Scannade negativ


Idag fick vi hem en skiva med scannade bilder från ett par filmrullar vi framkallat. Åh det är så kul att få se bilderna som döljer sig, det är det som är det roliga med att fota analogt. Här är en bild som Fabian har fotat, som föreställer mig i min favorittröja, med Uno i famnen. Kan inte annat än älska kornigheten, ljuset och kontrasterna. Nu ska jag plugga lite tänkte jag. Ha en fin fredag!
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Älskar den!!
vilka härliga kontraster och kornigheten i bilden gör den verkligen underbar :)

Svar: Tusen tack Sara!! :D
Matilda

2013-04-06 @ 00:01:15
URL: http://inspirationavnorrland.blogg.se
Postat av: Sofia

Var och hur skickade ni rullarna för framkallning? Har några färgrullar jag skulle vilja ha framkallade men har inte hittat nå som verkar bra :p

Svar: Vi framkallade och scannade bilderna hos Rolf på www.enbrabild.se. VI har varit nöjda med framkallningen, men själva scanningen kommer vi nog göra själva i framtiden (dock är scanners ganska dyra, så det kanske man inte vill investera i). :-)
Matilda

2013-04-06 @ 12:30:10
URL: http://fiiiyah.blogg.se
Postat av: Sofia

Då kan jag väl slå ett slag för kjell & companys scanners, finns en massa att välja på, negativscannrarna är ju inte så farligt dyra. Har ingen själv men killen min jobbar där och har bara hört bra om dom :-) kanske skulle skaffa en själv, har en himla massa negativ som bara ligger och skräpar...

Svar: Tack för tipset! :-) Ja, gör så, det låter smart!
Matilda

2013-04-06 @ 13:09:30
URL: http://fiiiyah.blogg.se
Postat av: Ellen (alatariel)

Åh vad roligt! ^^

Svar: :D
Matilda

2013-04-06 @ 20:54:28
URL: http://alatariel.papper.fi
Postat av: erika

Jag är så nyfiken på hur man scannar in negativen och får dem "normalstora" i datorn sedan. Du kanske skulle kunna berätta om hur du gör? Vore himla intressant! :)

Svar: Vi har anlitat ett företag att scanna in bilderna åt oss, och då har vi fått dem på CD-skiva. Vi har dock planer på att köpa en egen scanner, för att kunna scanna in övriga negativ vi har liggandes hemma. :-)
Matilda

2013-04-08 @ 09:24:21
URL: http://uppblandmolnen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0