27 april - del 1

2012-01-31 @ 12:56:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (13)

Den 27:e april gick vi upp tiiiidigt på morgonen för att fotografera från ett berg. Resultatet: Häftigt! Vi käkade mackor på berget och njöt av att se hur tyst staden kunde vara. På dagen tog vi oss en tur med tåget till en strand i närheten, som tyvärr inte bjöd på så mycket intressant. Vi åkte hem tidigt och möttes där av en fejkad vigsel - det var någon som spelade in en film eller nåt sånt. Mycket roligt, den fick ju jag också ta del utav lite ;)


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fråga om gatufoto

2012-01-30 @ 20:39:00 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (6)

Det är ett par personer som har undrat hur jag går tillväga när jag fotar gatufoto, eller egentligen, när jag fotar okända människor på stan eller mestadels på resor. Frida ställde en bra fråga, som jag tänkte att jag kan svara på i ett inlägg om det är fler som undrar.


Frågan: "När du tar Bilder som de i inlägget, på människor osv, frågar du om du får ta eller tar du bara? För jag vet, av erfarenhet, att många inte vill att man tar kort eller gör sig till så fort de ser att man har en kamera. Men allt känns så naturligt på dina bilder.
Hur gör du?"


Vanligtvis så frågar jag inte personerna jag fotograferar. Oftast ser jag dem i deras "naturliga" miljö, och skulle jag fråga dem så skulle jag förstöra stämningen och därmed gå miste om en bild. Ser jag någon jag vill fota, ställer jag fort in skärpa och inställningar och knäpper av en bild, därefter brukar jag rikta kameran åt något annat håll för att personen inte ska ana att jag fotar dem. Anledningen till det är för att jag ska hinna se om bilden blev bra, eller om skärpan hamnade helt galet. OM bilden inte blev bra så fotar jag helt enkelt om den igen, och förhoppningsvis har personen inte hunnit se mig och kameran och därför kan jag återigen försöka fånga känslan jag upplevde när jag såg personen. Det har givetvis hänt att personer har sett att jag fotat och då kan de göra grimaser eller vinka åt mig, vilket inte är mitt mål med gatufoto. Då har de lagt märke till kameran och gör sig till, de är inte naturliga helt enkelt. Det är ju inte många som är naturliga när någon okänd person fotar en på gatan, haha. Många gånger står jag också en bit bort och fotar med 85'an - som på min Nikon D200 blir ca 127mm, dvs ett kort teleobjektiv.


Ibland vill jag gå nära och fota en rad med bilder, och då kan det vara på sin plats att fråga. Inlägget som nämns i frågan innehåller bilder på en kille som studsar på en röd boll. När vi (jag och Fabian) skulle fota de bilderna gick vi och frågade dem ifall det var okej - vilket det var. Killarna ville gärna ha lite bilder på sig själv och blev jättenöjda när de fick se resultatet. De fick ett visitkort och mailade redan samma dag, så vi skickade bilderna till dem i ett mail, som tack för att de ställde upp. Det brukar ofta uppskattas. Samma sak när det gäller gatufoto i övrigt. Skulle någon märka att du fotar och de kommer fram och frågar, så kan du lämna ett visitkort och säga att du bara fotar gatufoto. Är bilden inte kränkande på något sätt är det ju inte ett problem heller.


Är det någon som undrar nåt mer, fråga på! Jag är öppen på att svara!
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I motljusets tecken

2012-01-30 @ 12:11:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (8)

Glöm inte att delta i tävlingen där du kan vinna presentkort på en fotografering! Man har inget att förlora på genom att delta, dessutom är det superlätt att vara med i tävlingen! :-) Sista anmälningsdatum är den 8:e februari.

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Blir klokare för varje år

2012-01-29 @ 14:20:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (4)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fotokurs med Adeline

2012-01-28 @ 18:28:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (6)

Idag har jag haft en fotokurs tillsammans med en tjej som heter Adeline. Hon kontaktade mig för någon vecka sedan och var intresserad av en fotokurs. Det här var det första av fyra tillfällen. Var verkligen roligt och spännande. Jag var lite nervös innan att jag inte skulle göra ett bra jobb - haha, ungefär som innan jag fotade mitt första bröllop. Men det gick superfint! Och hon är trevlig som få, ser fram emot att hålla den här kursen med henne! Det blev både fotografering och även lite mer snack om teori och bilder i sig.. Nä, känns toppen som sagt!


