Finbesök i morgon

2011-08-31 @ 13:07:49 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (2)

I måndags träffade jag fina Hannah i Stockholm och vi gick runt på stan utan något särskilt mål. Vi satt mest vid kyrkor och på kyrkogårdar samt letade efter nåt ställe att äta på. Sedan hade vi en konsultation inför ett bröllop och det blivande brudparet var verkligen helt otroligt fina! Ska bli kul att få föreviga deras bröllopsporträtt!

Idag har jag ägnat all tid åt att röja undan mina kartonger, det går faktiskt framåt! Målet är att få undan det mesta idag, för i morgon får vi finbesök (eller rättare sagt en inneboende) ett par veckor framöver. En tjej från min gamla klass lyckades ta sig in som reserv på veterinär och hade inget boende, så vi erbjöd henne att få bo här. Jag vill inte sabba hennes dröm, hur stor är sannolikheten att man lyckas ta sig in som reserv på veterinär fler gånger? Sen ska det bli trevligt att träffa henne igen nu efter sommaren!


Här är lite bilder från i måndags:
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Höga Kusten-bron

2011-08-30 @ 15:25:19 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (13)

Idag har jag redigerat bröllopsbilder, och ska nu bege mig till Ikea samt en matvarubutik för att inhandla lite småprylar samt all mat som saknas här, hehe. Det är inte lite kan jag tala om.

Här är bilderna från Höga Kusten-bron, som jag fotograferade i söndags. Precis när vi satte oss i bilen och åkte över bron började regnet forsa ned, men direkt efter att vi åkt av bron slutade det. Mycket intressant.


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Efterlysning

2011-08-29 @ 22:46:51 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Jag har fått ett mail från en Annica som ville ha höstkort på sina tonårsbarn. Tyvärr fungerar det inte att svara på den mailadress du angivit, och undrar ifall du har möjlighet att kontakta mig på nytt igen. Lämna gärna telefonnummer ifall det inte skulle fungera att svara på mailet.

Jag svarar på alla jobbmail, så har du inte fått svar på ett mail du har skickat, hör av dig igen - det kan ha uppstått fel på vägen. Hoppas alla får en fortsatt trevlig vecka!
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ebba och Allis

2011-08-29 @ 11:21:38 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (3)

Sitter för tillfället i en röra av kartonger med kläder, men orkar inte riktigt ta itu med det just nu. Satte mig istället och redigerade lite bilder, här är en av bilderna. Föreställer flickorna Ebba och Allis som jag fotograferade för lite mer än en vecka sedan. De var verkligen otroligt trevliga och härliga! Fler bilder får ni se när jag är färdiga med dem :-)


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Flyttat hemifrån för första gången

2011-08-28 @ 20:24:53 Direktlänk Allmänt Kommentarer (5)

Äntligen äntligen framme i Uppsala. Så otroligt skönt! För er som inte vet om det har jag idag flyttat ihop med Fabian och än så länge känns det väldigt bra. Planerna för hösten är att komma igång med egna företaget och lära mig allt vad ett företag innebär, samt fotografera och ta körkort. Har sparat ihop pengar under sommaren för att kunna klara av allt ekonomiskt sett, sen ska jag söka jobb i vinter.


På vägen hit stannade vi vid Höga Kusten-bron och det låg en dimma över den som var väldigt läcker, fotograferade såklart. Bilder dyker upp så fort jag hunnit städa undan alla redigeringsjobb jag har sen de gångna veckorna. Resan hit tog ungefär 10 timmar och jag är väldigt trött, vill bara sova sova sova. Bilen var verkligen helt fullpackad också, men vi har packat ut allt och ska under veckan packa ur alla lådor och ordna med alla smågrejer.


I morgon har jag även en konsultation inför ett bröllop i början av september, och innan dess ska jag träffa fina Hannah Larsson (det ska bli ett stort nöje, har sett fram emot det länge!)


Nu ska jag ta det lugnt och sen sova. Härligt värre! Hoppas ni har haft en underbar söndag och att kvällen blir densamma.
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Efter en dags bröllop

2011-08-27 @ 16:39:52 Direktlänk Allmänt Kommentarer (6)

Det är verkligen fantastiskt att fotografera bröllop! Idag har jag haft mitt sista bröllop här i Norrbotten, nästa har jag i Stockholm. Förhoppningsvis återvänder jag hit upp nästa sommar enbart för bröllopens skull, hade varit awesome.


