Vacker i mina ögon

2013-01-31 @ 17:42:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (14)

Jag och en vän pratade idag om det där med personer och uttrycket "vacker". Min syn på saken är den att människor som är goda, snälla, härliga och glada (och så vidare) automatiskt blir vackra i mina ögon. När jag har fotat bröllop brukar jag alltid säga att alla mina brudpar är så vackra, och det är nog så att jag helt enkelt har en himla tur och alltid fått fota glada, mysiga, härliga och helt fantastiska brudpar! Alla mina vänner och nära kära är vackra, för att de gör mig så glad i själen, och då blir det omöjligt för mig att se dem som något annat än det. Insidan skiner igenom helt enkelt! 

---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Rött hår och rönnbär

2013-01-29 @ 18:30:36 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)

Jag har faktiskt börjat redigera lite bilder, bland annat från en kvällspromenad, men också en massa bilder på Hilda från när jag träffade henne senast. Men nu ligger mitt fokus på skolan och att umgås med F, eftersom han flyttar söderut till helgen. Sååå.. Jag kan nog komma att publicera lite fler bilder under veckan! Den som lever får se! :-)

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Att skapa sig ett namn

2013-01-27 @ 11:33:41 Direktlänk Allmänt Kommentarer (5)

De senaste två åren har jag hunnit med att flytta en del, först till Uppsala och ett år senare till Umeå. För mig som person har det varit lärorikt - att få komma ifrån familjen, lära känna nya människor och inse vad det är som betyder något för mig. För min fotografering har det också varit positivt - jag har fått se nya miljöer, fota något annat än Piteå, lärt känna andra fotografer. Det enda som inte varit positivt med mina flyttar är att det tar ett tag att bygga upp en kundkrets. De flesta jobb jag har är fortfarande i Piteå, trots att jag inte bott där på 1,5 år. I Uppsala hann jag precis börja få kunder, innan jag flyttade.
 
Det är lite kämpigt att börja om på nytt igen, och i och med mina studier under hösten har jag inte haft ork eller tid att lägga ned på att skapa en ny kundkrets här i Umeå. Jag har dock börjat inse hur mycket fotograferingen betyder för mig och att jag saknar känslan av att fota barn, familjer, bröllop och porträtt - för det är så fantastiskt kul! Därför vänder jag mig till er, som ofta är så kloka, och frågar er om ni har något tips på hur jag kan skapa mig ett namn här i Umeå och få möjlighet att fota alla de där härliga uppdragen som får min fotoglädje att brinna lite extra. 
 
Det skulle glädja mig enormt mycket om ni har något tips på hur jag kan gå tillväga, både stort och smått. Tusen tack också för att du tog dig tid att läsa! Kram till er!
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Uno i mörkret

2013-01-25 @ 10:56:14 Direktlänk Djur Kommentarer (2)

Idag har vi hunnit tvätta tidigt på morgonen och sen har jag pluggat efter det. Har även fått ett paket som jag ska hämta ut på posten lite senare. Kul! Katterna har busat som två galningar idag, och efteråt låg de och flåsade som två hundar, haha. Kom just på att jag har sagt för flera månader sedan att jag ska fota lite bilder från lägenheten, vilket inte har blivit av ännu. Ett par bilder där, och ett par här, någon gång då och då. Sååå.. Det jag försöker säga är att det kan ta ett liiitet tag innan bilderna dyker upp, men nu börjar det mesta bli färdigt här hemma. Sovrummet känns så mycket "oss" det kan bli, saknas bara en string-bokhylla. Köket är lite svårare att göra något åt, samma med vardagsrummet. En ny matta har vi i alla fall köpt och den gör verkligen sitt! Så när vi har röjt undan lite (vi har ett par kartonger ståendes lite här och var i lägenheten för katterna älskar att leka i dem) så ska det bli ett par bilder. Hehe.
 
Fram till dess får ni stirra er blind på denna bild!
 
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Augusti 2010

2013-01-24 @ 18:05:58 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (5)

Hittade just en bild från augusti 2010, som jag faktiskt inte ens var medveten om att jag fotat. Bilden är fotad på Fabians lantställe. Då och då skuttade det förbi rådjur, och oj, så vackra de är. Så även denna!
 
I morgon och på måndag är jag "ledig" från universitetet. Ja, jag har inga föreläsningar eller gruppövningar, men plugg lär det bli ändå. ;-) Kram.
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Stjärna på himlen...

