Grym Valborg i Uppsala

2011-04-30 @ 23:28:50 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (5)

Idag har jag haft en gryyyyymt trevlig valborg tillsammans med Fabian och hans kompisar, vi satt i Ekonomikumparken i ett par soffor och njöt innan vi förflyttade oss till en innergård, grillade lite mat och åt lite efterrätt.. Tyvärr var inte vädret på vår sida, men i övrigt var det oerhört trevligt, så tusen tack för en grym dag!


Här är en bild från Spanien, Fabian är givetvis fotograf.


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hemma till sist

2011-04-29 @ 23:36:39 Direktlänk Resebilder Kommentarer (11)

Då är jag hemma igen i kalla Sverige, inte så efterlängtat som det var att åka bort ;)

Tänkte att jag nu lite på kvällskvisten kunde bjuda på ett par sneakpeaks som jag printade från dataskärmen, bilderna kommer direkt från kameran..


Ha en trevlig kvalborg-kväll! ;) Kram kram


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Underbart i Alicante!

2011-04-28 @ 12:02:31 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (6)

Idag ar sista dagen i Alicante. Jag och Fabian har gatt runt och fotograferat i stort sett dag ut och dag in. Bland annat hade vi turen att fa se paskfirande, vilket innebar att de bar ut en stor staty av Heliga Maria. Det var typ 30 man som bar den, sa det var en riktig haftig upplevelse! Igar sag vi aven en fejkvigsel, hur nu det gick till, haha.


I ovrigt har vi njutit av sol och mat, har bara regnat en dag, sa jag har olyckligtvis fatt en ful rand som jag maste fa bort innan jag ska ga balen om lite mer an en manad. Vi har hittat en grymt bra restaurang har som heter Spiga, sa om ni ska till Alicante, besok den! Hmmm.. Och vad mer har vi fotat har? Jo, en massa manniskor pa gatorna och stranderna, sa den har resan har inte varit annat an underbar. Idag ska vi upp pa ett berg och fota solnedgangen..


Hur som helst sa hoppas jag att alla ni underbara lasare har haft en fin pask! Vi hors igen om ett par dagar, ska forsoka slanga upp ett par bilder fran resan inom kort. Kram pa er!


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Theme of the Month #3 Snövit och de sju Dvärgarna

2011-04-21 @ 20:00:00 Direktlänk Fotoutmaning Kommentarer (20)

Det här är tredje rundan på ett projekt som jag, Elin aka Nevnarien, Michaela D, Lina Flodins samt Ottilia Lindell har dragit igång. Gemensamt har vi skapat ett projekt som heter Theme of the Month. En gång i månaden kommer vi (förhoppningsvis) att publicera varsin bild som vi har fotograferat efter en förbestämd film, bok eller låt.


Denna månad var temat att vi skulle tolka en klassiker, och här har ni mitt bidrag:
Snövit och de sju Dvärgarna.


Besök Elins, Michaelas, Linas och Ottilias bloggar eller vår FlickR-grupp för att se deras tolkningar av temat klassiker.
---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Över ett år sedan jag kom hem

2011-04-20 @ 22:02:33 Direktlänk Resebilder Kommentarer (11)

Det finns något jag är lite rädd för, och det är tiden. Ja, för att den helt enkelt kör på i en sådan himla fart så man nästan tror att man ska åka av vägen. Och därför känns det sjukt att titta tillbak på dessa bilder som jag tog mellan 27 mars och 18 april förra året. F-ö-r-r-a året. Det är helt galet. Det är ett helt år sedan jag kom hem, och till och med lite till. Mycket har hunnit hända på den resan jag genomfört sedan den 18 april år 2010, fram till nu. Saker jag aldrig trodde skulle hända eller som jag skulle få uppleva någon gång långt bort i framtiden. Men som sagt, jag bör inte förvånas längre, det händer så mycket sjuka saker att det inte går att styra över dem - och på ett sätt ska man väl vara glad. Jag lever, är frisk (hoppas jag!) och mår bra. Jag har vänner, familj och framförallt personer som står vid min sida och aldrig kommer svika. Det är huvudsaken, sedan får allt annat ske på vilket sätt det vill, för det kommer det att göra. De senaste dagarna har jag lärt mig innebörden av Murphy's lag: "Kan något gå fel, så kommer det att gå fel". Ganska intressant, verkar stämma bra in på mig! Haha. Någon gång ska man väl få lite erfarenhet av livet, så det var väl på tiden nu. Och det som gör mig glad är att jag är väldigt positiv, trots att jag hade kunnat tänka väldigt många negativa tankar just nu, åtminstone min själ fortsätter att arbeta sig framåt ;)