Hur som helst, idag fotograferade jag och Fabian ett bröllop i Älvsbyn. Först ut var vigseln, sedan porträtten som togs bland annat i en biosalong (fotograferade ett par favoriter, ååååh vad jag längtar tills dessa bilder är färdiga att visa på bloggen!).


Nu ska vi packa bilen och sedan äta kräftor, första gången min familj äter det faktiskt så det blir spännande! Jag åt det förra sommaren, och det är verkligen gott.


Här är lite bilder från dagen:
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En underbar vecka

2011-08-26 @ 20:26:17 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (13)

Vilken fantastisk vecka jag har haft! Vi har tagit det lugnt, sett lite film när det har varit regniga dagar, den soliga dagen satt vi utomhus och njöt. Sen har vi plockat ett par hinkar potatis, lite vinbär och krusbär som vi sedan gjorde sylt på (tips: röda vinbär och hallon gör en otrolig sylt tillsammans!). En kväll var vi upp på ett berg som heter Raggdynan och fotograferade, när vi åkte hem möttes vi av en tjock vacker dimma som jag fotograferade. Vi såg även en älg som jag försökte fotografera, det gick inte sååå bra, haha. Och vi har även träffat min bästa vän Hilda nu innan jag flyttar till Uppsala. En underbar vecka helt kort och gott sagt, och jag känner mig lite mer inspirerad att påbörja alla mina projekt för hösten. Wonderful. Här är en bild från den dimmiga dagen, fler bilder kommer ni säkert få se senare!---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bloggpaus tills orken infinner sig

2011-08-19 @ 21:30:52 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (6)

Om jag ska vara ärlig så har jag lite bloggtorka, eller snarare har jag inte någon vidare stor lust att sitta vid datorn. Utöver de fotojobb jag har så finner jag inte riktigt lika stort intresse av att spendera tid framför datorn, istället spenderar jag den med familjen och hej så roligt och trevligt jag haft. Synd att jag inte tänkt på det lite tidigare.

Så jag tar en liten bloggpaus tills vidare, ska ha en internetfri semestervecka i stugan, på lördag nästa vecka fotograferar jag bröllop och på söndag morgon beger jag och Fabian oss till Uppsala. Ska bli sjukt spännande, men det får ni kanske höra mer om senare.


Vi hörs när jag har något spännande att uppdatera med! (Lite bröllopsbilder kanske?) Kram!

Jag och Elisabet när vi just tagit studenten. Någon av hennes släktingar har tagit bilden.

En bild på Jeanett, mig, Fabian och Elisabet under någon aktivitet vi hade under studentveckan. Vår klass fick relativt bra sammanhållning, synd att den inte var så under hela skoltiden. Fotograf: Emelie Lundström
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Framtiden

2011-08-18 @ 17:24:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (13)

Det är så svårt det här med att välja vad man ska bli, vad man ska jobba med... Ja, för den frågan dyker ju upp redan på högstadiet när man ska välja gymnasie. Då måste man fundera över om man vill jobba med bilar eller med djur (eller vad man nu funderar över), och när man slutligen har tagit studenten så har man helt ändrat åsikt och vill jobba med barn. I mitt fall har det varit så åtminstone, och jag tror att så var fallet för de flesta i min gymnasieklass. När syo'n frågade oss i ettan hur många som ville bli veterinär räckte alla (utom typ en person) upp handen. Idag är det ungefär 2-3 stycken som fortfarande vill det, men ändå har dem inte alla möjligheten på grund av deras betyg. Och ibland har betyget en så liten roll i det hela, för jag vet att det finns så många som verkligen skulle bli en bra veterinär, men som inte kan för att de inte fick MVG i allt. 

