Going wild

2013-02-28 @ 21:00:00 Direktlänk Djur Kommentarer (6)

Ibland blir katterna helt galna. Speciellt om man ger dem kattmynta - trots att de har varsin liten "kattmynta-fisk" så börjar de bråka om dem, haha. Och då kan det se ut såhär. Helt wild and crazy.
 
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jag och Uno

2013-02-26 @ 09:54:08 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (7)

Fotograf: Fabian Rubensson
 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En fin helg

2013-02-25 @ 19:20:52 Direktlänk Allmänt Kommentarer (3)

Nu är helgen över och dagen har ägnats åt plugg och bildrensning... Puh, vilken pärs! En hel del att läsa, och måååånga bilder att gå igenom. Det senare är dock en fröjd, till skillnad från det förstnämnda ;-) Helgen har varit väldigt härlig, tråkigt nog sprang tiden iväg. I lördags fotade vi bröllop och vad mer kan jag säga att vi båda (jag och F) var helt saliga av glädje för att det var en så himla fin fotografering med ett fantastiskt brudpar! Helt helt fantastiskt! När brudparet har fått bilderna, så kommer de dyka upp här på bloggen också. Till dess får ni nöja er med en tjuvkik.
 
Många kramar till er!
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Glad i själen

2013-02-22 @ 14:47:42 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (2)

Imorrn blir det lite resande! Bröllop i Storforsen står på schemat - och det ska bli såå spännande och roligt! Brudparet är helt fantastiska! Kan inte bli annat än bra helt enkelt!
 
Som grädde på moset kommer Fabian dessutom hem över helgen, så vi kommer göra en massa roliga saker i helgen - bland annat tycker vi båda om att fota bröllop tillsammans, men sen ska vi ha trevlig på söndag också. Nä, jag känner mig verkligen så glad i själen just nu! Jag har min fina familj, underbara F, fantastiska vänner, katterna, fotograferingen... Ett tag har det varit lite motigt, men nu är jag back on track. Får önska er en supermysig helg! Kram!

 
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Katten Kisen

2013-02-20 @ 16:51:45 Direktlänk Djur Kommentarer (0)

---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tomhet

2013-02-19 @ 12:49:18 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (6)

När jag och Hilda fotograferade i december fick jag en idé att försöka fånga någon som var tom.

---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Best moments of Uno och Rut

2013-02-17 @ 19:53:00 Direktlänk Djur Kommentarer (4)


Alltså. Kärleken till dessa två är helt ofattbar. De ger mig alltid något annat att tänka på, och framför allt skratta åt! Här har ni ett par samlade ögonblick á la Uno och Rut. Rut som är lite tillbakadragen och helst sover ifred i sovrummet, men som ibland blir helt galen och vill ha mat, och som gärna ockuperar min kudde på morgonen för att jag ska stiga upp. Hon som kan komma fram till mig och jama för att hon ska få sitta i mitt knä och bli kelad (hon ska helst sköta det själv, bara man har ett ansikte eller en hand i närheten så fixar hon resten). Uno som är lite knasig och är sötare än Edward Cullen, sover på de mest konstiga sätt med tassarna i vädret, eller under tröjor eller täcken (eller mattor för den delen). Han älskar att titta på tv - beroende på program (Bröderna Lejonhjärta, Uppdrag Granskning och djurfilmer går hem). Han leker gärna med mattor, kikar gärna in i skåp när man öppnar dem, frysen är till exempel otroligt intressant enligt Uno! Han har även, idag faktiskt, lärt sig öppna skåp. Vi har som tur är barnlås på skåpet med deras mat, annars hade han nog glufsat i sig all mat någon natt när jag inte ser eller hör. Våra små bustroll som man helt enkelt inte får nog av! Så. Då fick ni veta vad jag hade på hjärtat idag, haha. ;-) 
 
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Private tour i vår lägenhet

2013-02-17 @ 12:20:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (7)

Nu får ni äntligen er efterlängtade guidning i vår lägenhet. Hade gärna haft lite mer färg på en del ställen, men man får ta det pö om pö!

Bilderna på väggen har vi fotat och framkallat. Klockan har vi gjort själva, genom att köpa en skiva som såg ut som en klocka och sedan sätta dit visare. Blev riktigt snyggt faktiskt!
 
