Det där med magiska skogar

2012-04-30 @ 15:41:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (8)

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Svar från frågestunden

2012-04-29 @ 19:41:00 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (7)Vilket är ditt favoritobjektiv?

SVAR: Oj, vilken fråga! Hmmmmm... Tilt-shiften är ju väldigt rolig (45mm f/2.8), men även 50'an och 85'an är riktiga gobitar. 50mm f/1.4 använder jag dock mest, så den får bli mitt svar.

Vilka är dina favoritinställningar till kameran?

SVAR: Svårt att säga då olika inställningar passar till olika bilder. Det enda jag kan säga riktigt säkert är att jag nästan alltid har största bländaren (t ex f/1.4 på mitt 50mm f/1.4) för att det ger ett så älskvärt skärpedjup. Kan inte annat än gilla det!Drömställe att fotografera på?


SVAR: Haha, det kommer bara in en massa svåra frågor.. Drömställe att fota på? Jag har inget riktigt drömställe, utan en massa ställen jag gärna vill besöka. Nya Zeeland är ett av dem, så det är kanske mitt svar?


Har du någon idol inom fotografering, i så fall vem?

SVAR: Nja, jag har inte riktigt någon idol, jag samlar inspiration från många håll och kanter. Tror nog inte jag någonsin haft någon idol, utom när jag var ganska ny inom foto då jag tyckte (och fortfarande tycker) att min mamma skapade otroliga bilder med sin kamera, när hon fortfarande fotograferade.

Kan du visa lite fototips?

SVAR: Jag vet inte, jag kommer inte riktigt på vad jag ska visa för fototips. Kom gärna med önskemål så kan jag se om jag kan genomföra det!

Om du bara fick använda ett objektiv till alla bilder du tar, vilket skulle du ha valt och varför?

SVAR: Jag skulle ha valt 50mm f/1.4. Den har bra skärpedjup och är något mitt emellan en vidvinkel och ett teleobjektiv. Jag tror det objektivet ger störst valfrihet.Om jag inte missminner mig har du en Canon nu men innan en Nikon. Vad var anledningen att du gick över till Canon?

SVAR: Jag tror jag har skrivit om det här tidigare, men efter att jag hade fått testa Fabian 5D MkII upptäckte jag att den där stora skillnaden mellan märkena inte fanns. Båda var kameror. Anledningen till att det blev just Canon var för att Fabian hade en hel del utrustning som passade till Canon som han erbjöd sig att låna ut till mig, och de objektiv jag hade kunde jag dela med honom. Jag upptäckte även att de ljusstarka objektiven var billigare hos Canon än Nikon, vilket passade mig eftersom jag älskar att fota porträtt och bilder med kort skärpedjup. Jag har fortfarande kvar min Nikon och fotar vardagsbilder med den. Den kommer alltid att vara min number one, haha, för det var med den kameran jag gick från noll till tusen.

Analog eller digital kamera?

SVAR: Båda har sina för- och nackdelar. Digital älskar jag när jag har fotojobb, eftersom jag alltid har möjlighet att ta massa massa kort, och därmed alltid finns åtminstone en bild som kunden blir nöjd över. Analog är jag lite kär i på andra sätt... Känslan framför allt. Det där att tänka igenom bilden noggrant innan jag tar den, och fundera över om det verkligen kommer bli en bra bild. Med digitalkameran kan jag bara fota för fotandets skull.

Favoritmotiv att fota?

SVAR: Människor! Helt klart det bästa att fota enligt mig.Fotar du i RAW?

SVAR: Ja, alltid! Den enda gången på typ 2 år då jag fotat i enbart JPEG var när vi åkte till Spanien i april förra året. Jag ville ha plats med så mycket bilder som möjligt på de minneskort jag hade och kvalitén var inte det viktiga då..

När du började fota, hur gammal var du då och vad hade du för kamera?

