Grattis Malin!

2011-09-29 @ 18:49:55 Direktlänk Tävling Kommentarer (1)

Nu har jag dragit vinnaren i tävlingen med hjälp av random.org. Vill säga grattis till Malin! Jag har skickat ett mail till dig.


Hoppas att alla har en trevlig torsdagskväll!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Happiness

2011-09-29 @ 11:17:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (7)

Här är fler bilder på Hilda. Nu tänkte jag kila på en promenad i det fina vädret! Ikväll drar jag vinnaren i tävlingen - håll tummarna!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Broken to pieces

2011-09-28 @ 15:34:39 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (22)

Det är kul att fotografera, men det är spännande och viktigt att inte bara fota - utan att framhäva känslor. Det gör jag allra, allra bäst med Hilda. Jag låter bilderna tala.


---
Kommentarer (22)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fint inlägg i Rebeccas blogg

2011-09-26 @ 13:37:14 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Idag hittade jag ett fint inlägg min kompis Rebecca skrivit om mig, det värmde verkligen i hjärtat! Tack Rebecca, synd att vi inte hann träffas innan jag flyttade!

Läs inlägget eller besök Rebeccas fina blogg!


---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Underbara, magiska natur!

2011-09-25 @ 15:04:35 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (16)

Jag har aldrig riktigt tyckt om naturfotografering, det känns varje gång som att jag inte lyckas. Jag kan ju se allt det magiska - men det fastnar inte på bild! Någon enstaka gång känner jag mig nöjd när jag ägnat ett par timmar åt att fota natur, men det blir aldrig samma upplevelse att titta på bilderna som det är att gå runt i all den vackra naturen.

Idag tog jag en avstickare, följde en stig som gick längs ett järnvägsspår. Jag hade tråkigt, och då är till och med naturfotografering roligare! Och idag upptäckte jag ett sätt att fånga naturen, lite sådär magisk som den faktiskt är. Allt jag behöver säga är lång slutartid. Visst har jag lekt med det förut, många gånger, men idag var syftet att fånga naturen och inget annat. Det blåste mycket, blommor och vass längs stigen vajade i vinden. Lång slutartid och inget stativ skapade oskärpa. Motivet blev suddigt av slutartiden, men bakgrunden blev ett enda blurr när jag snurrade på kameran och drog alla blickar mot motivet. Jag kände mig såå nöjd när jag gick därifrån. Jag har äntligen hittat min kreativitet, som jag har saknat under flera månader. Tack, underbara natur! Allt fint verkar dölja sig där!


---
Kommentarer (16)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Redigeringsguider?

2011-09-24 @ 15:35:48 Direktlänk Allmänt Kommentarer (5)

Ni bad om att få se lite fler tips på redigeringar, men då har jag en fråga till er: Vad vill ni se för redigeringar?

Ha en fin lördageftermiddag! Kram på er!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Svar från frågestunden

2011-09-23 @ 09:59:00 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (5)

Vad är din/ditt favorit?
- Maträtt: Enchiladas är gott, men det finns såååå mycket som är otroligt gott!
- Färg: En nyans av turkosblå.
- Resmål: Jag vill åka jorden runt, men speciellt Nya Zeeland lockar!
- Djur: Katt helt klart.
- Dryck: Ingen speciell, dricker vad som passar, hehe.
- Blomma: Har ingen favoritblomma, jag föddes nämligen med den typen av gröna fingrar som tar död på blommorna.
- Recept: Kan bara basic-recepten än så länge, men kanske hemmagjord daimglass?