Jag och katterna har lite skilda åsikter kring en hel del saker, bland annat hur mattorna ska ligga. Jag har tyvärr inte så mycket att säga till om, då jag brukar dra det kortare strået när det kommer till mattmöbleringen. 
 
Snurrorna på väggen har min lillebror gjort på beställning av mig. Tavlan i svartvitt ska bytas ut mot en annan vi har fotat i färg när vi har råd. 

Lite detaljer från köket. Hela köket är vitt och tråkigt, och i och med att detta är en hyreslägenhet har vi ingen lust att göra något åt de billiga skåpen. Därför får ni nöja er med mestadels detaljer. Nu när Fabian inte är hemma är det skönt att ha katterna - när jag äter eller lagar mat brukar Uno göra mig sällskap i köket genom att sitta på sin pall. 
 
Lite detaljer från badrummet - kaklat i blått och vitt, med ett färgglatt draperi och förvaring i grönt.
 
Bilder från sovrummet. Här ovan ser ni vårt blå skåp, som det var ett jäkla bök att lyckas köpa och få hem. "Trädlampan" var en studentpresent från min mamma, gjord av Niklas Originella. I sovrummet skulle vi vilja sätta upp en stringbokhylla också, sen handlar det om att hitta den rätta också ;-) Vi har nämligen määäängder med böcker som i stort sett inte har någon plats, därför ligger de flesta undanstuvade i kartonger.
 
Sådär, då har ni fått se hur vårt hem ser ut! Som sagt är det en del vi vill förändra, bland annat få in mer färg i köket och hallen, men det är ingen big deal att få det fixat snart. I övrigt trivs vi verkligen, det känns som att komma hem när man kliver genom dörren!
 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Svar från frågestund

2013-02-16 @ 10:16:03 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (7)

FOTOGRAFERING
  
Vilken fotografering kommer du alltid att minnas? (kan vara någon som gick bra, var vacker, hemsk eller bara rolig! :D) 
 
SVAR: Oj, ska jag vara ärlig är det nog ingen fotografering som är mer unik än någon annan. Fotograferingarna jag brukar ha med Hilda är dock väldigt roliga, då vi är väldigt fria, skrattar och där jag får utlopp att göra lite precis som jag vill (Hilda har gjort det mesta för min skull - bland annat vadat ut i älven där hon sjönk ned ett par decimeter i blålera, och älven var dessutom sjukt kall). 
 
Hur håller du motivationen och inspirationen uppe? 
 
SVAR: En svår fråga - jag håller nog inte motivationen och inspirationen uppe jämt. Jag blir inspirerad och motiverad främst när jag är ute och tar promenader, gärna på ensliga ställen som i en skog, vid en sjö... Speciellt om kvällen eller när solen går ned, då brukar inspirationen komma till mig. Så egentligen gör jag inget speciellt för att hålla motivationen och inspirationen uppe, jag "gör" bara. 
 
Vad tycker du är allra roligast att fota? :) 
 
SVAR: Människor, helt klart! Och djur, det är lite spännande att aldrig veta vad man ska lyckas fånga på bild. 
 
 
Vad är det bästa med att fota? Hur kom du att börja med det? 
 
SVAR: Det bästa är att jag kan uttrycka mig själv på precis det sätt jag själv önskar. Jag är jag i mina bilder, speciellt när jag fotar bilder som inte är beroende av att någon annan utom jag ska bli nöjd. Jag började fota när min bästa vän köpte en liten kompaktkamera, och jag blev lite avis för jag ville också kunna fota en massa djur (vi var medlem på stallet.se och då ville man ha så fina djurbilder som möjligt). På den vägen är det. ;-)
 
Vilken ingrediens tycker du är viktigast för en bra fotografering?
 
SVAR: Känslan! Känslan hos personen/-erna jag fotar. Känslan jag försöker förmedla i bilderna. Känslan i mig. Jag tror att känslan är den absolut viktigaste ingrediensen, har du lyckats fånga en bild med äkta känslor spelar det inte så stor roll om den är lite brusig eller suddig. En av mina favoritbilder är denna nedan, operfekt men ändå perfekt: 
 
 
Har du några tips som är bra att komma ihåg vid par-fotografering? 
 