Jag vet egentligen inte syftet med den texten jag skrev ovan, det var väl kort och gott en summering över vad jag tänker just nu. På fredag kväll åker jag och Fabian till Spanien och där stannar vi en vecka. Det vi huvudsakligen kommer att göra är att fotografera och jag kan säga att det är något jag längtat såååå mycket efter. Resefoto är en grej i sig och jag älskar det dokumentära med resebilder. Man kan inte annat än tycka om det helt enkelt. Tråkigt nog kommer jag inte ha några bröder jag kan tvinga att ställa upp som modeller, men jag får klara mig utan dem helt enkelt, hihi.


Slutligen vill jag önska alla en riktigt glad påsk, njut av ledigheten! Jag kommer inte svara på mail eller liknande förrän jag är hemma igen, ifall någon undrar. Kram kram!


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Snabb uppdatering

2011-04-17 @ 21:19:44 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (7)

Jag tänkte att jag kan slänga upp en snabb uppdatering här på bloggen så ni vet lite vad som händer för tillfället.. I helgen har jag haft fullt upp med massa plugg, har två stora prov på tisdag och onsdag. Utöver att plugga har jag mått ganska illa och varit förkyld, så det har inte varit en toppenhelg. Däremot har solen skinit så jag har spenderat massa timmar ute i solen, mycket härligt. På torsdag åker jag till Uppsala, och på fredag åker vi vidare mot Spanien, slänger nog upp ett inlägg eller två på onsdag eller torsdag men hade i övrigt tänkt ha en ganska lugn bloggvecka. För tillfället är jag riktigt trött, så för mig är det sängen som kallar, ska bli så skönt att sova. Och för er som undrade mer om tävlingen jag hade nominerats till; de är en tävling som heter Ung Bild 2011 och det är en del av Lilla Journalistpriset. Det fanns två klasser (Öppen och Journalistisk) som man kunde skicka in sina bilder till, varav två (?!) av mina bilder nominerades i Öppen klass. Jag har blivit bjuden ned till Stockholm den 25:e maj, de betalar resa och boende så det ska bara bli grymt roligt, något att se fram emot!


Nej nu kära góa läsare, sov sött och dröm fina drömmar! Godnatt!


Jag passar på att bjuda på lite söta bilder på Rickard och hans mamma Linn. En sån glädje att fota barn!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

YEEEEES! Nominerad till Lilla Journalistpriset 2011

2011-04-14 @ 15:57:30 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (27)

Jag kan inte beskriva min glädje just nu, MEN jag ska försöka i alla fall.. Min bild har nominerats till en av fem Sveriges bästa ungdomsbilder i tävlingen Lilla Journalistpriset. Tävlingen är i samarbete med bland annat Expressen och DN där man (ifall man vinner) får ha en praktik. Läs mer om tävlingen här.


Jag är så sjukt glad för stunden, verkligen otroligt glad! Och tusen tack, återigen, Erica och Tubbe som ställde upp på att fotograferas!


---
Kommentarer (27)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bloggpaus på obestämd tid

2011-04-10 @ 09:56:46 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (8)Ni har nog märkt att bloggen inte varit vidare intressant de senaste dagarna, eller snarare veckorna. Jag hinner inte med allt jag skulle vilja helt enkelt. Har två stora prov innan påsklovet som jag verkligen måste klara för att säkra mitt betyg i de kurserna bland annat. Sedan händer det lite andra grejer också som kommer stjäla lite tid.