Hur stort bor ni nu & tror du att du kommer återvända till din hemort nån gång för att bosätta dig?
För tillfället bor vi i en etta på 25 kvm, vilket räcker gott och väl. Jag tycker det är viktigt att dela på ekonomin, så att den ena inte lever på den andra, därför kommer vi vänta med att flytta till något större innan jag har hittat nåt jobb. Jag vet inte om jag kommer återvända till Piteå, tycker att det är ganska "instängt" där och jag trivdes inte riktigt - men norrut kan jag säkerligen flytta en vacker dag.Vad ville du bli när du var liten?
Ojojoj, det var mycket jag ville bli! Jag vill bli dagisfröken, lärare, bonde och kläddesigner (jag älskade att sy kläder när jag gick på lågstadiet, hade alltid egensydda kjolar och linnen. En gång gjorde jag en kjol som var så lång och tajt längst ned vid fötterna att jag knappt tog mig på skolbussen när jag skulle till skolan, haha, hade nog räknat lite fel på måtten). Bara för det så kommer jag inte på fler saker, men det var nog fler skulle jag tro.Hur ser en helt vanlig dag ut för dig?
För tillfället är mina dagar vääääldigt tråkiga. Jag vaknar, äter frukost, pluggar körkortsteori, läser sedan lite om företag, redigerar bilder om jag har haft ett jobb och försöker ta en promenad under dagen. Jag äter lunch, sedan kommer Fabian hem från plugget vid 16-tiden och då brukar vi ta en lång promenad och sedan äta middag, övningsköra lite och sen mysa framför en film eller en serie. Nu den senaste veckan har jag upplevt att jag har allt mindre saker att göra, så det är kanske dags att börja söka jobb. Jag sparade pengar från i somras så att jag skulle ha tid på mig att ta det lugnt och söka jobb när jag hunnit med plugg och liknande.


Kan du inte visa några bilder du tog under ditt första år med kamera i handen?
De första bilderna jag har tagit tog jag som 6-åring i Spanien, tyvärr har jag bilderna i en kartong i förrådet så det blir svårt att visa dem. MEN, jag kan visa bilder från år 2003, då jag sålde jultidningar för att kunna köpa en digitalkamera. Ordagrant så var kameran skitkass, batteriet gick åt på en millisekund och därför fotade jag med den bara ett par enstaka gånger. De tre översta är från 2003, den sista från 2006 (fotad med min pappas Nikon D70).
Hur kommer det sig att du flyttade till uppsala (var det för att Fabian bor där?)
Det stämmer, jag flyttade ihop med Fabian, vilket känns jättebra efter snart 1,5 år med distansförhållande. Sedan är det et supermysig stad som förhoppningsvis kan bredda min kundkrets så småningom.


Har du hittat nya vänner i uppsala?
Jag har inte riktigt hittat nya sen jag flyttade hit, men jag har vänner här sen tidigare, samma sak i Stockholm.


Kan du inte senare visa lite hur ni bor och så?
Jag slänger upp ett inlägg senare om hur vi bor, kanske kommer nästa vecka!


Kan du inte göra fler "vardagsfilmer" som när din bror skulle iväg och åka skidor tex?
Jag har en film på G, men sedan kommer det bli svårt att göra vardagsfilmer eftersom det inte finns så mycket att filma här då hela min familj (och därmed alla mina modeller!) är i Piteå, dvs ungefär 80-90 mil bort. Vi får se om jag lyckas komma på något annat att filma däremot!


Vart i Uppsala bor du och vad pluggar du? (visst pluggar du och om inte vad gör du i min vackra stad?)
Jag bor i Årsta, och jag körkortspluggar samt läser på om företag. Tänkte sedan jobba resten av året och till våren jobba och läsa nån kurs på uni. Kanske spanska eller genus, vad får vi se sen! Anledningen till att jag flyttade just hit, som jag skrev tidigare, är för att jag flyttade ihop med Fabian som pluggar här.


Var det svårt att hitta lägenhet?
Nej, det var inte svårt att hitta lägenhet, eftersom jag flyttade ihop med Fabian.Jobbar du utöver fotograferingen?
Nej, inte än. Ska börja söka jobb nu, har sparat pengar så jag har råd att leva fram till dess.Trivs du?
Definitivt! Visst saknar jag min familj (lite), men det är väldigt skönt att slippa allt bråk. Sen är Uppsala en supermysig stad!


Kan du inte visa den första seriösa fotograferingen du hade och en av dina bäst som du tycker att du fotograferat, skulle vara kul att se skillnaden på hur du fotar då/ nu och hur redigeringen har ändrat sig:)
Visst! Min första seriösa fotografering tolkar jag som mitt första uppdrag. Det hade jag i juni 2009 och jag var sjukt stolt över mina bilder! Min bästa bild är däremot inte en lätt sak att komma på, men jag valde en bild jag fotograferat på ett bröllop nu i sommar, så att jag jämför olika fotouppdrag.