SVAR: Oj, svår fråga. Var avslappnad. Jag brukar prata med paret, ställa frågor (hur länge de varit tillsammans, vad de hittat på osv) och säga att de inte ska sluta prata bara för att jag fotar. Jag kör på taktiken att fånga paret i de korta stunderna där de inte pratar. Sen beror det ju lite på från par till par, vissa är vana vid kameran och kan stå framför kameran utan att behöva prata, men är de lite nervösa brukar det funka bra. Åtminstone för mig. :-)

Hur var det första bröllopet du fotograferade? (var du nervös? hur visste du hur mycket du skulle ta betalt? hur tänkte du med objektivval, vinklar och så? blixt?)
 
SVAR: Första bröllopet jag fotade var verkligen, verkligen spännande. Men jag var nervös hela vägen till månen, så att säga. Sjukt nervös, med tanke på att det kunde gå helt åt skogen i värsta fall. Jag visste inte hur mycket betalt jag skulle ta, och jag minns inte hur jag kom fram till summan, men jag tror att antingen brudparet föreslog eller så googlade jag lite. Gällande objektiv så var jag, tillsammans med brudparet, och rekade på platsen ett par dagar/veckor innan. Jag fick höra deras idéer, jag gav mina förslag, och utifrån det kunde jag bestämma ungefär vilka objektiv jag ville ha med. Ett till porträtt och kort skärpedjup, bland annat. Vinklar kom jag fram till ganska snabbt väl på plats vid rekningen. Jag testfotade, och brudparet fick se bilderna och föreställa sig att det var på deras stora dag. Mycket kommunikation helt enkelt! Sen under vigseln använde jag en zoom, 24-70mm, då jag ville ha med helheten men också lite detaljer. Jag använde ingen blixt, då vädret tillät mig att inte göra det. 
 
Står och pendlar mellan att uppgradera mig till antingen en ny Nikon eller en Canon, vilket märke föredrar du och varför? 
 
SVAR: Jag tycker det inte finns någon generell skillnad mellan märkena. Jag använder både min 5D MkII och Nikon D200 när jag fotar, beroende på vad jag fotar. Jag tycker du ska testa och klämma på olika kameror, och rikta snarare in dig på vilken typ av kamera du vill ha (nybörjar-system eller lite mer professionell system) för att se vilken du gillar bäst. Det jag upptäckt är att Canon har billigare ljusstarka objektiv, vilket passade mig väldigt bra eftersom jag älskar att fota porträtt med kort skärpedjup. Men det är ju som sagt jag! Gillar du något annat kanske Nikon passar dig bättre. Hoppas du blev liite klokare av mitt svar, trots att det är luddigt. ;-)

Har du någon absolut favoritbild i arkivet? Varför då?
 
SVAR: Nej, jag har ingen absolut favoritbild. Ett problem med mig är att jag har såååå många bilder jag verkligen gillar, och det är bland annat jobbigt när man ska lägga upp bilder på bloggen och inte vill ta med ALLA bilder från fotograferingen, haha. Eller när man ska rensa ut bilder som ska raderas. Ojoj, vilket jobb det är för mig ;-)
 

 
 
 FÖRETAGET
 
Hur gjorde du i början när du ville marknadsföra dig som fotograf? :)
 
SVAR: Inte särskilt mycket faktiskt. Jag var med i den lokala tidningen ett flertal gånger (tack vare bloggen), jag fick mina första jobb och sedan spred det sig då kunderna var nöjda - och en del jobb har jag fått via bloggen också. 
 
Är det värt att investera i ett dugligt bokföringsprogram? 
 
SVAR: Om du känner dig osäker kring bokföringen kanske. Själv bokför jag på papper och tycker att det funkar bra för mig! Men visst underlättar säkerligen ett bokföringsprogam, som kan rätta en om man gjort fel och har många mallar för hur fakturor, bokslut osv ska se ut.

Erbjuder du album till dina kunder? Vilken tjänst använder du då? 
 