SVAR: Jag har fotat sen barnsben, men själva intresset för foto som konst startade när jag var 13 år gammal (år 2006). Min första kamera köpte jag år 2007, det var en Sony Cybershot DSC-W35. Innan dess lånade jag pappas Fuji FinePix6800 ZOOM.

När fick du din första systemkamera och vilket märke var det?

SVAR: Min första systemkamera köpte jag begagnat, det var en Nikon D200 som jag fortfarande har kvar (det är min lilla älskling, haha). Med den har jag utvecklats enormt, och saknar jag inspiration så är det min D200 jag vänder mig till, med den hittar jag alla möjliga motiv och den har varit med om mycket.Kan du lägga upp ett inlägg om vad du har för utrustning?

SVAR: Det finns redan ett sånt, kolla här.

Vilken är din absoluta favoritbild?

SVAR: Jag kan inte plocka ut EN, jag är kär i många av mina bilder. Jag fotar oftast en serie bilder, jag tycker att flera bilder berättar så mycket mer än en bild ensam (även om många bilder kan tala för sig självt). Därför är det ännu svårare att bara välja ut en bild, men bilderna du ser i detta inlägg är några av mina favoriter. Jag kan lägga upp ett inlägg senare med favoritbilder från bröllop - om det låter skoj?Har du något redigeringstips du ofta använder dig av?


SVAR: Ja, lek med kurvor och färgbalans. Alla bilder mår bra av det (enligt mig). Med färgbalans kan man få till härliga kontraster, även om bilden konverteras till svartvitt. Det är mitt tips.
Kan du lägga upp videos på hur du redigerar dina bilder?

SVAR: Det gör jag då och då, men jag spelar alltid in redigeringarna på min sambos Mac, så därför blir det inte så ofta eftersom att min sambo använder sin dator i plugget. :-)


Vilket redigeringsprogram använder du till RAW-filerna?

SVAR: Jag använder Camera RAW.

Hur träffades du och Fabian?


SVAR: Det här var en kul fråga, speciellt eftersom att den har med bloggen och mitt fotograferande att göra. Vi träffades via min blogg och började prata foto och blev bra vänner, sen ledde det ena till det andra. Mycket mer intressant än så är det faktiskt inte. ;-)
Jobbar du med något annat förutom att vara fotograf? Vad i så fall?


SVAR: Nej, det gör jag inte för tillfället, till sommaren kommer jag däremot att jobba på samma apotek som förra året.


Vad drömmer du om?

SVAR: Den senaste tiden känns det som att jag inte haft lika många drömmar som tidigare, tråkigt nog, därför blev den här frågan verkligen klurig. Jag drömmer om att kunna resa utomlands. Inte med flyg till en bestämd plats, utan att åka runt lite planlöst i världen med tåg, båt och buss. Det hade varit fantastiskt. Fota, uppleva kulturer, umgås. Hade jag haft råd hade jag bjudit min familj, för jag vet hur mycket båda mina föräldrar brinner för att resa. Utöver resandet drömmer jag även om att kunna flytta till ett hus på landet en vacker dag, kanske inte idag eller imorgon eller om tre år, men någon gång. Jag älskar lugnet som finns på landet, helt klart, det är också där min inspiration alltid är som bäst. Det är väl vad jag drömmer om just nu.
Vad gick du för gymnasieutbildning?

SVAR: Jag gick Naturbruksprogrammet på en skola som heter Grans Naturbruksskola. Min inriktning var Naturvetenskap, så jag har samma behörighet som någon som läst det vanliga Naturvetenskapliga programmet, men jag fick även pyssla med djur vilket var toppen!

Var ser du dig själv om 10 år?

