hur många hotell vi sprang innan vi slutligen hade dragit ned priserna riktigt ordentligt, nämligen till 600kr per natt för 9 personer. På kvällen åt vi middag på en liten restaurang och sen sov vi gott den natten!

 

---
Kommentarer (21)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Glad midsommar!

2010-06-25 @ 11:44:25 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (14)

Familjen kom på besök till stugan och därför får jag lite internet i helgen, men tänkte faktiskt bara uppdatera idag. Vill önska er alla en otroligt trevlig midsommar! Sen vill jag tacka för att röster jag fick i fototävlingen, fick hem priset för någon dag sedan och det gjorde mig verkligen glad! TACK!

 


Som sagt, njut av sommaren och umgås med vänner och familj! Kram kram kram!---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Finalist fototävling

2010-06-18 @ 16:43:42 Direktlänk Allmänt Kommentarer (23)

Min bild har gått vidare i fototävlingen hos http://photonerden.blogg.se/. Gå in och rösta på det bidrag som du tycker förtjänar att vinna! Mitt bidrag är nummer 5. Rösta genom att kommentera i detta inlägg här.

Ha en trevlig kväll! Kram!

---
Kommentarer (23)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sommarlov för bloggen till 5 juli

2010-06-18 @ 10:08:54 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (16)

Yes, du läste rätt! Nu tar jag en liten break. Jag kommer inte ha tillgång till internet nu i lite mer än två veckor, därför låter jag bloggen ta lite sommarlov den med.
Kommer mest troligt återvända med en massa bilder, hoppas jag!

Ha en otroligt trevlig sommar så länge! Det önskar jag er alla fina läsare där ute! Kram kram.---
Kommentarer (16)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

3 april - Algeciras

2010-06-18 @ 10:08:44 Direktlänk Resebilder Kommentarer (10)

 

När vi vaknade på hotellrummet i Algeciras var resten av familjen ute på promenad för att fixa lite frukost till oss. Planerna var egentligen att vi skulle åka med båt över till Marocko den tredje april, men familjen tyckte att Algeciras var en så fin stad att vi valde att stanna där en dag.  Vi spenderade dagen med att spatsera runt i staden och ta det lugnt i värmen.

 

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jagat hästar med kameran

2010-06-17 @ 22:01:41 Direktlänk Djur Kommentarer (10)

 

Det här är ett foto från tidigare idag när jag hade fotografering på Piteå Ridklubb. Tyvärr har jag inte tillåtelse att lägga ut bilder som föreställer någon person, men jag tänkte att jag kunde visa en bild jag tog innan jag bokstavligt talat började jaga hästarna med kameran. Haha! Och ja, fotograferingen hör till mitt projektarbete.

Är ni nöjda nu Rebecca, Fabian och Lina? ;-)

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Grans bal 2010

2010-06-17 @ 12:33:05 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (13)

Bilder från min skolas bal i år. Visst var de vackra?

---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lillebror Måns

2010-06-17 @ 00:03:26 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (8)


Jennifer har en fototävling med temat porträtt, så jag skickar in en bild på min lillebror Måns. Skicka in ditt bidrag här du med! Priset är en reflexskärm.
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Läsarfråga: Mitt projektarbete

2010-06-16 @ 11:56:11 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (8)

För en tid sedan var det ett par som undrade vad jag ska göra för projektarbete och tänkte att jag lika gärna kan skriva det på bloggen.
Nu under sommaren och sedan under årskurs tre ska jag göra en fotobok som berör djurens betydelse inom vården. Jag har redan haft en av fotograferingarna och jag ska ha ytterligare en på torsdag. När vädret var dåligt igår passade jag på att göra en skiss av hur jag vill att uppslagen från senaste fotograferingen ska se ut. Jag visar ett här i inlägget, men har blurrat ut texten. Bilderna kommer från tidigare fotograferingar, men berör ämnet på just det här uppslaget. Tyvärr kan jag inte visa något av de andra uppslagen eftersom jag inte fått något godkännande om att lämna ut bilderna på internet.
Innan slutet av september har jag som mål att ha haft alla fotograferingar till fotoboken för att sedan kunna pussla ihop fotoboken. Det här kommer bli väldigt spännande och det jag ser fram emot mest är när fotoboken ligger i min brevlåda och väntar på att kikas i!

Nu när jag just har börjat jobba med designen av fotoboken har jag mycket kontakt med en person som heter Volker, och han har en hemsida som heter fotobok.com. Han driver ett företag som trycker fotoböcker. Fram till nu har han varit en person som ger mig svar på frågor angående fotoboken. Jag måste säga att det är väldigt skönt att alltid ha någon att vända sig till med såna frågor, nån som dessutom är väldigt kunnig inom området.