När proven är gjorda i mitten av vecka 16 får vi påsklov och då åker jag till Spanien och stannar där en hel vecka och ska vara i Uppsala med Fabian ett par dagar innan skolan börjar om igen. Efter lovet har jag ingen aning om hur allt ligger till, kommer kanske inte alls ha mycket att göra.  Därför blir min bloggpaus på obestämd tid, kommer bland annat uppdatera med min TOTM-bild på söndag nästa vecka, då har ni något att se fram emot! :-)

Hoppas ni alla får ett par riktigt fina veckor, njut av att våren är här och att man äntligen kan gå ut i solskenet. Det är underbart, I promise! Kram!


Vill du nå mig kan du höra av dig på min mail, jag kollar den dagligen: matilda.fotograf[at]gmail.com


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Från bekymrad till glad

2011-04-09 @ 19:46:33 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (9)

Idag har det varit oerhört fint och soligt ute, men blåsigt som bara den. Fotograferade lite, men jag tycker förhållandena är ganska svåra när snöfläckorna blir helt överexponerade - sen är det inte riktigt någon vacker syn med all smältande snö. Fick dock till ett par bilder på söta Stina som tittade över staketet och undrade vad vi gjorde på vår lilla tomt.


I övrigt har jag ägnat dagen åt att diskutera fotografering med en ung kille som fotograferar, ni bör besöka hans blogg så får ni se vilken grymt duktig fotograf han är! Inspiration all over. Jag har även börjat skriva ned min affärsplan till företaget, har planer om att hinna starta innan studenten. Vi får se hur det går på den fronten, jag håller tummarna att jag hinner med alla prov.


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hemma hos mig

2011-04-08 @ 10:57:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (5)Såhär kan det se ut hemma hos mig en härlig sportlovsmorgon. Lillebror sprayar sitt hår med något sorts glitter som han vann i en tävling, ganska sött måste jag säga!


Idag är jag ledig från skolan, vi har studiedag hade egentligen tänkt plugga fysik hela dagen för att kunna ägna söndagen åt kemi, har prov vecka 16 och har än så länge inte pluggat så mycket. Tyvärr blev planerna ändrade och jag ska jobba idag mellan 13-18. Imorgon tänkte jag bara ta det lugnt och verkligen njuta av en ledig dag, planerar man studierna under veckodagarna kan man faktiskt lyckas fixa ihop ett par lediga dar, vilket är awesome. Nu fick ni en relativt lång text som egentligen inte handlade om något. Just nu händer en del saker runtom mig och det kräver mycket tankekraft, bortsett från vad allt plugg gör. MEN det som gör mig lycklig och känner att det är värt att kämpa är att studenten snart är här, bara ett par veckor kvar nu! Och innan dess ska jag dessutom till Spanien en vecka, så sjukt härligt, ska bli skönt.


Nu ska ni få ha en trevlig fredag! Kram kram.
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

How to spell v-a-c-k-e-r

2011-04-07 @ 12:14:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (9)

Snygg-Hilda på bild igen! Den senaste tiden har ni fått se mycket bilder på hästar och Hilda, har inte haft så mycket tid över till annat - men på torsdag nästa vecka dyker månadens TOTM-bild upp. Inte för att det är något fel på Hilda och hästar, men det är alltid roligt med lite variation!


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I have turned to the dark side...

2011-04-06 @ 10:02:00 Direktlänk Fotoutrustning Kommentarer (29)

... genom att ha köpt en Canon EOS 5D Mk II.  I och med att jag ska starta eget företag nu till våren/sommaren känns det viktigt att ha en bra och fungerande kamerautrustning. Speciellt då det kommer att fotograferas en hel del bröllop som kan vara ganska ljuskrävande, då är det viktigt att använda en kamera som klarar av höga ISO-tal utan allt för mycket brus. Jag har sparat en hel del och har kommit fram till att jag kommer tjäna ihop till kameran nu under sommaren, vilket känns bra!
Jag är, och har alltid, varit väldigt nöjd med min Nikon D200 - den kommer för alltid att vara min älskade kamera av den anledning att det är med den jag har gått från noll till tusen.

