Våra älskade (galna) katter

2013-06-27 @ 16:09:54 Direktlänk Djur Kommentarer (3)

 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fotografering med Hannah Larsson

2013-06-26 @ 13:19:28 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

I måndags fotograferade Hannah Larsson mig och Fabian. Vi tyckte att det var på tiden att det faktiskt finns lite bilder på oss tillsammans. Och sicken tur att vi valde just Hannah! Och rätt dag för den delen. En kvällsfotografering i solnedgången. Med magiskt ljus och en fantastisk fotograf. Då kan det inte bli annat än bra! 
 
Här är två bilder jag tog under fotograferingen, när vi hade tagit en kort paus för att betrakta solnedgången..
 
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

3 juni - Catania och Caltagirone i Sicilien

2013-06-24 @ 15:53:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (5)

Under dagen åkte vi till Caltagirone, som skulle vara en keramikstad. Efter en två timmar lång, svindlande färd med en snabb buss var vi framme i Caltagirone och började leta efter all keramik vi hört talas om. Hur vi än gick och gick och gick kunde vi inte hitta något, och när vi frågade om vägen hos lokalbefolkningen pekade de alla åt olika håll. En stund innan tåget gick tillbaka till Catania fick vi helt enkelt ge upp, äta lite och ta oss till stationen. Vi tittade också på resterna av en amfiteater som ligger i Catania. Det mest intressanta vid amfiteatern var en kattfamilj med fyra otroligt söta kattungar som rusade runt och busade.
 
 
 
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

2 juni - Catania i Sicilien

2013-06-23 @ 16:09:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (7)

Vi kom fram till Catania på förmiddagen, och innan klockan tolv hade våra föräldrar lyckats hitta ett supergulligt boende som heter XX Miglia. Trappuppgången och utsidan på huset var lite halvsunkigt, men insidan var verkligen supermysig! Färgglatt, med bjälkar och branta trappor. Dagen tillbringade vi genom att strosa runt lite i staden och åka till ut till stranden Lidi Playa. Stranden var långsträckt och väldigt vacker, om det inte varit för att den var uppdelade i ungefär hundra bitar som alla ägdes av privatpersoner och företag - och så en sista liten snutt som var gratis. Sen var vi en del på XX Miglia också och tog det ganska lugnt - mot min vilja...
 
 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Mina dagar i Stockholm

2013-06-19 @ 20:48:07 Direktlänk Allmänt Kommentarer (9)

Jag är som sagt i Stockholm nu ett par veckor framöver. Har de gångna dagarna spenderat tiden genom att redigera bilder, gå till bibblan och låna böcker samt läst böcker. Och lagat middag. Sen när F har kommit hem brukar vi ta en promme. Hur som helst, så blir det lite lätt långtråkigt under dagarna, så om någon är intresserad av att ta en fotopromenad eller göra någon typ av fotografering hade det verkligen varit kul! Det är bara att höra av sig! :-)
 
Kan inte låta bli att bjuda på en bild från Brasov i Rumänien. Magisk utsikt va? (JA!) Det var lätt värt att klättra uppför det 960m höga berget på små vindlande stigar, som tog ca 1 timme. Lätt!
 
 
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

1 juni - Österrike och Roma Termini

2013-06-18 @ 15:51:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (10)

Jag satte mig på tåget från Stockholm kl 8.20 fredag den 31:a maj. Därifrån bar det av till Köpenhamn, och sedan hade jag byte i Hamburg, München och Padova. Då nattåget mellan Hamburg och München blev två timmar försenat (jag har hört ett rykte om att tyska tåg alltid är punktliga, men de senaste gångerna jag åkt genom Tyskland har de alltid varit sena...) så fick jag istället skynda mig att boka om min platsreservation till ett annat tåg som istället för att gå till Padova gick till Bologna.
 
På lördagen var jag framme i Rom någon gång kring sju på kvällen. Jag mötte upp familjen (som redan rest i Prag, Budapest och Rom en vecka) och vi åt på ett litet kebabställe i närheten av Roma Termini. Därefter väntade vi två timmar på stationen innan nattåget till Catania (Sicilien) gick. På Roma Termini såg vi två äldre män som såg ut som tvillingar och var klädda i exakt samma kläder - det såg mycket roligt ut! Vi såg även någon som hade bäddat med ett fint täcke och kudde på stationen. Väl på tåget så dröjde det inte länge innan vi somnade, dock hann (den sura och ettriga) konduktören förbi och kolla våra biljetter innan dess. 

Bilder från tåget när jag åkte genom Österrike. I norra Italien hade det till och med snöat, men där hann jag bara fota en enkel mobilbild..
 
 
 
Bilder från Roma Termini och nattåget till Catania:
 
 
 
 
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Redigering för fulla muggar

2013-06-18 @ 11:07:59 Direktlänk Resebilder Kommentarer (3)

Just nu sitter jag och redigerar (och rensar bort) bilder från resan. Jag har tur, som har dåligt väder utanför fönstret och slipper känna dåligt samvete för att jag sitter inne. ;-)
 
Kommer nog lägga in ett längre inlägg senare idag, eller i morgon. Här är åtminstone en bild från min första morgon med familjen - vi satt på tåget mellan Roma Termini och Catania (i Sicilien) och åt frukost när den här utsikten behagade dyka upp. Love it.
 
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tågluff i Europa

2013-06-15 @ 15:59:09 Direktlänk Resebilder Kommentarer (4)

Förlåt för min (väldigt) dåliga uppdatering de senaste veckorna, men jag har en bra ursäkt. ;-) Jag har varit och tågluffat i Europa med min familj, bortsett från en av mina yngre bröder som valde att stanna hemma. Jag var med två veckor och de andra hade redan åkt runt i Prag och Budapest i en vecka innan jag anslöt till sällskapet. Vi var på Sicilien, i Kroatien och i Rumänien, och det har varit väldigt roligt men samtidigt väldigt jobbigt (när jag inte är van att vara nära min familj tjugofyra-sju). Det har dock varit fantastiskt att få fota, och jag har tyckt det varit så intressant att få se olika platser och hur de skiljer sig åt. 
 
Jag bjuder på en oredigerad bild från skogen i Transylvanien (Brasov i Rumänien). Fler bilder lär dyka upp så småningom (när jag har tid), men just nu ska vi fira att Fabian fyllde år i förrgår! Kram!
 
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0