2013-01-23 @ 22:02:59 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)

För någon dag sedan tog jag och Fabian en kvällspromenad - vi fotade såklart! Blev en del härliga bilder, som jag  dock inte hunnit redigera ännu... En bild lyckades jag få färdig lite snabbt i Camera RAW. För tillfället är det en hel del i skolan, men så passar jag och F på att göra saker tillsammans innan han börjar jobba i Stockholm i början av februari. Så då vet ni varför det är lite segt på bloggfronten. Sen ska jag komma igång med alla bilder jag har att redigera från Berlin, från promenader, jul... Ja, månader tillbaka rent utav! Love it.
 
Kram kram.
 
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Berlin och att hålla hand

2013-01-20 @ 17:56:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (5)

Under nyår var vi som sagt i Berlin med min familj. Förra gången jag var och reste med min familj sade jag att det var sista gången - men så blev det inte. Skulle säkert kunnat sagt det denna gång också, men lyckligtvis var resan så kort att man inte hann börja gå varandra på nerverna. Visst hann jag bli sur ett flertal gånger (mina bröder har en tendens att locka fram den sidan hos mig), men mycket var faktiskt väldigt roligt! Det märks att de börjar bli äldre, för de bråkar inte på samma sätt och det är en annan gemenskap. Bland annat hittade fyra av mina bröder (ålder 19, 15, 12 och 11) på något som gick ut på att hålla varandra i handen och aldrig släppa taget (så att ingen skulle komma bort), oavsett om en person, en lyktstolpe eller liknande dök upp i deras väg. Enda gången det fanns undantag var när vi gick in på muséer, gick runt vid Förintelsemonumentet eller var i TV-tornet - och när vi åt såklart! Annars höll de i varandra, längs gator, på tågstationer och på tåg och tunnelbanor. Ganska fantastiskt ändå, för att vara mina bröder...
 
Så, då har jag fått skriva av mig lite för dagen. Jag hoppas att ni har en fin dag och att det blir en härlig start på den nya veckan i morgon! Kram! Bilderna längst ned är fotograferade vid Förintelsemonumentet. Bilden på mig och Fabian har mamma tagit, och den på nästan hela familjen (jag och min kameraskygge lillebror fattas) fotograferade jag. Det finns få bilder som föreställer hela min familj - och EN sådan hann det faktiskt bli i Berlin, fantastiskt nog.
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Katterna hemma igen

2013-01-18 @ 11:41:00 Direktlänk Djur Kommentarer (3)

Igår kväll kom katterna hem igen, efter mycket om och men (bokstavligt talat). Under tiden de varit i juljourhem har de gått upp i vikt och är betydligt mer osmidiga än de var innan, och mycket mer slöa. Vi brukar ha leksaker som maten ligger i för att de ska få anstränga sig lite, speciellt när de är innekatter behöver de den stimulansen. De verkar ha saknat det, för de leker fram maten men orkar då inte äta upp den, haha ;-)
 
I morse var det dessutom extra härligt att bli väckt av katterna, som kröp upp på magen och purrade lite försiktigt. Myskatter! Vi har helt klart saknat dem och är glada att de är tillbaka. Nu ska jag återgå till plugget, ibland behöver man en liten break... :-)
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ny bloggdesign

2013-01-17 @ 10:23:11 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

Igår fick jag ett ryck och uppdaterade bloggdesignen. För ett par år sedan hade jag en design som jag verkligen gillade, så jag körde på en liten uppdaterad version av den. :-)
Bytet innebar att header, bilder i meny och kategorier förnyades och ändrades. Sååå.. Nu är det lite uppdaterat!
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Snö snö snö

2013-01-16 @ 11:08:18 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (5)

Jag har tenta på lördag mellan kl 16-19. Kul. Så jag sitter och pluggar inför den, och dagens seminarium såklart. I morgon kväll kommer katterna äntligen hem igen, har saknat dem väldigt mycket. Hemmet känns inte alls lika levande när de inte är här, det känns helt enkelt konstigt utan dem. Våra små prrrt'ar. Vi har en massa smeknamn åt dem, av flera olika anledningar. Prrrt'ar kommer från att Uno brukar låta prrrrrrt då och då. Vi har spelat in det med mikrofon, så någon dag när jag har tid ska jag försöka klippa ihop en film där man hör Unos prrrt och Ruts rrrrr-kiao. Om ni inte har djur hemma, men känner att det skulle vara trevligt med en eller flera katter/hundar kan ni kolla upp närmaste Djurskydd och se ifall ni kan bli jourhem åt dem. När vi anmälde oss som jourhem tog det två veckor innan vi fick börja ta hand om Uno och Rut. Det känns jättebra att kunna hjälpa till, speciellt när man vet att katterna annars kanske inte funnits eller fått leva ute i den kalla vintern.
 
Nu blev det ett långt inlägg om allt och inget. Ska återgå till plugget och sedan åka till uni för att ha seminarium. Kram på er!
 