Vill ni att jag uppdaterar ibland om hur det går med fotoboken?

Ett uppslag från de fem jag ännu hunnit skissa upp.


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min foto-filosofi

2010-06-15 @ 10:59:59 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (19)

Två bilder som föreställer samma motiv med samma ljus, men vinkeln och fokuset har gjort att dessa två bilder är helt skilda upplevelser. Ingen av dem är mer rätt eller fel, för båda är en bild i sig.Fotografering är för mig ett sätt att se och uppäcka världen.
Genom sökaren blir allting plötsligt nytt och intressant. I mina ögon blir världen en ny plats jag aldrig tidigare upplevt och för mig går fotograferingen ut på att fånga den känslan - känslan av att se något som ingen annan tidigare sett.
Det handlar inte om att fotografera en bild precis så som du ser den, och som alla andra ser den också för den delen. "Böj på knäna" eller "sträck på benen" är kanske ett av de vanligaste och bästa tips man kan få, men det är få som vågar ta steget längre och nyttja det tipset fullt ut. Testa! Se ditt motiv från flera olika vinklar.

Mitt mål, varje gång jag fotograferar, är att ta en bild som ingen annan tagit förr. Det finns så många bilder från olika fotografer som påminner om varandra och det är just det mönstret jag vill bryta.
När jag har kameran i handen går mycket på automatik, men en sak som aldrig gör det är mitt tänk när det gäller att komponera bilden. En bild behöver inte komponeras "rätt", de ska inte alltid följa alla regler. Har ni hört ordspråket regler är till för att brytas? Det är precis vad du ska tänka när du fotar - du ska bryta reglerna eller göra något extremt när det passar i bilden.

Jag vill ge DIG en utmaning: fotografera en bild och föreställ dig den i huvudet, men när du fotograferar ditt motiv så väljer du de regler som är tvärt emot de regler du först föreställde dig. Låt oss säga att du ska fota porträtt på din vän Elin, du vill fota med en vinkel underifrån och använda dig av gyllene snittet. Fotot du föreställer dig ska vara taget i medljus med hjälp av en reflexskärm. Dessa regler ska du bryta mot och det gör du genom att fota i motljus, men du kan fortfarande använda dig av en reflexskärm för att lätta upp ljuset. Vinkeln du väljer är rakt på Elins ansikte och du fotar henne helt centrerad i bilden. Skärpan kanske du placerar på hennes långa ljusa hår som fladdrar i vinden, och inte hennes mörkbruna ögon.
Då har du gått ett steg mot att se allt på ett helt annorlunda sätt.

Det enda sättet att utvecklas, enligt mig, är att vara extrem och förstärka alla effekter du kan både när du fotograferar och redigerar. Till slut lär du dig hitta en balans. Man lär sig av att göra misstag och genom att testa göra något helt nytt. Fotar du bara samma vanliga porträtt på din vän Elin så rör du dig inte framåt i din egen utveckling. Det kanske inte ens är porträtt du ska fotografera för att förbättras inom porträttfotografering. Kanske är arkitektfoto det bästa sättet för dig att lära dig se hur ljuset faller och hur skuggor bildas. Think outside the box. Gör något extremt och hitta dig själv och din personliga stil i dina foton, för alla är vi unika.
---
Kommentarer (19)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

2 april - Irun och Madrid

2010-06-14 @ 12:30:13 Direktlänk Resebilder Kommentarer (20)

 

På morgonen den 2:a april gick vi mot tågstationen i Irun, på gränsen mellan Spanien och Frankrike. På tågstationen stod en pappa och hans dotter som just missat sin buss, och den lilla flickan var så söt i sin rosa mussepigg-hatt. På tåget åt vi frukost och lyssnade på musik. Andra passagerare sov...

 

 

I Madrid fick vi ta tunnelbanan mellan två tågstationer och sedan sitta där och vänta... och vänta.. och vänta. Till sist fick vi hoppa på tåget mot Algeciras och den allra sista biten åkte vi buss, bland annat förbi Marbella och de andra turiststäderna längs kusten. När vi kom fram till Algeciras hade det redan hunnit bli midnatt.


---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sånt här gör mig glad!

2010-06-13 @ 23:43:03 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

Ibland när man surfar runt på bloggar kan man hitta så mycket fint; bilder, texter och bloggtips.. Bloggtips som till och med handlar om mig! Det gjorde mig så otroligt glad att läsa vad Linnea hade skrivit i det HÄR inlägget.

Tack ni otroligt fina läsare! Ni förgyller verkligen min dag med era fina ord!

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hilda..

