Internationella kramdagen

2015-01-21 @ 07:10:38 Direktlänk Övrigt Kommentarer (0)

Idag, den 21 januari, är det internationella kramdagen. Jag gillar att kramas, så jag hoppas jag får ett par kramar idag ;-) Nä, det är jättebra att de har en dag som uppmärksammar kramar, men jag hoppas att de som vill ger varandra kramar varje dag. 
 
Stor kram till er!
 
 
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tidiga morgnar

2015-01-20 @ 06:58:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (4)

Jag tycker det är så skönt att stiga upp tidigt och sätta igång med dagen... När vi kom hem från Nya Zealand vaknade jag kl fyra, eller strax innan, utan väckarklocka - det var rena himmelriket. Sen kom jul och nyår och kastade omkull det, haha. Nu har jag sakta börjat vänja mig vid tidiga morgnar, men jisses så trött jag känner mig istället, fast det vänder nog snart. 
 
Har börjat en ny kurs på universitetet: NO och teknik. Wie så jag har längtat efter denna kurs, och jag tror den kommer bli så intressant och lärorik. Tycker det är så häftigt att lära mig nya saker, och speciellt sådant som berör naturen, människan eller universum. Är det fler än jag som tycker om att lära sig nya saker, bara för att lära sig något nytt? För att kanske försöka greppa hur häftigt och fascinernade universum är? Jag insåg igår att om jag någonsin tycker livet känns tråkigt eller meningslöst, så kan jag bara tänka på hur hur otroligt universum är, och hur amazing det är att jag faktiskt finns här på jorden - att människor finns, att vi lever på en planet i ett gigantiskt universum, och att allt fungerar hyfsat bra ändå.
 
Bjuder på en bild från i höstas. Älskade lillebror!
 
 
 
 
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Många tankar om livet och bröllop

2015-01-12 @ 08:21:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (5)

De senaste månaderna har jag funderat väldigt mycket över vad jag vill göra i mitt liv, för att jag ska känna glädje men framför allt harmoni med det. Och jag tror jag blivit lite klokare, och de senaste dagarna har jag påbörjat en förändring som förhoppningsvis ska leda dit jag vill. Mer om det senare. 
 
I företaget kommer jag även återuppta fotograferingen lite mer. Förra året tog jag en liten bröllopspaus (inte riktigt helt ut, men jag fotade bara tre bröllop under hela säsongen), och det ledde till att jag i nuläget känner mig mer peppad på att fota ett par bröllop. Så i år har jag beslutat att fota kanske 3-4 bröllop, där jag kan lägga ned den energi som krävs för att jag ska kunna göra ett riktigt bra jobb. Anledningen till att jag kommer fota så få bröllop är helt enkelt för att jag ska fortsätta känna den glädje jag förr gjorde när jag fotade bröllop. Jag blev också mer selektiv under förra året, och gjorde bara de jobb där det kändes som att jag och brudparet "klickade", vilket var ett stort framsteg för mig. Det kommer jag fortsätta med i år. 
 
Nu, kära vänner, ska jag åka till universitetet. Vi hörs!
 
En bild från ett av förra årets bröllop...
 
 
 
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Rotorua Redwoods

2015-01-07 @ 18:35:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (8)

Tjo! Har haft en lugn ledighet som dels spenderats i Stockholm med Fabians familj, dels i stugan med min familj. Kan kort konstatera att denna vinter är min "sjukaste" hittills. I Nya Zeeland åkte jag på två förkylningar, när jag kom hem ytterligare en. Nyårsafton spenderades med magsjuka, och sen åkte jag på ännu en förkylning, haha. Galet. Men skönt att kunna ta det lugnt. Idag fann jag bland annat lite tid att redigera bilder från Rotorua Redwoods, en magisk skog. Fabian blev blessed av en fågel, vi ska inte gå in på hur men jag kan säga att det involverade fågelskit. ;-) Själv blev jag helt amazed av naturen, så otrolig. Speciellt den lilla klarblå bäcken i skogen..
 
 
 
 
 
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0