Lite bilder av Simon Mogren från Grönan

2011-05-31 @ 19:57:53 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (1)

Hittade lite bilder från Lilla Journalistpriset på Ung Bilds facebooksida. Fotografen till dessa bilder är Simon Mogren.


Är äntligen helt fri från skolan, har gjort mitt sista prov nu och det känns... tomt. Haha, hur som helst så satte jag mig för att redigera lite bilder, men tror ni vädrets makter är på min sida? Nej, såklart inte! Det började åska precis när jag satt klorna i bilderna... Sicken tur man har ;-) Bättre lycka nästa gång!


---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En dressyrryttares dag - Del 4

2011-05-30 @ 13:53:00 Direktlänk Djur Kommentarer (4)

Hittade dessa bilder från i vintras. I brist på annat kan ni ju faktiskt få se dem i alla fall!


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Mycket att göra på för lite tid

2011-05-30 @ 08:55:03 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (2)

Just nu känner jag mig ganska slut, bara i allmänhet. Det är så otroligt mycket som ska göras, men konstigt nog är det inte så mycket kvar i skolan. Däremot är det jobb, jobb, jobb, ska lära mig inför sommaren vad jag ska göra på Apoteket, och även stå i kassan som vanligt. Efter det har jag fotograferingar som ska fixas och mängder med bilder som ska redigeras. För tillfället har jag bilder från tre stycken fotograferingar som jag inte ens har gått igenom, men där är det iofs kunderna som ska välja ut bilder. Sedan ska jag inom loppet av två veckor hinna med ytterligare ett bröllop, ha en fotografering för norrbotten.se samt fotografera ett par studentporträtt.

Jag ska även hinna med att umgås med fina Fabian som snart kommer hit, jag bör städa här hemma innan dess. Balen och studenten ska hinna spenderas också, vilket jag ser fram emot sjukt mycket. Undrar när det här vänder och jag får lite tid över? Förhoppningsvis snart, om inte annat är det ju en erfarenhet i sig, att ha mycket att göra som faktiskt inte är skola. Det kan ju bli spännande!


Nu kära vänner ska jag sätta mig med matten och plugga inför mitt sista prov i morgon, och ikväll kommer jag att springa Vårruset tillsammans med ett par vänner. Har jag haft mycket tid över till att träna? Haha, nej, men det får ordna sig ändå! Vill man så kan man! Passar på att bjuda på en gammal favorit, hehe.


https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/921291/images/2009/mns-nrd-copy_31264198.jpg
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Morgongåva idag

2011-05-28 @ 20:27:29 Direktlänk Matilda i rampljuset Kommentarer (0)

Den roliga fotograferingen jag pratat om tidigare var en morgongåvefotografering. Väldigt spännande, jag var lite nervös innan eftersom jag inte fotat något liknande tidigare, men tjejen var grymt duktig och gjorde ett kanonjobb! Nu är jag ytterligare en erfarenhet rikare och det gör mig otroligt glad över!


Tänkte se en film och äta lite godis nu, sedan redigera lite bilder på grannarnas barn Rickard och Stina.


Har förresten glömt att visa när jag var med i Piteå-tidningen för någon vecka sedan.. De har något som kallas "Veckans fotoskola" och jag hade äran att få dela med mig av ett par korta tips för att fotografera porträtt. Om jag hade fått, så hade jag kunnat skriva en mycket mycket längre text om ljus, men tyvärr så fanns det inte plats.


Läs hela texten här.


---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min dag idag

2011-05-27 @ 14:18:56 Direktlänk Bröllop Kommentarer (5)

Idag skrev jag mitt allra sista kemiprov (förhoppningsvis för resten av livet!) vilket kändes otroligt skönt. Nu har jag kvar matte E nationella, vilket jag skriver på tisdag nästa vecka. Snart har jag en bröllopskonsultation, imorgon en annan rolig fotografering och kanske lite redigering av bröllopsbilderna från förra helgen.. Livet är allt bra härligt, speciellt när proven rasslar iväg och skolan börjar gå mot sitt slut...


Har även fått mitt jobbschema för sommaren, och jag har just insett att jag kommer att vara ledig en helg under hela sommaren. De övriga helgerna tas upp av jobb på apoteket samt en del bröllopsfotograferingar. Inser att jag inte kommer ha tid över för så många fler fotograferingar, får helt enkelt ta fler till hösten istället! Ja, till hösten kommer jag även flytta söderut, så om du vill boka fotografering i området kring Stockholm/Uppsala är du välkommen att höra av dig!