SVAR: Var jag bor har jag ingen aning om, det får jag ta som det kommer. Förhoppningsvis har jag fått jobb som lärare, där jag vill hjälpa barn/ungdomar att utvecklas och nå deras personliga mål. Vid sidan av är jag fortfarande fotograf och brinner för fotograferingen lika mycket som idag. Jag bor i ett personligt och trivsamt hem med min familj. Jag har rest en del, men kommer inte att sluta bara för att jag har familj, utan ser resandet som en del av livet. I mitt huvud har jag massa massa visioner av hur det kan se ut om 10 år, men samtidigt vill jag inte leva efter dem - för vad som helst kan hända och jag vill vara lycklig oavsett vad som sker. Jag vill inte försöka pricka in en mall jag har i huvudet, för då tror jag att det blir svårt att uppnå visionen helt och hållet. Men mål, det kommer jag alltid att ha, för att fortsätta utvecklas.Om jag inte missminner mig så gick du på Grans va? Hur ser du på din gymnasietid nu efteråt? Vad var bra och vad var mindre bra?

SVAR: Det stämmer! Jag gick den naturvetenskapliga inriktningen. Jag kan ju börja med det som var mindre bra, nämligen att vi enbart var tjejer i klassen. Vi hade en otroligt dålig sammanhållning, tyvärr, och mycket gorm över ingenting. Den bästa veckan vi hade var nog veckan innan studenten, då alla umgicks med alla. Lyckligtvis är den mindre bra biten inte alls lika stor som den bra biten. Det bästa av allt var nog lärarna, de var fantastiska och enligt mig väldigt inspirerande. Sedan var miljön härlig också. Det var skönt att kunna varva tunga naturvetenskapliga ämnen som fysik och kemi med lite lättare ämnen som djurkunskap. Så allt som allt ser jag positivt på gymnasietiden och saknar faktiskt Grans emellanåt... Kan djupt rekommendera andra som är intresserade av djur att söka till Grans!
Vad fick dig att vilja flytta till Uppsala?

SVAR: Det var väldigt spännande att få uppleva en ny stad. Uppsala blev det eftersom att Fabian bor här, vet inte om jag hade kommit på tanken att flytta hit om det inte varit för det eller plugg..
Drömyrket?

SVAR: Om jag ska vara ärlig har jag ingen aning. Jag ska börja plugga till lärare, och det är kanske det som är min grej. Jag hoppas åtminstone det!
Hund eller katt?

SVAR: Katt!
Vilka länder har du varit i?

SVAR: Oj, det här blir ett långt svar. Jag vet inte ens alla länder jag varit i. Vi kan ju börja med Europa.. Norge (där jag har bott som liten), Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Frankrike, Spanien, Italien och Skottland. Ha räven varit i Ryssland. När jag var liten ville mina föräldrar åka jorden runt, men riktigt så långt kom vi inte. Då hann vi besöka USA, Venezuela, Mexiko, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panamá... Vad jag vet. Kan ha varit fler länder. Mina föräldrar skrev en bok om det som heter "Små luffare i Latinamerika", är ni nyfikna så kan ni googla ;-) Hittade även en artikel på Aftonbladet, kika här. Sen har vi rest runt i Marocko också!


Vilken blogg brukar du läsa?

SVAR: Oj, det är faktiskt jättemånga och jag har ingen direkt favorit, men istället för att lyfta fram de redan stora och kända bloggarna kan jag nämna några av de mindre bloggarna jag följer; Cecilias, Ristos, Agnes', Hannahs och Fredriks. Härliga och kreativa med ett gemensamt ord. Det finns sååå många fler jag vill nämna, såklart, men då skulle det bli en lång lång lista.


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kattbilder

2012-04-28 @ 15:17:00 Direktlänk Djur Kommentarer (14)

---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I drömmarnas land

2012-04-27 @ 12:51:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (4)

Nu åker jag snart till Stockholm tillsammans med Fabian. Ska ha tre stycken konsultationer inför bröllop nu i helgen, så det är en del att stå i, haha.


Bilderna nedan är fotograferade hemma hos min familj efter läggdags. Min lillebror Isak låg och filosoferade i sängen, medan jag sprang runt och fotade... Som vanligt. ;-)


Jag hoppas att ni alla får en mysig helg och en trevlig start på den! Kram.