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Färgstark

2013-01-14 @ 20:37:40 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (4)

Helgen har spenderats hos denna underbara människa. Blir alltid så glad över att få träffa henne. Känner dessutom alltid känslan av att det var igår vi träffas, trots att våra träffar sker sällan. Lär bli ännu mer sällan nu när hon snart ska flytta till London. Spännande för henne, och det gör mig glad att hon ska få upptäcka en massa nytt där, även om jag är lite ego också och ledsamt tänker på avståndet. Men vår vänskap har hållt för avstånd förr så jag tror inte det ska vara några problem nu heller. ;-) Jag kom hem idag, efter nästan sex timmar på bussen. Med mig fick jag den finaste av julklapparna, som gjorde mig helt varm i själen. Tack bästa du, Hilda! 

 
Hilda hittade ett klockrent citat som passar bra till denna text: "True friendship isn't about being inseparable, it's being separated and nothing changes".
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Oändliga vinter

2013-01-10 @ 14:01:08 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)

 Vintern är vacker. Den är oändlig på något sätt. Allt det vita. Som sträcker sig fram, bort. Allt det som försvinner där. Eller som döljs.

 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Svandammen

2013-01-07 @ 13:17:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)

Slänger upp lite bilder som jag fotade i november 2011. Ett tag sedan alltså! Har dock inte så mycket mer att erbjuda nu när jag sitter på skolan, så det bli bra ändå! :-)

 
Update: Läste nyss att svanen ni ser på bilden nedan (den heter Alexander) avlivades under måndagen. Mycket märkligt sammanträffande med tanke på att jag publicerade detta inlägg samma dag.
 
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Grattis bloggen - 4 år!

2013-01-05 @ 12:20:46 Direktlänk Allmänt Kommentarer (9)

Idag fyller bloggen hela fyra år. Jag är less på designen, men har samtidigt ingen aning om vad jag skulle ersätta den med. Kanske någon gammal? Vi får se, vi får se. Sitter just nu och pysslar med två grejer, en som handlar om den äldsta och bästa vän jag har och en annan som handlar om Berlin och vår resa dit. Bilden nedan är från vår första morgon i Berlin. Tåget från Köpenhamn var en timme försenad när vi kom till Berlins tågstation kl sex på morgonen. Såhär vackert var det på väg till hotellet där vi skulle bo. Tågstationen heter Warschauer Strasse, någon av er har kanske varit där?
 
Nu ska jag återgå till det jag pysslade med. Många kramar till er! 
 
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Upp och ned och fram och tillbaka

2013-01-04 @ 15:04:47 Direktlänk Allmänt Kommentarer (3)

Anledningen till min bloggfrånvaro de senaste veckorna är för att jag knappt varit hemma. Som jag skrev tidigare har det varit lite upp och ned och fram och tillbaka, i sin rätta bemärkelse. ;-) Vi har nämligen varit till Stockholm för att fira jul med Fabians familj. Därefter åkte vi till Berlin för att fira nyår med min familj. Nu är vi hemma igen och jag har just suttit och skrivit lite på en opponering jag har i nästa vecka. Ska även bokföra det sista för år 2012, eftersom jag inte hann innan vi åkte söderut. Såååå... Det var det. I morgon fyller bloggen hela fyra år, galet nog. Får se ifall det dyker upp några bilder från resan redan då, håll tummarna!
 
Bjuder på två bilder från resan: en från mitt och Fabians hotell-/lägenhetsrum
och ett på min bror vid Förintelsemonumentet i Berlin.
 
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Årsresumé 2012 - del 2

2013-01-03 @ 12:21:00 Direktlänk Allmänt Kommentarer (9)

JULI

I juli fotograferade jag tre bröllop - Cecilia och Davids, Ida och Fredrics samt Sara och Ulfs. Alla gånger hängde regnet runt hörnet, men trots det sken solen och värmen låg på. Vilken tur! Fotograferade även en fin familj, bestående av Ullis, David, Nisse och Kalle. Jag träffade Hilda en snabbis och fotograferade även månen. Jobbade på Kronans Droghandel, precis som sommaren innan. När jag inte jobbade på Kronans redigerade jag mängder med bilder. I Umeå hade vi inbrott i vårt förråd.
 
 
AUGUSTI

Hade en fotografering med Amanda och hennes hundar Gry och Inez. Hälsade på hos Hilda och fotade studentporträtt på hennes kompis, där rekvisitan var en häst! Jag hade en konsultation inför ett bröllop, och i slutet av månaden fotograferade jag Sara och Peters bröllop i Storforsen. Åkte hem till Umeå.
 