Och jag själv då? När jag började gymnasiet ville jag bli veterinär, precis som de andra. "Roligt att jobba med djur" tyckte jag. Men nånstans på vägen ändrades min åsikt helt och jag funderade på läkare och jag satte även mina krav där, jag skulle ha högsta betyg i allt. Och jag fick det att gå ihop, jag kunde planera och jag tyckte det var roligt. Jag tyckte faktiskt om att plugga, för det är roligt och intressant att lära sig något nytt och för att jag kände mig duktig på det. Men ändå har jag de senaste två åren gått och varit osäker, tänkt tanken "kommer jagverkligen att bli en bra läkare? Kommer jag klara av att göra en diagnos, med tanke på hur många sjukdomar som finns?". Usch, jag som är en sån strukturmänniska ville verkligen veta och ha svar på allt. Men när jag tänkte på yrket läkare tänkte jag också att det skulle vara bra för mig, jag tycker om att jobba med människor och jag tycker också om att hjälpa andra. Och det andra, allt pappersarbete, skulle inte väga nog tungt för att inte bli läkare. MEN, det är alltid ett men... jag kände mig inte nog säker i mitt val och frågade andra vad för yrken de kunde se mig i. Det var faktiskt inget som nappade, utom en grej, yrket som arkitekt. Och jag gjorde praktik hos en arkitekt, men det var då jag insåg att jag verkligen vill jobba med människor. Och av den anledningen började jag också att tänka på att lärare inte var helt fel. Mycket variation med olika elever, att få jobba med människor och att få förklara och hjälpa. Dock känner jag mig lika osäker över det yrket som de andra två jag nämnt, så jag fortsätter avvakta.


I alla fall, när jag hade tagit studenten så fick jag inte nog bra betyg för att ta mig in på läkare. Med det nya systemet gällande meritpoäng nådde jag inte upp till 22,5 poäng, på grund av att jag inte hade fått läsa språk på mitt gymnasie och för att jag fick VG i idrott, och då ställdes allting på sin spets. Vad ska jag göra i livet? Och som den strukturmänniska jag är (hehe) fick jag panik. Men jag har insett något under den här sommaren... Att jag har all tid i världen att komma på vad jag kan plugga till, och att det faktiskt inte är utanför kartan att jag blir läkare en vacker dag - för allt går om man vill. Det är onödigt att stressa över något som faktiskt inte är av så stor betydelse just nu, och när jag verkligen vet vad jag vill med mitt liv så kommer jag att följa den stigen. Fram till dess söker jag information och försöker öppna så många dörrar som möjligt.


Därav min fråga till er: Finns det något yrke som du tycker är speciellt och spännande, eller bara tycker om?Berätta för mig, jag vill så gärna höra era åsikter om olika yrken - för det finns så många jobb man knappt känner till eller vet vad de innebär. Tusen tusen tack för att du tog dig tid att läsa igenom hela texten, många kramar till er!
---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kalle Anka i evigheten

2011-08-17 @ 19:06:42 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (9)

Min lillebror Vilmer älskar Kalle Anka. Han avskyr kameran. MEN. Kalle Anka kan få honom att ställa upp ibland, schyst va? Lillebror nummer 2 frågar sedan Vilmer vid middagsbordet: "Såg du att Matilda foootade dig idag?"
Vilmer svarar: "Ja, men hon fotade ju när jag läste Kalle och då var det inga problem!". Sweet. Tack Vilmer för att du är du!!


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

April 2010

2011-08-16 @ 18:05:00 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (3)

Om jag inte misstar mig så är denna bild fotograferad i april 2010, föreställer min fina granne Linn när hon väntade Rickard. Han är numer en glad ettåring som leker i deras trädgård. Tiden går så fort så fort, helt galet.


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Utveckling!

2011-08-15 @ 19:53:36 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (4)

Den 6:e juni 2009 fotograferade jag mitt första "riktiga" uppdrag med en familj som ville ha bilder på sig och deras vuxna dotter. Jag kommer ihåg hur nervös jag var, jag hade ju aldrig träffat personerna innan. Vädret var emot oss, det regnade och haglade och vi tog  skydd under ett par träd. Idag när jag tänker tillbaka på det ser jag själv vilken utveckling jag har gjort under de här två åren. Då var jag ganska blyg och hade nog svårt att få personerna att se avslappnade ut på bild, trots att jag lyckades få dem att skratta i alla fall. Idag känner jag verkligen av den förändring som skett och det känns fantasiskt. Att man kan växa så mycket som individ och fotograf är fascinerande, för jag trodde verkligen att jag hade nått min topp då - jag hade ju fått fotografera mitt första fotouppdrag! Jag tycker det är spännande att gå tillbaka och se hur man utvecklats, förut tyckte jag mycket om att redigera ögonen (vilket jag gör även idag, men i en mer måttlig utsträckning). Jag har lärt mig genom att vara ganska extrem inom en viss redigering, att överdriva en effekt, för det är så bra att kunna redigeringar så att jag sedan - idag, har möjlighet att redigera bilder i den utsträckning jag själv önskar istället för att begränsas av att jag inte har vågat experimentera med Photoshop. Och det är något som gäller fotografering allmänt - våga experimentera och göra något helt crazy, för det är en erfarenhet du får till framtida fotograferingar!