Nej, nu ska jag försöka ta det lugnt.. Kram!


Här är en bild rätt från kameran från bröllopet i helgen. Jag håller tummarna för att brudparet går med på att jag lägger upp lite fler bilder senare, för jag fotograferade många nya favoritbilder med detta otroliga brudpar!


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lite bilder från Grönan

2011-05-26 @ 21:10:40 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (3)

Här är lite bilder från Grönan igår, under de få minuter det inte regnade. Bilderna längst ned föreställer Math före och under fritt fall, haha. Bilden nedan är typ den enda bilden som föreställer mig från igår, men jag såg då glad ut i alla fall, haha! Jag märkte inte ens att Fabian fotograferade mig, måste verkligen ha varit heeelt borta igår.


Nu ska jag fortsätta med kemiplugget, har nationella i kemi B sen är det bara ETT prov kvar. Fy så skönt alltså!


Fotograf: Fabian Rubensson


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lilla Journalistpriset igår

2011-05-26 @ 12:08:26 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (5)

Kanske finns någon som är intresserad av hur det var igår på Grönan.. Tänkte inleda med att säga att det var en fantastisk dag och att jag hade grymt trevligt!
Det varvades spöregn med solsken, dock mestadels regn, vilket kanske var den mindre trevliga biten, haha. Fick under prisutdelningen komma upp på stora scenen tillsammans med de andra nominerade och ta emot våra inramade tävlingsbidrag. Det var en tjej som hade fotograferat en ganska häftig bild på en häst som vann, men jag känner mig lika glad och stolt över att ha blivit nominerad och att ha varit där! Var ganska nervös innan, för jag var säker på att jag skulle snubbla när jag gick upp på scenen, haha, det gjorde jag som tur var inte!

Allra trevligast av allt var att jag fick träffa personer jag träffar sällan, men som jag gärna skulle träffa lite mer ofta. Tack Åsah, Math, Albin, Fabian och Nancy för en toppendag

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Gröna Lund imorgon!

2011-05-24 @ 12:19:19 Direktlänk Djur Kommentarer (6)

Ikväll åker jag till Stockholm och imorgon är det Gröna Lund för min del, ska bli så otroligt skoj! Även om man inte vinner, så har man gjort en enorm vinst enbart genom att få åka dit och vara med. Att bli nominerad var verkligen speciellt, jag känner mig stolt över mig själv, så jag har gjort en vinst enbart genom det. Det gör mig lycklig.

Hur som helst, jag ska om inte annat ha en trevlig dag tillsammans med Fabian, min syster Åsah och förhoppningsvis min bror Albin som numer bor i Stockholm han med. Awesome!

Kram på er alla!


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Seize the day och lev i nuet

2011-05-23 @ 20:45:13 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (7)

Inför min framtid har jag oerhört många drömmar... Det är ett oräkneligt antal, bland annat vill jag resa och gärna vara borta i minst ett år. Åka till Afrika och ta del av utvecklingen där, få uppleva deras kultur, få vara med. Jag vill även plugga till läkare, bo i ett litet hus på landet med stora marker, en vacker dag ha barn som jag vill att ska få ta del av bland annat en sådan resa som den till Afrika, jag vill att de ska lära sig av erfarenhet och inte av att någon säger åt dem hur man ska tycka och tänka. Jag vill fortsätta vara en fotograf, precis som jag är idag. Jag vill leva ett glatt liv, med sina motgångar, för alla liv innehåller motgångar och det är de som gör oss starka.


Problemet med att tänka och drömma oss in i framtiden är att vi glömmer att leva nu, idag. Om jag bara drömmer om min framtid, den jag kommer leva om 10 år, så när jag väl är där drömmer jag om något annat, och snart är jag 70 år och sitter med mina barnbarn och ångrar att jag inte levde i nuet. Ångrade att jag inte spenderade just den här dagen precis som vad den är. Ångrar att jag inte njöt av just denna stund. För nog finns det mycket härligt i livet, som vi kanske inte ser just nu, något som är så litet, men ändå betydelsefullt. Idag har jag pluggat matte, och nog känns det ganska bra att förstå alla de konstiga temer och uttryck som står i kursboken. Regnet har smattrat utanför, javisst är det härligt, jag älskar när det regnar och man bara kan sitta inne och lyssna på det, kanske läsa en bok. Något som är otroligt härligt är att sova i tält när det spöregnar (gärna vattentätt, haha), tycker att mysfaktorn höjs många gånger om. Men det är jag, och det här är mitt sätt att se på de små sakerna i livet.