 
SEPTEMBER

Fabian bakade bröd i massor (vi började med ett kokboksprojekt!). Den 3:e började jag plugga till F-3-lärare och hade flera tentor samma månad. Vi köpte mat från NordanSmak och jag skrev även ett inlägg om det. Jag köpte en iMac i företaget. Vi blev med katt, eller snarare med katter - Uno och Rut heter de och bor hos oss till dess att Djurskyddet hittar ett permanent hem åt dem. I slutet av månaden fotograferade jag ett bröllop i Skellefteå. Hade även en barnfotografering i Piteå.
  
 
OKTOBER

Jag och F var ute och fotograferade om kvällarna och morgnarna. Fotade även Uno och Rut. Jag fyllde 20. Min familj var och hälsade på en helg i Umeå och myste en massa med katterna. Det blev nog bokstavligt talat den helgens höjdpunkt. 
 
 
NOVEMBER

Jag fotograferade Uno och Fabian. Fotade även lite bilder på Uno och Rut där de ligger vid fönstret och kikar. Årets sista bröllop förevigades, hade äran att fota Amanda och Viktor den 10/11-12.
 

 
DECEMBER
 
Den bästa av bästa (Hilda) hälsade på. Tog bara 6-7 timmar att åka buss från Kalix till Umeå. Bara. Vi fotade en ny bild på oss båda (den förra var ungefär tio år gammal). Jag firade jul i Stockholm med Fabians familj. Hann träffa min fina syster Åsah. Nyår spenderades i Berlin med min familj. 
 
 
 
 
SAMMANFATTNING AV ÅR 2012

Förra året trodde jag att jag skulle ha betydligt mer blogglust detta år. Det stämde inte alls. Samma med fotolusten. Hur som helst, detta år hann jag träffa många fina personer och lära känna nya, på universitetet bland annat! Jag har haft ett fantastiskt år när det kommer till bröllopsfotograferingarna, alla mina brudpar är lika otroliga. Nästa år blir annorlunda, då F har fått jobb i Stockholm och ska bosätta sig i söder ett tag. Jag blir kvar i Umeå tillsammans med våra mysiga katter. Ska försöka vara mer kreativ och pysslig, vill gärna skriva en novell som jag inte gjort på över ett-två år. Sååå.. 2013 ska bli ett spännande och lärorikt år!
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Årsresumé 2012 - del 1

2013-01-01 @ 13:24:00 Direktlänk Allmänt Kommentarer (12)

JANUARI

I början av månaden var vi i stugan efter att ha firat nyår. Jag och F fotograferade kvällsbilder vid Kalixälven, samt bilder på mina bröder som kastade upp både snö och tomtebloss i luften. Bloggen fyllde även tre år! Jag hade fotokurs med Adeline. Jag träffade Åsah och fotograferade hennes hund Rusa.
 
 
FEBRUARI

Jag passade två hundar på dagarna - Elza och Zorro. Jag hade en familjefotografering utanför Uppsala slott. Jag fotograferade speglingar i vattnet när snön smälte undan. Hittade även ett par skor som hängde i ett träd och kunde inte låta bli att föreviga dem. 
 
 
MARS

Tog en långpromenad på Yxlö tillsammans med min syster Åsah, hennes pojkvän Math samt Rusa. Jag blev publicerad i Fotosidan Magasin med en bild på Hilda. Vi la ut lägenheten för försäljning. Jag hade en barnfotografering med fyra pojkar. Jag och F fotade domkyrkan, sen var vi på en långpromenad med Åsah och hennes kompis.
 
 
APRIL

I april hade jag tre konsultationer, en med Maria och Christian, en annan med Hanna och Magnus och den sista med Rebecka och Marcus. Jag och F åkte till Fabians kompisar i Västerås och firade en födelsedag. Jag hade en fotografering i Stockholm. Fabians katt somnade in efter snart 18 år. Min mormor blev även sjukare.
 
 
MAJ

Jag hade två barnfotograferingar i Uppsala. Jag träffade Ellen och fotograferade på deras gård där de har både får, lamm och hundar. Hade en konsultation samt bröllopsfotografering (Terese och Peter) i Piteå. Tillbaka i söder hade jag ytterligare en bröllopsfotografering (Rebecka och Marcus). Jag träffade Hilda och hälsade på min mormor på sjukhuset. Två veckor senare somnade min fina mormor in. 
 
 
JUNI
 
I juni fotograferade jag två bröllop - Hanna och Magnus' samt Maria och Christians. Jag hade en modell-fotografering. Min lillebror tog studenten. Jag och Fabian flyttade till Umeå. Jag hade en konsultation med Sara och Ulf. Midsommar firades i stugan med familjen och jag passade på att fota min lillebror Vilmer. I slutet av månaden gick jag på mormors begravning.
 
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0