Jobb, jobb, jobb - och redigering!

2012-07-31 @ 18:57:08 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Idag har jag... kan ni gissa? ;-) (jobbat, jobbat, jobbat - och så redigerat!) Har även rensat lite bland ett urval från en barnfotografering. Åh jag blir så glad när jag ser all lycka, både från bröllop och barnfotograferingar. Lovely!
 
En liten tjuvkik från barnfotograferingen. Två supergoa pojkar som hamnade på bild. More to come!
 
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ett steg längre

2012-07-30 @ 20:20:29 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (4)

Jag är en person som väljer cykeln framför bilen, och tåget framför flyget. Och det är jag stolt över. Tror att många glömmer bort att världen inte kretsar kring MIG, utan att allt som alla gör ska gå ihop och bilda en stor enhet. För det är ganska uppenbart att otroligt många bara tänker på sig själva när de väljer att åka bilen varje dag istället för att tänka steget längre - vad gör JAG för att hjälpa till att hålla jorden vid liv? 
 
Jag blir ledsen när jag ser grannarna här ta bilen till jobbet på stan (tre kilometer), eller skjutsa barnen till skolan (en kilometer) eller när de tar bilen för att handla på Coop eller ICA (tre kilometer). Uppenbarligen är det för svårt att ta cykeln eller gå, och helt omöjligt att storhandla mat utan bil. Min familj, på nio personer, har aldrig haft några problem att handla på Coop utan att ta bilen dit. Cykel funkar finfint, och får allt inte plats i ryggsäcken eller korgarna kan man faktiskt använda en cykelkärra. Bilen startar vi inte mer än knappt en gång i månaden, och när vi använder den är det för att vi ska till stugan som ligger 13 mil bort och för att vi ska ha med all mat och packning. Ibland när jag och Fabian bestämt oss för att åka buss brukar vi hoppa av vid en enslig hållplats och gå 7 kilometer med vår packning på en liten vagn för att komma till stugan. Är det svårt? Nej. Omöjligt? Absolut inte. Nästan rogivande faktiskt. Och dessutom får man lite motion och frisk luft om inte annat. 
 
En sommar, för tre-fyra år sedan, när jag var ensam ett par veckor i stugan så cyklade jag sex kilometer till närmsta busshållplats, tog bussen (som går två gånger per dag typ) in till stan för att storhandla i Kalix. Där fick jag fördriva tiden ett par timmar, eftersom bussen gick så sällan, och på väg hem med all mat på cykeln passade jag på att hälsa på mormor. Det var en riktigt härlig dag faktiskt. Trots all väntan. Jag tror vi behöver lära oss att stressa av. Låt en storhandling ta tid, det ska inte vara ett ont måste att ha något att äta.
 
Jag har vuxit upp i en familj som försöker klara av att använda bilen så lite som möjligt. Pappa pendlar mellan Piteå och Luleå varje dag. Han cyklar till stan och tar bussen till Luleå. Jag ser upp till honom när det gäller sånt. Mamma cyklar med barnen till skolan och sedan till jobbet som ligger i centrum. De som säger att det är svårt att cykla till skolan med två-tre små barn har fel, för det är det inte. De har bara aldrig vågat testa.
 
Så nu ger jag dig en utmaning; ta cykeln eller bussen till affären, jobbet eller skolan nästa gång. Eller samåk med någon annan om du bor i en liten by mitt ute i ingenstans, där inga bussar går och där avståndet med cykel blir lite för långt. För vi har mycket att vinna på det:
 
1. En hållbar planet.
2. Mer vardagsmotion.
3. Piggare och friskare individer till följd av vardagsmotionen.
4. Bättre planerade matinköp - och därmed bättre koll på ekonomin.
5. Sparade pengar i form av minskade bränslekostnader...
6. ..och mindre servicekostnader (ingen bil mår bra av att köra många korta resor).
 