Den bästa/ roligaste platsen du varit på?
Den bästa platsen jag varit på är i vår stuga, vårt före detta permanenta hem. Där finner jag alltid lugnet, och har alltid roligt oavsett vad! Älskar att åka skidor på älven, och i vanliga fall är skidor verkligen inte min grej, men i stugan så går det. Det är också där jag alltid finner mest inspiration att fotografera. Kommer bli tufft att inte få åka dit så ofta längre!


Vilken är din favoritfrukt?
Finns mycket gott! Mango är nog en favorit, men sen finns det frukter jag inte smakat än som jag en vacker dag vill testa också.

Vilken är din favoritmöbel hemma hos dig?
Ingen för tillfället. Datastolen är ganska trasig, stolarna knarrar bara man tar en tugga av lunchen. Ja, i och för sig, sängen är ganska härlig.


Hur kom det sig att du började fota och när visste du att du ville bli fotograf?
Jag ville köpa en kamera för att min bästa vän Hilda hade fått en kompaktkamera och vi tyckte det var väldigt roligt att fotografera. Fotograf är man ju bara man håller i en kamera och fotograferar, men att jobba med fotografering trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle göra, fram tills någon gång i juni förra året då jag fick en förfrågan om att fota bröllop. På den vägen är det. Att jobba heltid med foto vill jag däremot inte, jag vill ha tid att kunna ta kameran på en promenad och go crazy som jag gör ibland. Det är skönt att ha något jag kan koppla av med, och det är vad fotografering är för mig.


Har du någon drömplats att fotografera på?
Jag vill fotografera i andra länder, vanliga porträtt fast i en helt annorlunda miljö. 

Favoritfilm? Favoritartist? Favoritfotograf?
Det finns såååå många grymt bra filmer, artister och fotografer så jag har inte riktigt några favoriter. För tillfället kommer jag inte på någon extra bra film eller artist, men det finns bland annat två fotografer jag tycker är riktigt duktiga, det är Jonas Peterson och Mikko Puttonen. Sen finns det givetvis fler, men ingen jag kommer på just nu.


Hur kunde du ha råd med så många Canon objektiv på så kort tid? Jag räknar med att du inte hade de innan då du använde en Nikon kamera... Men det kanske du hade?
Svaret på denna fråga är ganska enkel - jag hade inte råd med så många objektiv :-) Det var en övervägning när jag valde att uppgradera kamera - Nikon eller Canon, vilken skulle jag välja? Valet föll till sist på Canon, eftersom att min pojkvän Fabian redan hade en 5D Mk II och en massa objektiv som han ville låna ut. Jag köpte en adapter som gör att Nikonobjektiv passar på Canon, därför tillförde jag Fabians samling med mitt Samyang 85mm f/1.4. Så det blev bara ett kamerahus som införskaffades, och det hade jag råd med tack vare att jag sparade pengar. Kameragrejer har jag aldrig fått av mina föräldrar, de kanske har tillfört 500 kronor i julklapp eller födelsedagspresent förut, men i övrigt har jag fått spara, jobba och spara. Numer har jag världens snällaste kille som mer än gärna lånar ut sina objektiv, men sedan är dealen att jag ska köpa in kommande objektiv så att det blir rättvist. Det funkar fint tycker vi båda!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jennie och Patrik 27/8-2011

2011-09-21 @ 11:36:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (21)

Den 27:e augusti hade jag äran att få föreviga Jennie och Patrik på deras stora dag. Det var rent ut sagt fantastiskt! De passade fint ihop, var glada och trevliga genom hela fotograferingen. Avslappnade också för den delen! Sedan var det extra spännande med deras val av miljö, jag har inte riktigt fotat i en biosalong förut. Kom hem superglad från denna fotografering, kunde inte ha varit bättre än såhär!Se fler bilder från deras dag på min hemsida, klicka HÄR.


---
Kommentarer (21)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Frågestund

2011-09-20 @ 09:36:03 Direktlänk Allmänt Kommentarer (13)

Jag har fått in ett par fina förslag och tips över vad jag ska uppdatera bloggen med - och eftersom en tjej ville veta mer om mitt liv startar jag en frågestund där ni får ställa frågor om mig, livet här i Uppsala, fotograferingen, ja allt helt enkelt.

Nu kör vi! Fråga på, inga frågor är för dumma.