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Glöm inte frågestunden!

2012-04-26 @ 10:36:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (3)

Jag har ju som sagt en pågående frågestund, så har ni några frågor kvar så kan ni lämna dem i det här inlägget! :-)


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Solnedgång

2012-04-25 @ 14:06:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (11)

Bjuder på ett par gobitar från i somras.. Härliga solnedgång!
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Skabram Ostmejeri del 2 - Bildreportage NordanSmak

2012-04-24 @ 09:47:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (7)

Del 1 hittar ni här.


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Familjefotografering

2012-04-23 @ 15:13:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (13)

För någon vecka sedan hade jag familjefotografering med en familj som bor utanför Stockholm. Deras fyra barn var verkligen trevliga och det blev många fina bilder!


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Hur gjorde jag Disney-bilden?

2012-04-22 @ 13:08:00 Direktlänk Före och efter Kommentarer (22)

Nu är det ju ett år sedan jag, Lina, Michaela och Elin körde TOTM, men det är först nu jag kom ihåg att det var flertalet av er som var nyfikna över hur vissa bilder blev till. Därför tänkte jag visa hur min bild med Disney-tema blev till!


Till en början utgick jag från tre stycken bilder. Den första bilden (1) var för att få ett korrekt ljus i rummet, då använde vi en reflexskärm och en blixt (reflexskärmen är den runda svarta cirkeln i högra hörnet). I den bilden fick jag med alla skuggor jag ville ha från soffan t ex. Den andra bilden (2) föreställer Isak som var modell och satt och läste en bok. Blixten låg inne i boken, därav ljuset i Isaks ansikte. I den bilden blev Isaks hår ganska mörkt så vi tog ytterligare en bild enbart på håret så att det blev ljusare.

Steg 3 blev att "tända" lampan med hjälp av en lens flare. Jag gjorde bilden lite mörkare också med kurvor.


Steg 4: Jag klippte in bilden med Isak i bilden med väggen. Som jag skrev tidigare var Isaks hår för mörkt, så jag klippte in en ljusare version över hans hår.


Steg 5: Jag letade upp bilder på Musse Pigg, Kalle Anka och Långben och skissade sedan av dessa bilder i Photoshop. Skisserna gjorda jag svarta och sedan använde jag "Edit/Transform/Skew" för att få till den avlånga skuggan. Jag satte skisserna på 70% opacitet så att man skulle se texturen på väggen. Jag blurrade dem även lite med hjälp av Lens blurr.


Steg 6: Nu börjar bilden se ut som den ska, nu återstod att sätta en liten magisk touch över den. Jag började leta penslar som såg ut som stjärnor och glitter. Jag använde olika storleker, typer och opacitet för att få fram bästa resultat.


Steg 7: För att få fram en "magisk virvel" så använde jag en pensel på svag opacitet som jag sedan smetade ut. Jag gjorde den i lite olika lager så att texturen i den inte skulle se precis likadan ut hela vägen. Slutligen använde jag en pensel med en varm orange/gul färg som jag målade över virveln med svag opacitet.


Steg 8 blev det allra sista jag gjorde i bilden. Först använda jag kurvor för att öka kontrasten och sedan färgbalans för att få till den blålila tonen i bilden. Done, and done!


---
Kommentarer (22)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nyfikna på att se?

2012-04-21 @ 17:49:00 Direktlänk Allmänt Kommentarer (21)

Den här bilden är ungefär ett år gammal och var en del av projektet TOTM. Temat var Disney (hehe, svårt att se). Är ni nyfikna på att se hur bilden blev till och veta dess historia? I sådana fall kan jag lägga upp ett inlägg som handlar om det.

Kram kram.


---
Kommentarer (21)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Frågestund!

2012-04-21 @ 11:04:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (13)

Jag tänkte att vi kan köra en liten frågestund i brist på annat för tillfället. Låter det intressant? Ja, i såna fall kör vi! Fråga mig om allt som har med foto att göra, eller något som berör mitt liv. Allt ni har undrat och undrar över helt enkelt!