Givetvis ska man ha drömmar, men man ska inte leva i dem NU, utan då när den tiden kommer. Mitt mål är från och med nu att leva här och nu, blicka framåt för att kunna föreställa mig mina mål och vad jag måste göra för att nå dem. Uppskatta dagen för vad den är, även något dåligt kan utveckla dig! Du har blivit en erfarenhet rikare, och det, det är mycket värt!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Att fotografera bröllop

2011-05-23 @ 12:15:07 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (1)

Förra gången, i januari, när jag fotograferade mitt första heldagsbröllop så mådde jag inte vidare bra dagen därpå. Jag har aldrig haft en baksmälla, men jag kan tänka mig att det är så det känns. Antagligen åt och drack jag för lite under bröllopsdagen, för jag var då inte pigg dagen därpå. Anledningen att jag åt och drack för lite var för att man var så fokuserad på annat, man ville föreviga brudparets dag på bästa möjliga sätt och då glömmer man allt annat, även sin egen hunger.
Det jag ville säga med allt det här var inte att jag mådde dåligt efter fotograferingen, utan snarare att det var värt det. Att fotografera ett bröllop är fantastiskt och då spelar det ingen roll att man är trött och helt slut i kroppen dagen därpå.

I lördags fotograferade jag porträtt, vigsel och fest, nästan heldag alltså. Det blir bara bättre och bättre för varje gång, jag strålade av lycka när jag lagom trött gick från festen på kvällen, för så är det verkligen. Man är trött efter att ha jobbat koncentrerat en hel dag, men det är underbart att ha presterat bra och att ha gjort brudparet nöjda. På toppen av isberget (isberget av glädje) så var brudparet helt underbara och otroligt trevliga. Tusen tack (om ni läser detta) för att jag fick följa med på just ert bröllop, det var fantastiskt roligt! Jag önskar er all lycka!

---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ljuset i tunneln!

2011-05-20 @ 21:04:31 Direktlänk Matilda i rampljuset Kommentarer (4)

Fysik B nationella avklarat idag. Imorgon: Bröllopsfotografering med ett otroligt sött brudpar, ser fram emot att fånga deras dag! Håller tummarna för att vädret tillåter dem att hålla utomhusvigsel som planerat, vill inte att det börjar regna.
Har laddat batterier, tömt minneskort och fixat kläder. Känner mig redo inför morgondagen!Här är en liten text om mig som fanns med i Pite-Tidningen. Läs artikeln här.


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Äntligen lite glädje mitt i pluggandet

2011-05-18 @ 18:07:24 Direktlänk Resebilder Kommentarer (6)

Åååh, mitt i allt pluggande denna vecka så möts man till sist av lite glädje. Mina två fotoböcker har äntligen kommit! (Ja, jag var som ett barn på julafton!) Det var verkligen så roligt att få öppna, bläddra, kika igenom. Det blev perfekt och jag är så nöjd så nöjd.


De två fotoböckerna är lite olika;

Den ena är en resefotobok från tågluffen jag och familjen gjorde förra året. 120 sidor, 30x30 cm. Planerar på att göra en repris av den, fast med bilderna från Alicante.

Den andra är mitt projektarbete, fotoboken "Djurens betydelse inom vården". Efter att ha varit tvungen att trycka den i tre omgångar på grund av tryckfel och liknande, så fick jag slutligen ett komplett exemplar. Nu ska jag bara trycka upp fler så att de som har köpt den kan få hem den till brevlådan :-)

I övrigt så har jag en testfotografering inför ett bröllop i morgon, kommer bli spännande och grymt roligt! Ja, nu ska jag återvända till fysiken som kallar. Ha det gött! Bjuder på en bild från Alicante..


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Intervju i Ung Medias webbtidning

2011-05-17 @ 16:57:19 Direktlänk Matilda i rampljuset Kommentarer (3)

Nu ligger det uppe en kort intervju med mig i Ung Medias webbtidning, är du intresserad och vill läsa mer, klicka här. Är så roligt när man blir uppmärksammad för det man gör, och därför känns det otroligt glädjande att få bli nominerad, speciellt när så många bra bilder deltog i tävlingen.