Håll utkik på bloggen imorgon, då lägger jag upp Jennie och Patriks bröllopsbilder...
---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vad vill ni se mer utav?

2011-09-19 @ 11:15:54 Direktlänk Allmänt Kommentarer (10)

Som rubriken lyder: Vad vill ni ser mer utav på bloggen? Den senaste tiden känns det som att jag uppdaterat bilder mest från fotouppdrag jag haft, kan bero på att jag inte haft så mycket tid och lust över till att göra annat - men det har jag nu framöver!


Vill ni kanske se mer vardagsbilder (inte för att det blir så många), lite filmer, bilder som inte är från fotouppdrag utan föreställande familj och vänner under fotosessioner? Kanske mer text?


Kom med tips och förslag, jag lyssnar och lär!


Tusen tack på förhand!
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

23 april - fortsatt promenad i Alicante

2011-09-18 @ 10:59:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (5)

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Väl valda ord från Jennie och Patrik

2011-09-16 @ 10:38:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (8)

I onsdags kväll fick jag ett mail från Jennie och Patrik där de tackade för bilderna som de just fått hem, de skrev även ett par fina ord som jag kunde lägga upp på hemsidan. Tusen tusen tack Jennie och Patrik!

"Vilken tjej! Helt underbar!
Vi är supernöjda med våra bröllopsbilder, hade inte kunnat välja någon bättre till att föreviga våran dag!
Glad, snabb, effektiv, diskret och påhittig! :)
Vi rekommenderar verkligen Matilda som bröllopsfotograf!

Tusen tack och kramar"Är ni förresten nyfikna på hur deras bilder blev? ;-)
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Cecilia och Erik 6 augusti 2011 - del 2

2011-09-15 @ 11:23:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (8)

Cilla och Eriks vigsel var helt fantastisk, lokalen (en hölada) kunde inte ha blivit så mycket mer unik än den var nu.


När vigselförrättaren frågade Cilla om hon ville ta Erik till sin äkta make svarade hon tydligt "Ja!" med ett leende på läpparna, varpå Erik utbrast "Yes!" och gjorde en segergest med näven. Och med det låter jag er njuta av bilderna. Vill ni se dem i ett bildspel ligger de här på hemsidan.


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Agnes i skogen

2011-09-14 @ 13:36:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (7)

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

TÄVLING

2011-09-13 @ 11:14:29 Direktlänk Tävling Kommentarer (70)

Här hemma har jag ett stort antal reflexskärmar (som är oanvända) som bara ligger - och jag tror att de kommer till bättre användning hos någon som inte har 5 st reflexskärmar ;-) Därför tänkte jag köra en utlottning av en av dem. Reflexskärmen är 80 cm i diameter med 5 olika sidor (svart, silver, vit, guld och transparent).

För att tävla:

  • Lämna en kommentar, var noggrann med att skriva in din mailadress så jag når dig om du vinner!
  • Gilla min sida på Facebook, klicka HÄR.
  • Släng upp en länk på din blogg där du hänvisar till detta inlägg. Har du ingen blogg kan du ignorera denna punkt.


Sedan hoppas jag bara att just du har turen att vinna! En vinnare dras den 29:e september. Lycka till!
---
Kommentarer (70)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

BTS från i lördags

2011-09-12 @ 17:45:24 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (1)

I lördags fotograferade jag som sagt fina Marie och Daniel. Här är en BTS från den vackra plats vi fotograferade på. Nu ska de vara bortresa en vecka så jag känner ingen stress med bilderna. :-)


Fotograf: Fabian Rubensson


---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bröllopssäsongen 2012

2011-09-12 @ 10:04:00 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Var ska jag fotografera bröllop år 2012? Planerar du att boka mig som bröllopsfotograf får du gärna vara med och påverka mitt beslut om ifall det blir med utgångspunkt i Uppsala eller Piteå.

Hjälp mig genom att fylla i formuläret på DENNA sida. Tusen, tusen tack!
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Cecilia och Erik 6 augusti 2011 - del 1

2011-09-11 @ 15:54:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (20)

Porträtten från Cilla och Eriks bröllop, jag är verkligen nöjd och tycker att bilderna blev så bra de kunde bli! Det var mycket skratt som följde genom hela fotograferingen. Miljön var ju helt gorgeous också. Bilderna från vigseln dyker upp i kommande vecka.