Go go go!


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Dans i skogen

2012-04-20 @ 16:23:00 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (8)

Åååh nu längtar jag till sommarens värmande strålar. Ibland är det inte bra att titta på gamla bilder, haha. Idag har jag fått massor gjort - vilket känns skönt. Det mindre roliga är att F är i Sthlm så jag är ensam här. Men men, saknad sägs vara bra! Dessutom är det bara över helgen som tur är!


Kram kram.


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En ledig helg

2012-04-20 @ 09:53:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (2)

Idag och imorgon är jag ledig och ska ta det lugnt men även redigera lite framför datorn.. Lovely. Åååh helt underbart med lite lediga dagar (min sista lediga helg inför sommaren..)
Kanske kommer det upp nåt roligt inlägg under helgen, det återstår att se!


Fram till dess, ha det superfint!


---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

2012-04-19 @ 22:00:04 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

 

Foto: © UNICEF/Asselin

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Katten Kisen

2012-04-19 @ 09:55:00 Direktlänk Djur Kommentarer (18)

I helgen var vi som sagt i Västerås, och det här är en av katterna som hamnade på bild. Kisen heter han och är heeeeelt vit. Fantastiskt - med ett blått och ett gult öga. En trevlig liten en var han också!


---
Kommentarer (18)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En tur till Raggdynan

2012-04-18 @ 10:34:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (24)

---
Kommentarer (24)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Augusti 2011

2012-04-17 @ 14:51:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (14)

Åååh, ibland är livet bra, trots att inte så mycket händer. Jag har en må-bra-känsla i magen. Dock har jag en del att göra på min to-do-list, därav är jag inte så närvarande på bloggen. Har varit kass på det där med att besvara kommentarer de senaste veckorna, som ni kanske har märkt, hehe. Jag ska verkligen försöka ta tag i det nu i veckan.


Bilden nedan är från i augusti förra året, då jag och Fabian hade en ledig vecka i stugan innan jag flyttade söderut. Helt galet. Att jag bott här i 8 månader! Heeeelt crazy. Men det har varit fantastiskt att upptäcka en ny stad, nya människor, ny miljö.


Kram på er!


---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kalixälven och bildredigering

2012-04-16 @ 16:32:22 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (7)

Just nu sitter jag och redigerar bilder... Bilder från augusti förra året, hehe. Vi fotade vid Kalixälven tidigt på morgonen, innan solen gått upp.. Oj så vackert det var, stillsamt och fint. Älskar denna plats, jag är så glad att jag alltid kan återvända till vår älskade stuga vid Kalixälven!


Fler bilder dyker upp.. Vad brukar man säga? Den som väntar på något gott... ;-)


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Underbar helg

2012-04-15 @ 20:03:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (10)

Vi har varit i Västerås i helgen och besökt några av Fabians vänner där. De var verkligen supertrevliga!! De hade dessutom två katter som hamnade på bild, hihi. Det dyker nog upp nu i veckan.


Hoppas ni också haft en trevlig helg!


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En liten paus för fika

2012-04-13 @ 08:18:00 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (15)

Mina uppdateringar sker allt mer sällan, men det gör inte så mycket tycker jag... Om man är intresserad finns ett arkiv ändå från januari 2009 att kika på, fyllt med en hel massa bilder. ;-)  De senaste dagarna har jag åkt på sjukt-j*kla-ont-i-huvudet, en förkylning och idag ömhet i lederna. Det bådar inte gott om man säger så. Det är ju trots allt fredagen den 13'e april... Det säger väl allt? Men men, jag kan ju hoppas jag blir frisk och att helgen bjuder på vädret likt det på bilderna!


Kram på er!