Tänkte fortsätta med mitt eviga pluggande, som för övrigt snart har nått sitt slut... Kommer nog att bli tomt när alla studier är färdiga, vad ska jag göra då? Inom parentes: Jag ska ta körkort, kommer ju absolut inte klara av ett liv helt utan plugg ;)


Kram på er!
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lilla Journalistprisets gala den 25:e maj

2011-05-15 @ 13:27:00 Direktlänk Matilda i rampljuset Kommentarer (9)

Den 25:e maj befinner jag mig på Gröna Lund på Lilla Journalistprisets gala mellan klockan 15.00 - 19.00, prisutdelningen börjar klockan 17.30. Några av er kanske är där till och med, så då skulle det bara vara roligt om ni kommer fram och hälsar! Om ni känner igen mig förstås ;)

Jag kommer vara där med Fabian och min syster Åsah, vad jag vet än så länge. Händer ju inte så ofta att jag är i Stockholm, så man får passa på att träffa alla underbara människor när man är där.


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Straight from Camera RAW

2011-05-14 @ 19:38:16 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (10)

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ett av mina absoluta favoritfoton

2011-05-13 @ 21:30:39 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (13)

Av olika anledningar kom jag idag att tänka på detta foto, ett av mina absoluta favoritfoton genom tiderna. 


Bilden föreställer Lovisa och Moa när jag fotade dem under ett dop på nyårsafton 2008-2009. Moa har haft cancer, men för ett par år sedan återhämtade hon sig och är en så glad och förhoppningsvis frisk flicka idag, det är trist att jag nästan aldrig träffar henne. Enligt mig betyder den här bilden så mycket och då spelar allt brus i världen ingen roll. Huvudsaken är att känslan finns och att bilden har en betydelse. Det har den här.
Jag vet vad dessa två har gått igenom och förstår deras glädje.


Det jag ser på bilden är äkta kärlek.
---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

På uppdrag av norrbotten.se

2011-05-13 @ 16:05:42 Direktlänk Matilda i rampljuset Kommentarer (2)

I januari träffade och fotograferade jag Magnus Ekelund, på ett uppdrag som www.norrbotten.se hade gett mig. Uppgiften var att fotografera bilder som illustrerade den text som Åsa Petersen skrivit.


Läs hela texten och se bilderna här.


---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Stolt över mig själv

2011-05-12 @ 17:00:23 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (9)

Jag förstår inte varför man inte får säga positiva saker om sig själv i det svenska samhället, för om man gör det så verkar det bara som att man skryter om sig själv. Ärligt talat orkar jag inte bry mig om det, för är man glad ska man kunna visa att man är det och inte glädjas i det tysta!


Hur som helst, idag kan jag klassa mitt projektarbete som färdigt, done, finito och jag är så sjukt stolt över mig själv! Över 100 timmar har jag lagt ned och det har verkligen varit värt det. Min fotobok är grym, jag är så glad att jag fick den färdig och glad över att så många tyckt den har varit bra. Min projektredovisning idag gick super den med, jag var nervös så jag skakade (adrenalin kanske?), men jag var väl förberedd och visste utan och innan vad jag skulle säga. Klassrummet blev fullsatt och de som inte hann ta sig en plats fick gå till någon annan redovisning. Det som var så skönt var att när jag väl kom igång med att prata märktes det inte av hur nervös jag var, hoppas jag i alla fall, haha. Något annat som lugnade mig lite var att det bara var jag som visste vad jag skulle säga, nog blev det lite småfel här och var men det märktes ju inte. I slutet av redovisningen berättade jag en söt historia om en pojke som jag fotograferade och intervjuade till boken och alla såg ut att bli glada och allmänt berörda av den.


Är så glad att jag klarade detta och dessutom gjorde det galant, känns så skönt att slutet börjar närma sig, proven börjar sina. Fram till den 10:e juni ska jag hinna med 4 prov och en resa till Stockholm där jag ska på gala, mer om det senare. Utöver det ligger ett bröllop och en annan rolig fotografering på schemat, och kort efter studenten fotar jag nästa bröllop. Jag ser verkligen fram emot allt, men framför allt ska jag passa på att njuta i nuet!