Är det något jag har glömt eller som du vill tillföra så gläder det mig om du lämnar ett par ord! Tack! Glöm inte utmaningen (och blogga gärna om den!)
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hilda

2012-07-30 @ 17:02:31 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (3)

Det här är sista bilden från mitt besök hos Hilda i maj. Snart ska jag dit och hälsa på igen, så fler bilder lär det bli! ;-)

 
Vad har ni roat er med idag? Kram!
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Häftiga porträtt

2012-07-29 @ 10:02:15 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (22)

---
Kommentarer (22)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bröllopsporträtt på G

2012-07-27 @ 16:54:00 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Mitt liv är ganska intressant just nu. Känner att en förkylning kommer smygandes. Jobbar från halv nio-nio på apoteket varje dag och när jag slutar antingen fem eller åtta timmar senare sätter jag mig med bröllopsbilder. Tur för mig att vädret inte har varit toppen i sommar! Hihi.
 
Organiserad som jag är har jag dock planerat in all redigering väldigt noggrant och tar det lite pö om pö, så att jag hinner få en paus på kvällen. Nu är jag färdig med dagens redigering och vi tänkte laga mat nu och sedan dra ut på en promenad i skogen. Najs!
 
Hoppas att ni har det fint just nu! Kram.
 
En bild från bröllopsporträtten jag fotade fredagen den 13:e (de gifte sig dagen därpå).
 

 

Bröllopsfotograf Umeå, Fotograf Umeå, Bröllopsfotograf Västerbotten, Bröllopsfotograf Norrbotten, Fotograf Norrbotten, Fotograf Västerbotten
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ida och Fredric

2012-07-25 @ 17:59:50 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (8)

Den 7:e juli gifte sig Ida och Fredric. Ett par veckor innan det träffades vi för att ha en konsultation. På bild har ni paret och ett av deras två barn (deras son låg och sov i bilen). Tycker bilderna blev riktigt mysiga! Bröllopsbilderna får ni nog se i sinom tid! ;-)

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Utveckling och förändring på många sätt

2012-07-24 @ 18:27:06 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (7)

Åååh, vad det är roligt att titta på gamla bilder man fotat. Just dessa är extra roliga att titta på. Ni ser nog vilka bilder som är från augusti 2009, och vilka som är från maj 2012. Nästan tre års skillnad i bilderna. Samma modell. Samma lada. Då var jag i början av mitt fotograferingsstadie. Nu har jag ett par års erfarenhet. Utvecklingen för min del har gått ganska mycket framåt. Och Hilda har blivit äldre (och längre!), det syns. Kolla de två första bilderna. Platsen är densamma. Jämför var bjälken ligger i proportion till Hilda i de olika bilderna. Inte konstigt att jag känner mig som en dvärg bredvid Hilda! Sedan minns jag hur stolt jag var över dessa bilder! Och det är jag fortfarande, för det var ett steg mot vad jag är idag!

 
Ska kanske få Hilda att ställa upp på en till fotografering, men gå så långt som att hon har precis samma utstyrsel som på bilderna från 2009. Hade varit en ännu häftigare jämförelse! 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Charlotta

2012-07-23 @ 17:48:25 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (13)

I juni fotograferade jag denna tjej vid namn Charlotta. Vi hade väldigt roligt! Hennes kompis stylade henne och hennes lillasyster assisterade. Är ni intresserade av att se lite fler bilder? 
 
Kram!
 

---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fantastiska människor!

2012-07-21 @ 18:29:47 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (3)

Igår var jag i Kalix över dagen och hälsade på dessa fina människor. Träffade även Hildas bror med familj. Syftet med besöket var nämligen att fotografera hennes brorsas familj - och det gjorde jag med glädje! Sen sist jag träffade dem har de utökats med ytterligare en person. En glad liten filur. Åååååh vilken helt otroligt härlig dag jag hade! Fantastiskt vilka fina människor man har runt sig, som gör en så glad och har gjort det under så lång tid. 