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Theme of the Month #7 Sommaren är kort

2011-08-14 @ 20:00:00 Direktlänk Fotoutmaning Kommentarer (8)

Det här är sjunde svängen på ett projekt som jag, Elin aka NevnarienMichaela DLina Flodins samt Ottilia Lindell har dragit igång. Gemensamt har vi skapat ett projekt som heter Theme of the Month. En gång i månaden kommer vi (förhoppningsvis) att publicera varsin bild som vi har fotograferat efter en förbestämd film, bok eller låt. Den här månaden har jag inte haft tid eller ork att lägga ned på denna månads TOTM, men förhoppningsvis får det här duga.

Denna månad var temat att vi skulle tolka en sommarlåt, och här har ni mitt bidrag, Sommaren är kort av Tomas Ledin.


Besök Elins, Michaelas, Linas och Ottilias bloggar eller vår FlickR-grupp för att se deras tolkningar av temat sommarlåt.
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Work-work-work

2011-08-13 @ 20:37:45 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (4)

Jobbeli-jobb dag ut och dag in. Tur att jag har såna fantastiska arbetskamrater, tycker det är så härligt att vara på jobbet!
I övrigt idag har jag redigerat lite bröllopsbilder från förra helgen.. Ooooh totally love it, är så nöjd. Har även fotograferat min älskade lillebror som läser Kalle Anka stup i kvarten och har lite härliga och originella sovvanor. Hehe, allt dokumenterat på bild (snart). Tycker det är så kul med personer som verkligen vågar vara sig själva och inte bryr sig ett skvatt om vad andra tycker!


Och här är en lagom tråkig bild som jag fotade nån gång i juli. Najs. Puss och kram på er fina läsare! Njut av denna lördagskväll!


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En dressyrryttares dag - Del 5

2011-08-12 @ 16:22:00 Direktlänk Djur Kommentarer (4)

Nu var det ett tag sedan jag lade upp de föregående inläggen i den här serien, men som sagt. Bättre sent än aldrig! Här är lite bilder från en dressyrtävling i Kalix.


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Inget nytt

2011-08-11 @ 18:52:56 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Idag har jag jobbat, fick jobba över två timmar eftersom att det på grund av dåligt väder har varit mycket folk som har handlat. Jag har även insett att nästa vecka är min sista vecka på jobbet! Så skönt, äntligen äntligen får jag lite semester efter ett helt år med skola och en hel sommar med jobb. Jag ska dock inte säga att jag inte har trivts på mitt jobb, för det har jag (trivts alltså!). Hur som helst så har jag inte så mycket vettigt att varken skriva eller lägga upp här, så jag bjuder kort och gott på en bild föreställande FS Magasin.


Kram på er alla, hoppas ni har fint väder!


---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En glad liten prick

2011-08-10 @ 11:11:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (20)

Ett par söta bilder på Kalle, som är ett halvår gammal. En glad liten prick. Tack hela familjen för en väldigt trevlig fotografering!


Uppdatering: Måste tilläggas att jag älskar naturligt ljus, ser ni så fint det blev? Dessa bilder fotograferade vi i Kalles familjs kök mot en vit vägg, det är alltså inga studiobilder.

---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En lycklig Matilda

2011-08-09 @ 20:19:35 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (8)

Åååh jag är SÅ glad idag! Köpte FS Magasin och fick till min glädje se att jag var publicerad med en bröllopsbild på Maria och Johan, MEN den stora glädjen låg inte i det... utan att även Fabian fick en bild publicerad. Jag kände mig riktigt själaglad när jag såg det.