Kram på er alla, och för er som inte gjort er projektredovisning än önskar jag: Ett stort lycka till, glöm inte att ni är bäst!
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En liten pojkes födelsedag

2011-05-10 @ 21:15:11 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (10)

I morgon har jag nationella prov i Matte D. Jag pluggar enligt en strategi som har funkat väldigt bra för mig under dessa tre år på gymnasiet, och det är att jag aldrig pluggar dagen innan ett prov, inte på just det provet i alla fall. Möjligtvis snabbrepeterar jag genom att kolla igenom anteckningarna, sedan är jag färdig. Av den anledningen var jag ledig i stort sett hela eftermiddagen och fick möjlighet att fotografera grannens barn, varav deras yngsta sin fyllde år. Han fyllde år i fredags, vilket känns helt crazy, nyss kom han hem från BB och var såååå liten.

Fick i alla fall till ett par sköna bilder, snabbredigerade i all hast, dock dyker det upp fler när jag har tid, vilket lär dröja, haha..


Kram på er!


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En riktigt fullspäckad helg... av studier

2011-05-08 @ 10:14:12 Direktlänk Resebilder Kommentarer (10)

Har jobbat flitigt denna helg. Igår bestod dagen av matteplugg och förberedelse inför min projektredovisning på torsdag. Redigerade sedan lite bilder på kvällen, varav en ligger i det här inlägget.
Idag har jag fortsatt förbereda mig inför redovisningen, sedan gjort lite ändringar i min projektfotobok inför trycket och efter det fixat inbjudningskort till årets bal.


Nu är det frukost kära vänner, sedan är det en dag späckad med matte, fysik och en kemiuppgift. Är salig för stunden, fick nämligen MVG på kemiprovet jag gjorde förra veckan. En oerhörd lättnad...


Här är en sneakpeak från Alicante!


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Denna dag, 6 maj 2011 (+ 22 april)

2011-05-06 @ 21:32:26 Direktlänk Resebilder Kommentarer (15)

Tidigare: Engelska nationella, matte D och matte E. Ett x antal timmar med Ma D rep. inför nationella nästa vecka. Plus en religionläxa där jag skrev en argumentation om varför vi ska äta ekologiskt kött.

Nu: Väljer ut och redigerar bilder från de två första dagarna i Spanien (okej, den ena dagen var flygresan TILL Spanien, hehe)


Till er: Bilder från resan mellan Västerås och Alicante. Enjoy min Nikon D200 och 85mm f/1.4, ett objektiv jag aldrig kommer tröttna på.


---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bildlöst.

2011-05-02 @ 13:43:33 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (1)

Nu kommer det, tyvärr, att bli väldigt få inlägg den kommande tiden. Och med den kommande tiden menar jag i stort sett fram till dess att jag tar studenten, för det är så otroligt mycket saker som ska göras innan dess.. Inte bara plugg och prov utan även att umgås med vänner, fotografera.. Ja, så sjukt mycket helt enkelt som jag vill hinna med och att ta hand om bloggen får mig att känna tidspress. Det är trots allt sista året med mina klasskompisar, oavsett allt som hänt så är det trots allt de sista veckorna jag har kvar med dem och jag tänker ta mig tid att hinna umgås lite innan allt är slut.
Haha, hur som helst, jag uppdaterar någon gång när jag har tid och vill ni nå mig, skriv inte här på bloggen utan maila mig på matilda.fotograf@gmail.com

Tusen kramar på er underbara vänner, ser fram emot när jag har tid att engagera mig i bloggen igen. Kram kram!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

För mycket att göra på för lite tid

2011-05-01 @ 11:31:24 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (8)

Jaha, då är det inte många timmar kvar till hemgång. Har hunnit kolla igenom alla bilder från resan, både från min och Fabians kamera, och det enda jag måste säga är att det är lite tråkigt...  Tråkigt för att jag har sååå många bra bilder jag VILL redigera men inte har tid med, tyvärr kommer alla stora tunga prov i fysik och kemi ligga de sista veckorna. Och på grund av sjukdom kunde jag inte göra ett prov i kemi som låg innan lovet, därför måste jag börja plugga på det igen. Utöver resebilderna är det inte länge kvar till jag ska fota två uppdrag, där ett är ett bröllop, vilket kommer stjäla ytterligare lite tid. Inte för att ett bröllop är något dåligt, utan för att det är något stort och vackert som jag vill lägga all min kraft på så att det inte blir ett halvdant jobb. Men till sommaren kommer jag hinna redigera dessa resebilder och då minsann, då ska ni få se mängder av bilder!


Kram på er fina!


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0