South Island

2014-11-25 @ 09:03:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (0)

Vi har det fantastiskt! Just nu är vi på södra ön. Regnet öser ner, men vi hoppas att morgondagen åtminstone är regnfri då vi ska åka till Franz Josef-glaciären. Det blir en massa fotograferande, så jag bjuder på ett par bilder från de senaste fem dagarna. Bilderna är från Te Puia, Hobbiton, Tongariro Nationalpark, Pelorus River och Golden Bay. Stor kram till er!
 
 
 
 
 
 
 
 
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Northland och Coromandel

2014-11-19 @ 07:24:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (40)

Fabian kom till Auckland i söndags, och nu har vi hunnit besöka både Northland och Coromandel. Det här sååå vackert här. Njuter till fullo!

Ett par bilder från Nya Zeeland, både från Northland, Coromandel samt en bild på mig och en bild på fågeln Tui. 

 

 
---
Kommentarer (40)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fabian snart här

2014-11-15 @ 21:12:18 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (0)

Idag, kära vänner, så kommer Fabian hit! Åh vad fantastiskt roligt vi kommer ha! En månad har gått otroligt fort - kan bero på att den månaden har varit fantastisk och jag har haft praktik i en helt underbar klass med en väldigt fin lärare. Kommer sakna dem massor, men jag hörde de här orden nånstans: "don't cry because it's over, smile because it happened". 
 
Stor kram!
 
 
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Being me

2014-11-14 @ 05:38:09 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (0)

Dagens citat från 365 Days of Wonder lyder ”If you’re lucky enough to be different, don’t ever change that” (Taylor Swift).

 

Jag har alltid känt mig lite udda, och det var egentligen ganska länge som jag var oberörd av vad andra tyckte och tänkte. På högstadiet klädde jag mig som jag själv ville, sminkade mig aldrig, använde cykelhjälm, drack inte alkohol och umgicks med den lilla skara människor jag trivdes med. Jag funderade aldrig över att jag var speciell på det sättet, för en person i den åldern, det var bara så självklara saker för mig. Ibland önskar jag att jag var lika obrydd nu, som jag var då. Efter det kom gymnasietiden, och jag tror att det var först där och då som jag började fundera över hur jag klädde mig, och om hur jag såg ut. Jag ville passa in, och jag var orolig att personer skulle prata bakom ryggen på mig, för hey det var ju precis vad de gjorde när jag umgicks med dem, de snackade skit bakom andras ryggar. Trots detta ville jag ändå vara jag, och allt det jag gjorde på högstadiet fortsatte jag att göra, bara det att jag nu kände en klump i magen för att jag var rädd att hamna utanför, att ingen skulle tycka om mig.

 

Jag startade min fotoblogg, och laddade upp de bilder jag fotade då, som jag fortfarande tittar tillbaka på och beundrar. Då var jag fortfarande ”oförstörd”, krasst uttryckt. Mina år som fotograf har format mig mer och mer mot mainstream tycker jag. Inget dåligt i det, bara det att jag saknar känslan av att uttrycka mitt jag i de bilder jag skapar. Det är svårt, men när jag får tillfället funderar jag alltid över hur jag kan fota en bild på det sätt dåtida Matilda skulle ha fotat. Jag vill att mina bilder ska ropa ”Matilda!” när jag tittar på dem. Jag vill vara mig själv, inte bara som fotograf, utan också som person. Allt det utan att känna klumpen i magen, och höra frågan i mitt huvud som ekar tänk om ingen gillar mig, eller det jag gör? Jag ska inte låta andra personer forma mig till någon jag inte är, och inte trivs med. Och jag känner att jag är på väg mot rätt plats. Just nu känner jag mig så fantastiskt nöjd med livet, och njuter av att leva här och nu. Kanske är det att jag blir klokare med åren, eller så är det bara ett lugn som satt sig inom mig, för det där lugnet får mig att tro på mig själv, och på att det är jag som skapar allt jag gör. Det som händer, händer. Som en elev i min praktikklass uttryckte det: ”I just wanted to make something unique”. Det är precis vad jag ska göra.

---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Dagens

2014-11-09 @ 08:39:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (1)

Har hittat en fin bok... "365 days of Wonder" - ett inspirerande citat för varje dag på året. Dagens resa gick till Devonport. Strosade runt, pluggade och gick och tittade på "Sculpture onShore". Känner mig så glad, inspirerad och motiverad. Den här resan har varit, och ÄR, fantastisk på många sätt och vis. Känns som att jag funnit ett lugn inom mig, som bara väntat där under ytan någonstans. 
 
 
 
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Som ett barn på nytt

2014-11-04 @ 09:26:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (27)

 
Helgen spenderades i fridfullhetens tecken. Jag gick på bio, och såg en fin film. Det är härligt att vara ensam i en stor biosalong, och att se en biofilm på egen hand är magiskt och så lugnt och mysigt på något sätt. Söndagen var min Motutapu-dag. Steg upp tidigt och tog enda färjan ut till ön Motutapu. För mig är det som att bli barn på nytt, när jag gör saker på egen hand. Att gå runt på ön, med fågelkvitter, färger, växter, dofter och så mycket mer runt om mig, var som att gå på en upptäcksfärd, där allt är nytt och fantastiskt. Vad mycket en liten utflykt kan lära en om livet. Det finns så mycket fint runtom oss, och jag försöker supa i mig så mycket som möjligt, ta det för vad det är. När jag satt på högsta punkten av Motutapu, ingen jätte-topp direkt, så kände jag att jag kunde stanna tiden och bara sitta där och sitta där och sitta där, njuta av att bara vara. Helt underbart. 
 
Tilläggas ska: naturen på ön var otrolig, och det känns inte som att jag kan ta cred för bilderna, det hade varit i stort sett omöjligt att misslyckas med att fota dem.
 
 
 
---
Kommentarer (27)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Motutapu

2014-11-02 @ 09:28:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (5)

Kort sammanfattning av min dag: svettig, men ack så vacker och fridfull. Hör fortfarande fågelkvitter i öronen, vinden blåser, och landskapet breder ut sig framför mig. Ett par iPhone-bilder bjuder jag på så länge:
 
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0