Jag är så glad och stolt över att se hur mycket han har utvecklats sen jag lärde känna honom. Han har verkligen vuxit i sin roll som fotograf, och från att i stort sett bara fota gatufoto till att lyckas bra med även porträtt (och bröllop!) tycker jag är ett stort steg. Något som också är skoj är att han utvecklat en egen stil, vilket även det är något som visar att han utvecklats väldigt, väldigt mycket det senaste året. Jag är glad för att jag hjälpt honom och fått se honom utvecklas, jag tror att man själv utvecklas mycket om man hjälper till - istället för att dra någon bakåt och nedvärdera dennes prestationer. Om det är något man verkligen vill, som till exempel Fabian som ville lära sig fota porträtt, då ska man våga försöka. Och jag som vän och fotograf kunde hjälpa honom genom att stötta honom, finnas där när han hade frågor och även agera modell. Allt för att han skulle våga. Hellre ställde jag upp som modell, trots att jag då hade väldigt dåligt självförtroende och tyckte att jag blev ful på varenda bild, än att säga att han absolut inte ska fota porträtt eftersom att han aldrig gjort det tidigare. En hjälpande knuff kan behövas, men sedan har det en tendens att rulla på av sig självt!

Och var ville jag komma med det här inlägget? Jo, har du en vän som står i valet och kvalet - finns där, lyssna och hjälp till, men tvinga inte din vän till något som denne inte själv vill. Hade Fabian inte själv haft viljan att lära sig fota porträtt hade han heller aldrig kunnat göra det. Over and out.


Bilderna nedan är de bilder som publicerades i FS Magasin nummer 4 2011.

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ebba och Kalle

2011-08-08 @ 11:07:31 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (25)

För snart två veckor sedan fotograferade jag dessa härliga ungar, de var verkligen såå glada! Sedan ska vi inte tala om hur vackert det var där vi fotograferade... Woooow. Kommer lite fler bilder sen, fast bara på söta Kalle.


---
Kommentarer (25)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kan inte låta bli..

2011-08-06 @ 19:42:44 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

..att lägga upp en bild på höladan där vigseln idag var! ÅH så jag älskade ljuset, och platsen - helt unik. Jag är verkligen glad att jag fick vara med under denna vigsel, inte bara för att det var en vacker plats utan även för all kärlek som strålade där idag.

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Från dagens fina bröllop

2011-08-06 @ 18:26:22 Direktlänk Bröllop Kommentarer (2)

Här är två bilder från dagens fotografering, valde två bilder där man inte kan se deras ansikten. Bilderna är direkt från kameran, har inte hunnit kolla igenom dem än. Håller tummarna för att ni ska få se fler av dessa underbara bilder, tack tack tack Cilla, Erik, Liv och Meja för en såå fin dag - och även stort tack till Johanna som var lite assistent och second-shooter.

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jobb, både foto och apotek

2011-08-05 @ 16:58:52 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (11)

I morgon ska jag fotografera bröllop, wiiiie! Och vackert som bara den är det där vi ska fota. Idag har jag jobbat, och min lillebror Måns (8 år) kom dit och följde mig hack i häl, undrade vad jag gjorde och ville hjälpa till. Han fick packa kartonger, snitta upp tejpen på kartongerna så vi kunde packa upp varorna på hyllorna, bära backar och leta platser där varorna skulle vara. Han verkade tycka det var roligt och ville bara fortsätta hjälpa. Han åkte hem när det inte fanns fler uppgifter att göra.

För tillfället redigerar jag bilder på Ebba och hennes lillebror Kalle som jag fotograferade förra veckan. De var riktigt härliga och glada barn, skrattade mycket och studsade runt (åtminstone Ebba, hennes bror var lite för liten för att kunna hoppa runt ännu).


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Barn på stranden

2011-08-05 @ 13:14:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (17)

Jag tycker det är roligt att spontanfota lite, och det passade jag på och göra när jag, familjen och syrrans familj var på Gläntan. Ljuset var underbaaaaart. (De här barnen är helt främmande barn som var på rätt ställe i rätt stund.)