SVAR: Ja, det gör jag - om kunden vill! Jag använder mig av blurb.com, har tryckt ett flertal böcker där och alltid varit nöjd över bildkvalitén!

Hur mycket tog du betalt på ditt första bröllop, och ungefär vad tar du idag? 
 
SVAR: Jag tog ungefär 2 000 för mitt första bröllop. Idag är motsvarande paket nästan 4,5 gånger så höga i priset. :-) 
 

Vad kan dina kunder få av dig? (Slideshow, cd, prints etc.) har du olika paket att välja mellan? 
 
SVAR: De kan få det du nämner, men jag har inga tillgängliga paket och brukar uppleva att de flesta kunder vill fixa detta själva. CD får de oavsett vilket paket de köper, om det inte är en mindre fotografering med mindre än 10 bilder. Om kunderna är intresserade av printar brukar de antingen fråga om råd eller be mig hjälpa dem. Beror på kunden helt enkelt!

Är det mycket krävande att ha ett företag eller kan man, med viss förkunskap, bara tuta och köra (och lära sig allt eftersom)?
 
SVAR: Jag har läst på andra bloggar och hört från andra företagare att de tycker bland annat bokföringen är tråkig och tar mycket tid. Detta har jag själv aldrig känt, men i och för sig älskar jag siffror och tycker det är kul att lära mig något nytt! Jag läste på lite om företagande innan jag startade mitt företag, jag gick även ett par kurser på Skatteverket. Allt eftersom har jag ju lärt mig, och jag har upptäckt att det är en del jag missat - men man lär sig och får rätta felen som uppstått OM det uppstått fel. Det är i och för sig inte vidare kul när det blir fel som man inte har en aning om varför de dyker upp, och det kan hända att jag sitter och vill ge upp på bokföringen. Så, man kan med viss förkunskap "bara tuta och köra", MEN det är nog också väldigt individuellt och beror helt på vad man ska jobba med. Mitt tips är, om du planerar att starta eget, att prata med Skatteverket - du kan bland annat boka in ett personligt möte med dem och ställa de frågor du har, eller gå en eller flera kurser innan! Lycka till! :-)
 

 
OM MIG/PERSONLIGT
 Varför pluggar du vidare? Hur blir det med fotograferingarna, kommer du fortsätta jobba med det eller blir det bara fritid?
 
SVAR: Jag pluggar vidare då jag inte kan tänka mig att jobba heltid som fotograf. Jag vill inte känna att jag måste kunna prestera bra bilder för att ha råd med hyra och mat - och så har jag alltid känt när det kommer till fotograferingen. Jag vill att fotograferingen ska vara en sidosyssla som jag gör för att jag tycker att det är roligt och intressant, vilket det är just nu. Så jag lär fortsätta precis som jag gör nu, alltså att jag har fotograferingar lite då och då, främst på sommaren. 
 
Hur blir man "jour-djur-hem"? och hur funkar det?
 
SVAR: Vi blev jourhem genom att kontakta Djurskyddet i Västerbotten. HÄR är en länk till Djurskyddet Umeå. Jag antar att många av er inte bor i Umeå, så testa googla "Djurskyddet + orten du bor på" och se ifall du får några träffar. På hemsidorna brukar det stå information om att bli jourhem, och gör det inte det kan du maila dem och fråga. Efter att vi mailat Djurskyddet här så ringde de upp och ställde lite allmäna frågor, sedan dröjde det ungefär två veckor innan de ringde oss igen och undrade om vi kunde tänka oss att ta hand om två katter. Sedan passar man katterna till dess att Djurskyddet hittar ett permanent hem åt katterna, och under tiden brukar katterna kastreras, vaccineras osv. om det inte redan är gjort. 
 
Hur länge kommer Fabian jobba söderut? 
 
SVAR: Än så länge vet vi inte, men minst ett år. Vi får se helt enkelt! :-)
 
 
Hur ser ditt liv ut om 5 år? 
 
