Redigera porträtt - Del 3


Det här är den tredje och sista delen av min porträttguide och slutligen hade jag tänkt visa hur ni lätt kan fixa en snygg svartvit konvertering, samt hur ni kan ge bilden en svag sepiaton. Jag hoppas att ni har uppskattat denna guide-serie och lärt er något nytt av den!

 

- Läs "Redigera porträtt - Del 1", där finns grunderna om hur man ändrar i kurvor och liknande.

- Läs "Redigera porträtt - Del 2", där du får tips om hur du kan ljusa upp ögonen och ändra ögonfärgen.

 

Efter redigering Del 1 - Efter redigering Del 3

STEG 1. SVARTVIT KONVERTERING. I lagerpaletten hittar du en svartvit, rund symbol - som du klickar på. Där väljer du Gradient map/Övertoningskarta. När den dyker upp väljer du den karta som till vänster är svart och sedan tonar ut mot vitt i höger. Tryck OK. Färdig. Här har du nu en snygg och enkel svartvit konvertering. För att göra din konvertering lite intressantare kan du följa de nedanstående stegen!

 

STEG 2. Gå till lagerpaletten igen och klicka på den svartvita symbolen, precis som när du gjorde övertoningskartan. Välj nu istället Levels/Nivåer. Det jag gör där är att dra i reglaget längst ned för att få det vita att bli lite ljusgrått och det svarta att bli mörkgrått, en lite mjukare svartvit bild. Den svarta pilen är det svarta i bilden och drar du den pilen mot det vita blir det svarta mörkgrått. Samma sak med den vita pilen, fast precis tvärtom! Testa dig fram och experimentera så upptäcker du det som är bäst för just din bild.

 

STEG 3. I det tredje och sista steget ska jag visa dig hur du lägger på en lätt sepiaton. Gå till lagerpaletten, klicka på den svartvita symbolen och välj sedan kurvor. Välj Kanal/Channel och välj Blå/Blue. Läs fortsatt förklaring under de sista bilderna.

 

Drar du kurvan nedåt får bilden en gulare ton. Drar du kurvan uppåt får du en blåare ton i bilden. Vill du balansera dessa två kan du göra en lätt s-kurva. Den första punkten drar du lite nedåt, den andra drar du lite uppåt. Du kommer då få en bild med blåare skuggor och gulare högdagrar. Experimentera dig fram och gör den så pass överdriven du vill!

Det är det roliga med photoshop, du har alla möjligheter att gå över gränserna och göra det om-och-om-igen!

 

Hoppas du fått lite hjälp med hur du kan redigera porträtt på ett enkelt sätt! Finns det någon speciell guide just DU skulle vela ha och läsa om?


Kommentarer
Postat av: MICAELA'S BLOGG ~ foto & vardag ~

Jättebra tips! :)

2010-03-11 @ 20:38:00
URL: http://lovliie.blogg.se/
Postat av: Olivia

sv; Taaack!!! :D Det är helt underbart :D

2010-03-11 @ 22:42:56
URL: http://lucesolare.blogg.se/
Postat av: Vilde Bang

Bildet var nydelig!:D Jeg likte begge versjonene av det! Så bra at du kommer med tips til redigering, det trenger jeg!:D HEHESV:hihi Tuuusent takk Mathilda! Det er utrolig koslig at du liker bildene fra innlegget my day in pictures:D HEHE You make my day!Goood helg!

2010-03-11 @ 23:47:17
URL: http://www.strawberryshaake.blogg.no
Postat av: Patrik

Sv. Tack tack!

2010-03-11 @ 23:52:53
URL: http://patrikpetersson.blogspot.com
Postat av: Viktoria-amatörfotograf

Härliga bilder :)

2010-03-14 @ 19:14:10
URL: http://viccivicci.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0