---
Kommentarer (17)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

CD-skiva och tackkort

2011-08-04 @ 16:32:58 Direktlänk Företaget Kommentarer (5)

Jag kom nyss på att jag för någon vecka sedan fotograferade en CD-skiva som jag skickade till brudparet Jessica och Micke. Tycker att det blir ganska häftigt med ett svartvitt omslag, med en tydlig font. Tyvärr har jag inte fotat en vidare bra bild, för man kan inte se att det står "Jessica och Micke - 2 juli 2011". På bilderna nedanför ser ni ett tackkort jag fick från Lisa och Klas samt CD-skivans baksida.


Så detta får ni roa er med att titta på idag, haha. Jag är då alltid lika snäll ;-) Jag ska nämligen äta middag med de från jobbet, vi ska passa på att sitta ute medan kvällsvärmen fortfarande tillåter det!


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En kväll med fina Agnes!

2011-08-03 @ 21:44:33 Direktlänk Övrigt Kommentarer (7)

Igår kväll träffade jag Agnes, min fina och glada (före detta) klasskamrat. Kändes verkligen härligt att träffa henne, hon är en sån solstråle och det är något jag verkligen kommer att sakna till hösten - Agnes och hennes glädje! Kul att jag hann träffa henne innan jag flyttar söderut.

Vi tittade lite på volleyboll, och Agnes hade lyckats få mig att ta med kameran också. Hon var nämligen i chock när jag satte mig i hennes bil utan kamera, så det var bara att springa och hämta min trotjänare. Efter volleybollen begav vi oss ut i en skog, fotade en massa härliga bilder i motljuset. Här nedanför pratade hon om sina visioner, haha. Bilderna kommer i stort sett rakt från kameran, ljusade upp några i Camera RAW. Fler bilder ska ni få se, men det lär bli de mer konstnärliga bilderna jag tog, hehe.

Sedan ringde hon och kollade ifall vi fick gå och fota på en strand som tillhörde någon hon kände. Det fick vi.
Även Agnes testade på att fota, hon gör det lite då och då. Det här var några av hennes idéer. Det var ganska roligt att jobba med henne och ha henne som fotograf, haha. Och duktig är hon för att vara helt ny med kameran!
Sedan fotograferade jag henne när hon gjorde lite akrobatiska konster i vattnet.
Sekunden efter tog hon ett oönskat dopp, hehe.
Väl uppe på land igen lyckades jag fotografera hennes fina leende *stolt*
Visst var det en vacker plats vi befann oss på? Efter Agnes lilla dopp åkte vi in till stan, hon bjöd på varsin banana-split lyxshake på Max och så hade vi allmänt trevligt. Det var min trevliga gårdag!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lite midsommarbilder

2011-08-02 @ 16:24:39 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (9)

Har i sommar haft väldigt lite tid att faktiskt bara fotografera för min egen skull, men under midsommar fotograferade jag en massa bilder som jag verkligen blev glad över (samma med bilderna på Hilda). Givetvis är det roligt med bröllop- och familjefotograferingar, men för mig finns det inget som blir bättre av att bara fortsätta med samma sak utan att variera mig. Jag väcker kreativiteten när jag bara får strosa runt eller ordna en fotografering på egen hand och efter mina idéer, utan krav på mig att bilderna måste bli bra.


Hur fungerar ni när det kommer till fotografering och inspiration?


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Agatha och katten Maja

2011-08-01 @ 21:51:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (4)Det var ett tag sedan de här bilderna togs, de har bara blivit så de inte har lagts upp här. Idag var min lediga dag och jag har bara tagit det lugnt ute i solen. Läser en grymt bra bok som heter "Berätta i bild - så tar du bilder som berör" av David duChemin. Fick den i julklapp och har äntligen nu under sommaren fått lite tid att läsa igenom de böcker jag fick. Jag är en läslus, älskar att läsa böcker, men de senaste året har jag knappt hunnit titta på böckerna som står i min bokhylla. Har även studsat studsmatta med mina bröder (alltid lika roligt, hehe) och ska nu äta en blåbärskaka som familjen gjort. Har glädjande nog konstaterat att jag har jobbat 7 veckor av 10, ska bli såå skönt när de här tre veckorna som är kvar är över. Fråga mig inte varför, men jag längtar till lite förändring och något att sätta tänderna i, vilket det kommer att bli till hösten med företag och körkort. Natti natti!
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0