SVAR: Om fem år? Då är jag 25 år gammal, och har pluggat färdigt två år tidigare. Vi (jag och Fabian) bor i ett hus, förhoppningsvis på landet någonstans i Sverige. Jag jobbar som lärare på en mysig, lite mindre skola. Jag fotograferar fortfarande bröllop, porträtt osv. Kanske har jag familj, och om inte annat så har vi säkerligen djur (typ katter). Vi odlar mycket egen mat, har nära till skogen där vi tar långa promenader. Jag har kanske hunnit jobba ett tag i en svensk skola i ett annat land, annars är det något jag gärna skulle vilja testa på! Så, ungefär så kan jag hoppas att mitt liv ser ut om fem år - sedan får vi se vad som sker med dessa drömmar! ;-)
 
Finns det nån chans att katterna flyttar in permanent hos er? :D 
 
SVAR: Ja, en mycket stor chans, hihi. 
 
 
Vilken är din favoritsak i er lägenhet?
 
SVAR: Åh vilken fråga! Jag älskar mitt skrivbord, fast vid närmare eftertanke tycker jag nog ännu bättre om det stora blå skåpet vi har i sovrummet. Just nu är det kanske lite för stort och inträngt bland lägenhetens fula vita garderober, men i ett framtida hus kommer den göra sig bra! Det rymmer dessutom huuur mycket som helst, nästan som Hermiones väska i de sista Harry Potter-filmerna! 
 
Vad tycker du mest om med dig själv? 
 
SVAR: Svår fråga. Om vi ska dra det till fotograferingen (för att underlätta för mig själv, hehe) så är det nog att jag vågar experimentera och göra lite som jag själv känner. I stora drag är jag nog lite sådan: lite udda och egen. Bär de kläder jag trivs i, spenderar dagarna på mitt sätt och inte på andras (festar i stort sett aldrig t ex, för det är inte min grej), att jag fotar och uttrycker mig själv. De flesta dagarna tycker jag om denna egenskap, sen har jag givetvis svackor där jag kan deppa över att jag inte är som alla andra - men i slutändan så är jag nog glad för den egenskapen ändå! Nu försvann jag iväg med tankarna, och svaret blev längre än tänkt. Oups! 

Hur skulle du beskriva dig med några korta ord? 
 
SVAR: Jag är "mig själv", glad, väldigt organiserad och jobbigt "duktig". Från min synvinkel alltså!
 
 
 
 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Färgglatt

2013-02-15 @ 09:26:15 Direktlänk Djur Kommentarer (14)

Våra katter är så goa, speciellt på morgonen eller när man kommer hem från skolan. Uno brukar komma in i sovrummet på morgonen och krypa upp vid ens ansikte och spinna så att det låter högt, samt slicka mig i ansiktet för att jag ska vakna och fixa frukost. Han är alltid så nöjd när man stiger upp och rusar iväg till skåpet där vi har maten. Rut är lite mer försiktig och går in och hoppar upp på sängen och brukar ockupera min kudde, samtidigt som hon pratar lite och kelar med en. 

 
Bilderna nedan är fotade i vårt sovrum, och alla färger i bakgrunden tillhör vår sänggavel som jag verkligen gillar! Ja, ni ska snart få se lite bilder från läggan, ska städa först dock för katterna busar så mycket att det flyger hårtussar lite här och var, speciellt i soffan... SEN har jag tid att fota - imorrn om ljuset tillåter!
 
---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Emma och Johan

2013-02-13 @ 10:29:58 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (5)

I lördags träffade jag årets första brudpar, som gifter sig om lite mindre än två veckor. Åååh så härliga de var! De hittade på en riktigt roligt idé inför fotograferingen, som ska bli väldigt spännande att få fota. Nu hoppas vi att vi får samma fina väder som i lördags, med mycket snö och ett fint ljus i solnedgången. Så, nu ser jag fram emot årets första bröllop riktigt mycket! 

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Busiga kattungar

2013-02-12 @ 10:33:34 Direktlänk Djur Kommentarer (7)

I somras, när jag träffade Hilda, hann vi också hälsa på ett par supergoa kattungar hos ett par i byn där vi kommer ifrån. Hihi, det var så roligt för kattungarna var överallt och ingenstans. Bland annat kröp de in under en stol och pressade sig fram för att ta sig ut. En av kattungarna behagade krypa in under Hilda där hon satt och kelade med en kisse, vilket såg väldigt väldigt roligt ut! Ja, nog är de söta de där små sakerna.
 