---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Skogspromenad - del 3

2012-04-11 @ 12:40:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (29)

---
Kommentarer (29)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Melvin och Dante - del 2

2012-04-10 @ 13:50:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (24)

Här kommer lite bilder från i somras. Idag har jag haft en fotografering med en superhärlig tjej som ville ha lite porträtt på sig själv. I övrigt ska jag redigera bilder från en familjefotografering jag hade för några veckor sedan. Har ni förresten sett att jag är Veckans Blogg på blogg.se? Ååååh, så glad jag blir!!


Kram på er alla, hoppas ni haft en superhärlig påsk!


---
Kommentarer (24)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vittjärvs Lanthandel - Bildreportage NordanSmak

2012-04-08 @ 15:50:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (6)

Vittjärvs Lanthandel ligger en bit utanför Boden och består av en fräsch liten butik med ett härligt stuk. Här säljs lite av varje - blöjor, mat, godis och ljus. Ett flertal produkter är ekologiska och kravmärkta. Nina, som driver butiken, var otroligt trevlig och glad! Hon hade alltid ett leende på läpparna och medförde en positiv stämning som genomsyrade hela butiken. Kanske var det också därför många av dem som handlade där som stannade en stund och pratade med henne.


Besök Vittjärvs Lanthandels hemsida här.---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Påsklov och händelserik vecka

2012-04-05 @ 14:22:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (7)

Idag tar jag och Fabian påsklov och åker till Stockholm för att fira den med hans familj. Ska bli skönt att ta det lugnt och samla tankarna lite. Har som sagt hänt lite den senaste tiden, men jag är så glad över att min familj, mina vänner och även ni läsare stöttar mig. Jag har alltid någon jag kan prata med, vilket känns fantastiskt! Tack <3


Vill önska er en superfin och glad påsk! Hoppas att solen kikar fram så vi kan njuta av den!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Skogspromenad - del 2

2012-04-04 @ 14:24:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (16)

Under min, Fabians, Åsahs och Lillemors promenad i skogen hade vi som sagt superfint väder med sol som sken ner genom träden. Syrran har en tendens att inte följa de största stigarna, och det kan sluta med att man står vid en stor sumpmark som man inte orkar gå runt utan tänker korsa. Vi skuttade runt på tuvor men fastnade i slutet på en liten ö och sedan var det långt till bar mark. Vi löste det genom att syrran fick gå i förväg på ett par grenar vi hittade och släpade dit. När hon hade skuttat i land letade hon upp fler trädstammar och la upp en liten bro till oss. Vi klarade oss alla utan att bli blöta - helt fantastiskt! Under tiden lekte hundarna i vattnet och försökte släpa bort de stora grenarna vi lade dit för att ta oss över, haha!


---
Kommentarer (16)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Inget bra avslut

2012-04-03 @ 10:01:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (12)

Usch. Gårdagen slutade inte lika bra som den började. Förstår inte varför, men flera jobbiga saker hände både mig och Fabian. Just igår dessutom. Vill inte gå in på vad som hänt, men i allmänhet känner jag mig väldigt nere och ledsen. Jag hoppas att det vänder. Kom ihåg att ta vara på de personer du har runtom dig! Kram från mig.


---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En ny vecka och nya planer

2012-04-02 @ 17:12:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (3)

Nu är en ny vecka påbörjad, april är här också.. Igår hade jag ytterligare en fotokurs, vilket är superskoj! Nu börjar mina veckor bli fullbokade innan sommaren, det är en hel del som ska hinnas med faktiskt. I juni flyttar vi, till Umeå faktiskt. Så innan dess ska det packas. Jag har ett par bröllopsfotograferingar nu under våren, sen har jag fotokursen, barnfotograferingar och annat pyssel som ska hinnas med också. Tiden går fort. Det var alldeles nyss jag flyttade hit, men ändå känns det som att jag aldrig gjort annat. Samtidigt känns det som igår som jag bråkade med mina syskon om det ena och det andra. Man ska ta vara på tiden, har jag konstaterat. Sen får man ta det som det kommer!


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Melvin och Dante - del 1

2012-04-01 @ 10:24:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (8)

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0