2010-06-13 @ 20:18:18 Direktlänk Allmänt Kommentarer (10)


 

Bloggen Photonerd har en tävling. Det här är mitt bidrag på Hilda. Delta du också genom att klicka här.
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Solnedgång

2010-06-13 @ 12:44:52 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (10)

Sen i fredags har jag varit ensam hemma här i Piteå, resten av familjen är i stugan. De kommer hem senare ikväll. Jisses så skönt det har varit, men lite tyst blir det allt när man är van vid 6 yngre bröder som bråkar jämt och ständigt.

 

Jag vill också passa på att tacka för alla tips jag fått ang. benhinneinflammationen, TACK!

 

 

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Benhinneinflammation

2010-06-12 @ 17:25:50 Direktlänk Allmänt Kommentarer (13)

Har någon ett eller flera bra tips på hur man får en benhinneinflammation att läka? Jag får nämligen grymt ont i benet på grund av det, så att det strålar upp längs hela smalbenet.
Jag har haft det från förra våren/sommaren och sen har det gått lite upp och ned. Jag har testat att byta skor, fixa bättre sula i skorna samt vilat. Inget av det har fungerat än så länge.

Skriv ned dina bästa tips, skulle verkligen uppskatta det!
---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Veckans Inspiration

2010-06-11 @ 14:52:02 Direktlänk Andra fotografer Kommentarer (20)

Det finns många grymma fotografer där ute i bloggvärlden, men som jag i tidigare inlägg påpekat så är få av dem killar. Jag tänkte att jag skulle passa på att bjuda på ett par bilder som jag anser väldigt härliga och där fotobloggen faktiskt tillhör en kille vid namn Fabian. Jag rekommenderar att ni besöker hans blogg, den är värd ett besök! Den uppdateras kanske inte en gång varje dag, men när den väl uppdateras så är det helt klart med grymma bilder! Som man brukar säga, det som spelar roll är kvalitet och inte kvantitet.

 

Besök Fabians blogg HÄR och NU!

 

Fotograf: Fabian Rubensson
(Fabian har fotograferat samtliga nedanstående bilder)

 

---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I med- och motgång

2010-06-11 @ 08:03:12 Direktlänk Djur Kommentarer (12)

 

Nu ska jag åka och se/fota när treorna tar studenten.. Det måste vara en grym känsla för dem!

---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Strömbackabalen

2010-06-10 @ 09:04:31 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (10)

I tisdags hade treorna från Strömbacka sin fina bal, och jag var på plats mest för att fotografera det otroligt fina paret Johanna och Anders, men även ett par andra snygga par lyckades hamna på bild. Senare kommer fler bilder från Grans bal!
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

1 april - Irun

2010-06-09 @ 10:24:27 Direktlänk Resebilder Kommentarer (26)

 

 

När vi vaknade på morgonen i Irun talade mina föräldrar om för oss att vi var fast i staden fram till morgondagen, eftersom det var först då som ett tåg kunde ta oss därifrån. Såhär glad såg min lillebror Måns ut när vi fick veta det. Irun var nämligen mulet och det regnade en stund under dagen, men plötsligt bröt solen fram och det blev vi såklart glada över! I en lekpark träffade vi på ett par fotoglada pojkar som gärna poserade framför kameran!

 

Min lilla familj, från vänster; Måns, mamma, pappa, Linus, Isak, Trond, Orvar och Vilmer. Jag bakom kameran!

 

---
Kommentarer (26)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sista provet kvar...

2010-06-08 @ 08:17:51 Direktlänk Allmänt Kommentarer (10)

Nu ska jag på nästa lektion göra bort det sista provet för denna termin och årskurs.. sen börjar jag TREAN! Har svårt att fatta det.. Men före det är det ett långt härligt sommarlov!

KRAM på er alla fina läsare!
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

MLM PhotoTask

2010-06-07 @ 20:47:30 Direktlänk Fotoutmaning Kommentarer (9)

MLM - PhotoTask är ett projekt som jag, Lina Flodins och Michaela Dahlström har startat. Det går ut på att  en av oss får ett tema att fotografera. Under en vecka får man fota antingen en bild eller en serie bilder som går under temat. Jag får ett tema av Lina en vecka, under lördagen - innan klockan 20.00, ska bilden/bilderna vara publicerade på bloggen. Nästa vecka ger jag ett tema till nästa person, i detta fall Michaela. Veckan därpå ger Michaela ett nytt tema till Lina. Har ni några frågor kan ni ställa dem så ska jag försöka svara på dem i ett inlägg!