Och jag tror nog att ni kommer få se både en och annan bild från gårdagen, så oroa er inte! ;-) Kram.
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Volleyboll i augusti

2012-07-17 @ 20:25:01 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (11)

---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sånt som gör mig förbannad

2012-07-16 @ 18:33:04 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (12)

Det är sällan jag känner mig ledsen och samtidigt fly förbannad - men just nu gör jag det. Fabian upptäckte igår att vi haft inbrott i vårt förråd i Umeå. Jag förstår att de stal tangentbordet och vinterjackorna och skinnväskan - men jag kan inte fatta att de tog hela lådan med våra personliga prylar. Våra fotoböcker, mina egengjorda lerskulpturer som vi inte vågade hänga upp i lägenheten på grund av risk att de skulla falla i golvet och gå sönder och sen en massa massa småprylar. Fabian hade en liten grej där som han fått av sin farfar som inte lever längre. Kunde de inte ha lämnat det? Kunde de inte ha låtit bli att stjäla från oss?! Sakerna de tog hade knappt något värde för mer än OSS. Få saker gör mig så förbannad som detta. Att någon ens VÅGAR göra så? Sedan gör det mig så enormt ledsen över att de där lerskulpturerna knappast är hela längre, fotoböckerna slängda och Fabians grejer borta. Att vi aldrig mer kommer få se dem. Ja, jag är materiell när det gäller vissa saker. Många av mina prylar ger så mycket flashbacks för mig - fina minnen och glädjande historier. Och nu är en del av dem borta. Även om jag har förståelse för att tjuvarna (idioterna) tog värdeprylarna (och fick de privata prylarna på köpet) så är det INTE rätt. Ja, nu har jag fått ur mig lite ilska. Hoppas ni har en bättre dag än vad jag har.
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fantastiskt.

2012-07-15 @ 18:24:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (4)

Jag har sagt det här förut och säger det igen - vilken otrolig glädje det är att få fota bröllop! Alla känslor och intryck. Personerna och hur otroligt varma och härliga de är. När man sitter och tittar igenom bilderna och ler stort, då vet man att bröllopet verkligen var fantastiskt. Och det gör jag alltid. Ler. För jag är så lyckligt lottad att jag har så fina brudpar som sprider kärlek och värme kring sig. 
 
Igår fotade jag och Olivia bröllop. Det var amazing. Här är en liten snabbkik, och fler kommer upp när bilderna är färdiga och levererade!
 
Kram.
 

 
 

Bröllopsfotograf Umeå, Fotograf Umeå, Bröllopsfotograf Västerbotten, Bröllopsfotograf Norrbotten, Fotograf Norrbotten, Fotograf Västerbotten
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Elza och spegelbilden

2012-07-13 @ 22:54:14 Direktlänk Djur Kommentarer (9)

Idag har jag fotograferat bröllopsporträtt. Ett supermysigt par från Skellefteå som gifter sig imorrn (och då var jag redan bokad) - så de valde att fota porträtten dagen innan vigseln. Ett tips till alla där ute! I stället för att behöva stressa under dagen D, så hade vi gott om tid att strosa runt, fota, fika och prata... Och bilderna blev fantastiska. Men i brist på redigerade bilder så får ni se lite bilder på hunden Elza - och det är väl alltid nåt! ;-)

Imorrn är det fullt ös igen, vilket känns superhärligt!
 
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sam

2012-07-11 @ 16:37:18 Direktlänk Djur Kommentarer (11)

Sitter och redigerar från ett av vårens bröllop. Har massor av bröllopsbilder från sommarens alla bröllop - men jag kommer tyvärr inte visa dem förrän bilderna är levererade till brudparen. Jag tycker att brudparet ska vara de första att få se sina bilder och dessutom godkänna att de läggs upp på nätet. Som tur är har jag bara fotat toppenhärliga brudpar, som dessutom inte verkar ha nåt emot att bilderna syns på min blogg och hemsida.
 
Det är därför ni för tillfället får se en massa bilder från arkivet. Den här till exempel, som föreställer hunden Sam. En liten favorit faktiskt!
 
Att tillägga: Givetvis får ni se några sneak-peaks där brudparets ansikten inte syns. Om ni kollar in min FB-sida får ni bland annat se en!
 
 
 
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Orvars studentporträtt

2012-07-09 @ 21:53:50 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (3)

När min lillebror Orvar tog studenten för någon vecka sedan passade jag på att fotografera ett par bilder. And here we go!