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En bild från igår

2013-02-10 @ 17:55:21 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

En liten bild från igår. Ljuset var sååå fint. Och så all snö! Magiskt.
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En fantastisk dag!

2013-02-10 @ 10:40:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (3)

Ljuset och vädret igår var magiskt. Satt och njöt hela vägen där jag satt på bussen. Och det blivande brudparet förgyllde hela dagen med sin värme! Ja, jag kan sammanfatta dagen som riktigt trevlig! Helt fantastisk! :-)

 

---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Happiness

2013-02-08 @ 09:07:49 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (99)

I helgen ska jag ha en konsultation inför årets första bröllop, och sedan ska jag passa på att ta det lugnt. Igår träffade jag en kompis från gymnasiet och vi hade det riktigt trevligt! Ja, det jag ville säga är att svaren från frågestunden dyker upp i nästa vecka. Jag hoppas att ni får en riktigt trevlig helg!

Jag blir så glad när jag tittar på bilderna nedan. Och så älskar jag ju ljuset, ljuset som är så härligt den här årstiden!
 
---
Kommentarer (99)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fina Kalix

2013-02-05 @ 15:48:46 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (13)

Vill bara påminna om frågestunden! Har fått in en del intressanta frågor, men det hade varit kul med ännu fler. Kram!

---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Våra små mat-tiggare!

2013-02-03 @ 18:20:06 Direktlänk Djur Kommentarer (20)

Jag är så glad över våra två små mystroll! Rut och Uno har enormt starka personligheter och det är så kul att betrakta dem. Uno brukar sitta på en pall vid matbordet och till en början se bedjande ut, till slut sjunker han ihop och vänder bort blicken när han inser att han inte ska få vår mat. Rut bänkar sig vid ens fötter och stirrar rätt in i ens ögon, pratar lite grann och "ber", genom att höja framtassarna till luften - i hopp om att gudarna (vi alltså, höhö) ska ge henne mat. Ingen taktik fungerar bättre än den andra, ibland får de en smakbit, oftast inte på grund av deras känsliga magar. Men söta som få är de minsann! Har ännu inte lyckats fånga Uno när han gör detta på bild, men Rut fastnade för någon dag sedan. Och filmprojektet med dessa två fortsätter. Har filmat igår och idag, så snart har jag nog allt material som krävs. 
 
Nu får ni stirra er blinda på denna skönhet!
 
---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nu är det frågestund!

2013-02-03 @ 12:32:44 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (9)

Nu var det ett tag sedan sist, och därför har det också hunnit hända en hel del! Jag tänkte att jag kör igång en frågestund, och jag skulle bli väldigt glad ifall ni lämnade några frågor. Vad vill ni veta? Något om mig, om fotograferingen eller kanske redigering? Om det är någon redigering ni vill veta något om hade det varit bra ifall ni visade mer exakt, genom att länka till ett inlägg eller en bild här på bloggen, så att jag vet vilken redigering jag ska göra en guide om. Fråga friskt och glöm aldrig att det inte finns några dumma frågor. Ser som sagt fram emot att få svara på en massa frågor: roliga, intressanta och kanske allvarliga. Shoot!
 
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vackert rött, blått och vitt

2013-02-02 @ 17:17:54 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (8)

För någon vecka sedan var jag i Kalix för att hälsa på min fina vän Hilda. På en härlig promenad passade jag på att fotografera deras vackra kyrka. Sååå härliga kontraster med rött, vitt och blått! På tal om annat så har jag varit väldigt effektiv idag - jag har pluggat det jag missat den gångna veckan, jag har rensat mitt skrivbord, bokfört och beställt bilder. Jag kände att jag behövde fylla ut dagen och ha fullt upp. Fabian åkte till Stockholm i morse och nästa gång vi ses är om tre veckor då vi ska fota bröllop. I värsta fall träffas vi sen först till sommaren, eftersom han fått jobb i Stockholm. Det känns verkligen tomt här hemma, redan, för jag är så van att ha F här. Sicken tur att jag har katterna i alla fall! Och saknaden gör mig produktiv har jag upptäckt, så ska man se det positivt så är det ju bra. 
 
Kram och ha en trevlig kväll!
 
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0