TEMA MAT

Den här gången har jag inte riktigt haft tid att fota något seriöst, som en maträtt, utan fick slänga upp kameran när familjen käkade godis.Nikon D200 + Tamron 28-75 f/2.8
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I frihetens ljus

2010-06-07 @ 08:06:35 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (12)

Igår fotograferade jag den första personen till mitt projektarbete.. Och nästa fotografering har jag torsdag vecka 24. Åh, jag tror att det här kommer bli grymt! Ser fram emot att ha nåt roligt att göra i sommar...


---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Veckans Inspiration

2010-06-05 @ 16:31:39 Direktlänk Andra fotografer Kommentarer (7)

Det är sällan man hittar en blogg som drivs av en kille, ännu mer sällan är det en kille med härlig attityd till livet och som grädde på moset är en duktig fotograf. Såna finns det få utav, men Viktor driver en grymt bra blogg som är värt ett besök!

Texten nedan har Viktor skrivit, läs det, kika på bilderna och besök sen hans blogg! Bilderna nedan har Viktor fotograferat.


Jag funderar ofta på ”varför jag gör det jag gör”. Vad får mig att fortsätta vilja utmana mig själv till att göra saker jag vill. Det finns väldigt många bra svar på den frågan. Ett av dem tänker jag presentera för dig nu.

 

Jag tror att nyckeln är att göra. Jag tror inte jag ska syssla med något annat. Det handlar om att göra mitt liv intressant för mig. Jag ska inte göra vad du vill. Jag ska göra det jag vill. Det är då det blir intressant.

 

Det kommer finnas tillfällen folk kommer säga att jag inte kan göra det jag vill, då handlar det om att göra uppgiften på sitt eget sätt. Gå sin egen väg, följa sina egna tankar och drömmar. Oavsett vad det handlar om, så handlar det om att få de sakerna du gör, gjorda på ditt sätt. Var förändringen du vill se hos andra.


Du läser det här för att du är intresserad av vad jag gör. Oavsett om du har insett det, så är du här för min skull.
Du läser det här för att du tycker det jag gör är intressant. Jag är det jag gör.

 

Jag tror jag kan förändra min tankar genom att förändra mina handlingar. Mitt sätt är att göra det jag vill.
Förhoppningsvis kanske du också gör det.


If you can dream it, you can do it.

 

 

 

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Over and over

2010-06-05 @ 11:01:55 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (10)

 

Då har ni mig på bild - igen!

Jag har bara två saker kvar i skolan innan jag äntligen kan ta sommarlov, men åtminstone under början av sommarlovet kommer jag att jobba en hel del med mitt projektarbete och jag tror att det kommer bli grymt roligt. Hoppas jag i alla fall!

Fotograf: Fabian Rubensson

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

31 Mars - Amsterdam

2010-06-04 @ 15:30:28 Direktlänk Resebilder Kommentarer (4)

 

När vi satt på tåget, på väg från Amsterdam, åkte vi förbi fält efter fält med växthus så långt ögat nådde. Mitt i allt bröt solen strålar igenom himlens oroliga moln och då var kameran framme på två röda sekunder. Två bilder hann det bli innan scenen hade passerat.

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Med ett halsband format till ett hjärta

2010-06-04 @ 11:37:03 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (1)

 

En fin fin familj.

---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sommar, sol och studenter

2010-06-03 @ 06:13:40 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (11)Åh, så vackert det var på Gläntan i söndags när jag fotade fina Johanna och hennes hund Walle!

 

Just nu förbereder jag mig för matteprovet jag har om ett par timmar, ska sitta med det i fyra timmar. Som tur är känns det som att jag har sovit ordentligt inatt hur som helst. Kram på er alla!

---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

31 mars - Amsterdam

2010-06-02 @ 12:20:39 Direktlänk Resebilder Kommentarer (14)

 

På morgonen roade mina bröder sig med allt möjligt och nog fick man sig ett gott skratt. På förmiddagen lämnade vi hotellet och the Red Lights District i Amsterdam och begav oss mot tågstationen. Fast innan vi nådde stationen hade jag hunnit lyfta kameran och skjuta av en hel del bilder.

 

 

Efter att ha gått genom Amsterdams (Red light districts) gator anlände vi till tågstationen och satte oss slutligen på tåget mot Paris. Från Paris åkte vi vidare mot Irun som ligger på spanska gränsen. Där sökte vi hotell mitt i natten och hittade slutligen någonstans att sova.

 

---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

För vi har tagit studenten... snart!

2010-06-01 @ 07:03:21 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (29)

 

Från i söndags då jag fotograferade Johanna. Snyggot! Och återigen otroligt roligt att fota henne! Johanna tar studenten nu om ett par dagar, så grymt skoj :-D

---
Kommentarer (29)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0