---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Månen liten och vacker

2012-07-07 @ 23:22:18 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (5)

Idag har jag fotograferat bröllopsporträtt. Supermysig familj med två små barn. Deras yngsta var dock inte på humör hela tiden, men så kan det vara. Inte konstigt när alla är uppklädda och när en nästan helt främmande människa med kamera ska fotografera en på den tid när man vanligtvis tar sin eftermiddagslur. Och det är heeelt okej att vara lite putt då. Tycker jag. 

Vad har ni roat er med idag då?
 
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Får i motljus

2012-07-07 @ 18:45:28 Direktlänk Djur Kommentarer (18)

---
Kommentarer (18)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det där med kläder

2012-07-06 @ 16:23:02 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (0)

Hittade ett par bilder som är från början av 2011 eller slutet av 2010. Det är roligt att fota mina bröder (snarare - det var roligt - för nu får jag knappt fota dem, haha). Men så kan det gå. 

 
 
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nydesignad hemsida

2012-07-05 @ 19:26:22 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

De senaste dagarna har jag suttit och klurat på hur jag skulle designa om min hemsida - men jag visste att jag ville att den skulle vara mindre rörig än den designen jag haft fram till nu. Och så blev det. Kika in hemsidan och hittar ni något som ser felaktigt ut får ni gärna skicka iväg en kommentar till mig.
 
Många kramar!
 
 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Inte den enda fotografen på bröllopet

2012-07-04 @ 18:25:30 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Ja, såhär kan det se ut när man inte är den enda bokade fotografen till ett bröllop. Det var ganska roligt faktiskt, hur de följde efter och filmade. Sen var de supertrevliga också! Det är fantastiskt så många härliga personer man träffar när man gör bröllopsfotograferingar - inte bara brudparet utan även deras familj, vänner och andra bekanta.
 
Bilderna kommer direkt från kameran - fotograf Fabian Rubensson.
 
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ellen

2012-07-04 @ 17:10:29 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (3)

Idag har jag passat på att vara ute lite grann. Har även kollat lite frågor gällande företaget. Mycket man inte har koll på egentligen, men man lär sig allt eftersom!  I övrigt strular min dator med att läsa den externa hårddisken, så jag har inte kunnat göra något jobb idag. Datorn brukar repa sig under natten, hoppas det sker denna gång också, hehe. 

 
Tills vidare får ni se lite bilder på Ellen.
 
 
 
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Som taget ur en gammal film

2012-07-03 @ 13:19:58 Direktlänk Bröllop Kommentarer (7)

Vilken härlig känsla det är när man får välja ut bilder själv som man lugnt och stillsamt kan redigera helt efter egna tankar och intryck. Det brukar jag göra med mina favoriter från bröllopen. Just den här bilden blev jag extra förtjust i. Den är som tagen ur en film. Och jag gillar den skarpt! Speciellt efter att jag satt lite prägel på den med min redigering. 
 
Och nu kära vänner är bilderna från detta bröllop färdiga. Så nu ska jag ut och njuuuuta av att sommaren äntligen är här. 
 
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hilda

2012-07-03 @ 11:17:29 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (7)

Det är väl på tiden att ni får se de sista av bilderna på Hilda från mitt besök i maj. Fast, det här är inte de allra allra sista, det kommer lite fler sen, haha. Men men, dessa får ni se nu i alla fall. Fortsätter redigera bilder som en tok här hemma. Kram.

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Helgens bröllop i Tyresö

2012-07-02 @ 15:28:49 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

I lördags fotograferade jag och Fabian ett heldagsbröllop ute i vackra Tyresö. Ett helt otroligt brudpar. En helt otrolig plats. Kort sammanfattning av dagen: En helt otrolig dag. Ordagrant. Är sjukt nöjd över ett par av bilderna - tror jag just skaffat mig ett par nya favoriter. Men dem får ni tyvärr inte se förrän om någon vecka, när brudparet är hemma från sin resa och bilderna är färdiga och levererade. 
 
Än så länge får ni nöja er med en liten BTS som Fabian fotograferade med sin iPhone. Här ser ni en del av den vackra miljön i Tyresö. More to come.
 
Och till er alla där ute som funderar på att åka dagtåg + buss från Sthlm till Piteå. Ta nattåget istället.  Det gör fortfarande lite ont när jag tänker på att sitta still i ca 15 timmar. Bara ett litet tips som sagt. 
 

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0