Det finns ett antal olika skäl till varför det blev just en Canon, men jag anser att Canon har ett större utbud av ljusstarka objektiv som inte är svindyra, vilket många av Nikons dessvärre är. Något annat jag ville ha är filmfunktionen, att filma är något jag vill göra mer utav och då har inte Nikon någon motsvarighet till 5D Mk II eftersom att Nikon D700 inte har filmfunktion. Om jag ska vara ärlig så ser jag inga skillnader mellan Nikons och Canons kameror, de fungerar på samma sätt och är i stort sett lika bra, det handlar bara om på vilken sida man ska stå - på Canons eller Nikons. Jag har arbetat mycket med både Nikon och Canon och kan som sagt säga att jag inte bryr mig om märke, utan om kameran i sig.
Och jag kommer att behålla min Nikon D200, jag ser ingen vinst i att sälja den och de objektiv som jag har eftersom många av dem är väldigt slitna efter ett par år med mig, haha. Jag tycker mycket om min D200 och det kommer fungera perfekt som vardagskamera och backup om inte annat.

Update: Fick en fråga om hur jag haft råd med kameran och tänkte att det kanske är något som fler av er undrar över... Det är så att jag har sparat, sparat och sparat och haft pengarna i fonder. Av mina föräldrar skulle jag aldrig få något så dyrt som en kamera, det kan jag bara drömma om. Det enda jag kan göra då är att tjäna ihop till den på egen hand.Produktbild: Fabian Rubensson

---
Kommentarer (29)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min fina vän Hilda

2011-04-05 @ 11:10:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (10)

Jag har den finaste av vänner, inte bara på utsidan utan även på insidan. Klicka er in på hennes blogg här.
Här får ni se ett par bilder på denna vackra person.


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tävling

2011-04-04 @ 20:27:49 Direktlänk Tävling Kommentarer (1)

1. Var med i Solbildsjakten på FB genom att bidra med din bästa solbild.

2. För att jag ska veta att du är med och tävlar: blogga om att du är med i Solbildsjakten och länka till din bild så kan andra också rösta på den. Lämna en kommentar här med länken till ditt blogginlägg så jag vet att du deltar i min tävling.

3. Har du ingen blogg: meddela mig genom att maila minst 5 vänner där du berättar att du är med i Solbildsjakten och vill att vännerna ska rösta på din bild (länka till bilden), skicka kopia av mailet till mig.

4. Av er som är med kommer jag välja 5 personer som blir belönade med en solmousse.


Priset i tävlingen på facebook är som sagt en resa, allt inkluderat till Engelberg i de Schweiziska alperna. Där finns massor av aktiviteter och landskapet är HELT underbart (perfekt för fotografering).


Tävlingen avslutas på fredag, så nu gäller det att vara snabb och skicka in sin bästa bild! :) För att komma till facebook-sidan, klicka här.


---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vackert höstbröllop

2011-04-04 @ 11:48:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (6)

Nu slänger jag upp de sista bilderna från bröllopet i september. Kul att få se lite härliga färger och minnas tillbaka lite istället för att tänka på tövädret utanför fönstret.. Nu ska jag hem och plugga matte E, har prov på onsdag och är inte så förberedd känns det som. Sen är det mycket plugg och liknande som är kvar nu när det bara är att par veckor kvar till studenten! Fyf*n vad jag är bra ;) Precis som studentsången går, haha.

Nu ska jag kila, ha en fin eftermiddag! 
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ny hemsida, ny domän!

2011-04-03 @ 10:55:25 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Som ni kanske läst för lite drygt en vecka sedan så berättade jag att jag uppdaterat min hemsida. Idag kan jag även med glädje berätta att den nu även ligger under en egen domän! Kika gärna in på den här:

www.matildaholmqvist.se

Hoppas ni haft en fin helg!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En dressyrryttares dag - Del 3

2011-04-02 @ 11:44:00 Direktlänk Djur Kommentarer (6)

Antagligen har jag det underbart i slalombacken nu och njuter av solen, hoppas jag! Under tiden bjuder jag på lite fler bilder från dressyrtävlingen, here we go!


Del 1 hittar du här.

Del 2 hittar du här.


Personer på bilderna är Hilda, Sofie och Frida.


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0