---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Stay with me

2011-09-11 @ 11:01:56 Direktlänk Film Kommentarer (11)

Igår kväll satt jag och redigerade en film jag filmade i somras. Blev så nöjd över den, fångade verkligen de känslor jag ville. Hilda skiner verkigen av lycka - precis så som jag alltid ser henne göra när hon är med sina hästar. Tur att jag har en så fin vän som ställer upp och låter mig filma, tack tack tack Hilda, Emil och Loppan! <3 Saknar er massor!


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Stor favorit

2011-09-09 @ 08:55:43 Direktlänk Bröllop Kommentarer (7)

Nu till helgen kommer jag ta det lugnt, njuta och ha det härligt. I morgon fotar jag bröllopsporträtt ute på Lidingö, det ska verkligen bli spännande och roligt! Det har jag sett fram emot, det blivande brudparet är jättetrevliga också!
I övrigt fyller Fabians systerdotter år, så vi ska fira henne också. Men på söndag dyker det upp lite bilder här på bloggen, en efterlängtad bildbomb!


Bilden nedan stordiggar jag, haha. Ha en trevlig helg kära vänner!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ebba och Allis

2011-09-08 @ 12:24:49 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (19)

För några veckor sedan hade jag nöjet att få träffa och fotografera två otroligt fina tjejer, de var glada och väldigt härliga. Fotograferingen var lättsam igenom, vi skrattade, pratade och hade trevligt - precis som det ska vara! Vad jag hörde sen så tyckte Ebba och Allis samma sak.

Vi hade dessutom en himmelsk tur med vädret, solen kikade fram bakom molnen då och då och skapade stoooora häftiga moln på himlen. Enjoy!


---
Kommentarer (19)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Soon to be more

2011-09-07 @ 16:56:37 Direktlänk Bröllop Kommentarer (10)

Snart får ni förhoppningsvis se en hel serie av bilder från Cilla och Eriks bröllop som var i augusti. Åååh så otroligt fint allt var!

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vad händer idag?

2011-09-06 @ 10:27:19 Direktlänk Bröllop Kommentarer (5)

Ni har kanske märkt att min uppdatering på bloggen har varit ganska dålig och det är som det är helt enkelt. Har haft fullt upp, träffat fina personer här i Uppsala och Stockholm, njutit och jobbat med körkort och redigering.


Det här är vad jag gjort än så länge idag, nu ska jag plugga lite körkort. Kram på er!


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fotouppdrag från Norrbotten.se

2011-09-02 @ 15:37:43 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (7)

Tidigare i somras hade jag en fotografering för Norrbotten.se, som jag haft tidigare en gång i januari. Mycket roligt och kul att de anlitar mig, synd att jag befinner mig i Uppsala numer. Hur som helst, på bild har ni Tanja och hennes barn. Fotograferingen var kort, ca 10-15 min lång, eftersom att hon skulle på ett möte sen. Trots det så var det väldigt trevligt och mycket skratt!


Nu i helgen tar jag en paus, jag och Fabian ska åka ut till hans föräldrars stuga och bara ta det lugnt! Härligt efter all stress som varit den senaste veckan. Ha en riktigt skön helg nu!

Läs artikeln och Tanja HÄR.

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Första gången med Pro Markers

2011-09-02 @ 09:21:09 Direktlänk Teckningar Kommentarer (6)

Tidigare har jag berättat för Fabian att jag så gärna skulle vilja börja teckna mer igen, som jag gjorde förut men som sker allt mer sällan. Jag finner inte riktigt inspirationen, men när jag väl gör det så är det verkligen kul!
Därför fick jag ett kit med Pro Markers i inflyttningspresent av honom och åååh vad glad jag blev! <3


Det här är första och enda teckningen jag skapat med pennorna än så länge, gjorde den igår. Visst kan jag utvecklas massor, men roligt som attan var det - för första gången på länge!


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Marie och Daniel

2011-09-01 @ 13:32:00 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (4)

I måndags träffade jag Marie och Daniel som gifter sig den 10:e september ute på Lidingö. De var verkligen fina tillsammans och väldigt trevliga och glada. Jag fick ett mycket fint intryck av dem och ser fram emot bröllopsfotograferingen!

Här är lite bilder på Marie och Daniel, så härliga båda två!


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0