Nu ska jag och Fabian se film, känner mig lite trött sen igår kväll då syrran hade sin födelsedagsfest.


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Rus-bus

2012-01-27 @ 14:33:00 Direktlänk Djur Kommentarer (15)

Min syster Åsah fyllde år för två dagar sedan och idag ska hon och hennes kompis ha en fest i Sthlm för att fira. Ska bli väldigt trevligt måste jag få säga! Ska även passa på att hälsa på Fabians föräldrar!
Bilderna nedan föreställer Åsahs hund Rusa. Hon är crazy, haha!


---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

26 april

2012-01-26 @ 13:31:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (20)

---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Utan internet halva dagen...

2012-01-25 @ 20:53:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (3)

Idag har jag varit utan internet halva dan, eller snarare från morgonen fram till kl. 17 ungefär. Så jag har inte gjort så mycket, jag har läst lite böcker, diskat och fixat lite pappersarbete inför en fotokurs jag ska hålla. Sen gick jag på en introduktion av en kurs om genus, men den lät intressantare på papper än vad jag fick för bild utav den idag, så jag skippar nog det och läser hellre kurslitteraturen och bildar mig en uppfattning från den istället.


Igår kom syrran förbi hit till Uppsala, hon och Carro - en av hennes kompisar, hade varit i Tierp och tänkte äta här i Uppis på en indisk restaurang. Igår hade jag en dag då jag inte hade såååå mycket för mig, utan hade ganska tråkigt. När vi gick mot restaurangen frågade hon vad jag hade ägnat mig åt under dagen. Mitt svar: "Ehm, ni vet Rubiks kub? Vi har en sån fast en pyramidformad... DEN har jag suttit med!" (och jag klarade den faktiskt en gång!)  Syrran bara skrattade och sa till Carro "Jag säger ju det, det är bara bra att vi tar med henne ut!" Hahahaha. Mycket roligt! ;-)


I övrigt tänker jag bara ta det lugnt nu, kanske försöka tvinga Fabian till att se en film med mig (han har inte så mycket att välja på när vi bor i en etta, hehe). Kram på er!


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Premiär för UppsalaFotograferna

2012-01-25 @ 16:00:00 Direktlänk Andra fotografer Kommentarer (3)Idag, den 25:e januari, startar jag och Ellen Karlsson upp ett samarbete som heter UppsalaFotograferna. För tillfället finns vi bara på Facebook, men planerna är att utöka till en hemsida.


För att fira premiären har vi en tävling där vi lottar ut två presentkort. Presentkorten innehåller 1 timmes fotografering och 15 st digitala bilder vardera. Gå in på DENNA sida för att tävla! Tävlingen avslutas den 8:e februari. Du har inget att förlora genom att delta! :-)
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Avslutning på Norrstrand

2012-01-24 @ 10:59:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (3)

Sitter och redigerar gamla bilder, från innan studenten. Vi hade avslutning, dagen innan studenten.. Det går ut på att tvåorna och treorna tävlar mot varandra i olika "sporter" - vattenfotboll, en sorts dragkamp i vattnet, teckningscharader där man ska illustrera en låt som ens eget lag ska gissa sig till, "volleyboll" och en finaltävling som handlar lite om tur men också skicklighet att lyckas balansera sig fram till mållinjen.. Ordagrant, haha. ;-)
Tyvärr förlorade vi mot tvåorna, haha. Det var andra gången någonsin som det hände, att tvåorna vann alltså. Ja skrattar bara åt det, jag gav allt och hade roligt och det är huvudsaken! 


Saknar Grans, saknar tiderna och saknar den där värmen som fanns bland oss i slutet av trean. Vi var en grupp igen, nästan åtminstone!
Fotograf: Fabian Rubensson
Ser ni mig längst bak? Jag ligger ned på en bräda. Just den här grenen gick ut på att det laget skulle dra en bräda med en person över en sträcka på så kort tid som möjligt. Gissa om jag var sjöblöt efteråt? Men vad gör man inte för laget? ;-)
Haha, den här bilden är så rolig tycker jag, speciellt trycket på tröjan.. "Living a good life"


---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Åsah och Rusa

2012-01-23 @ 11:57:00 Direktlänk Djur Kommentarer (7)

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Redigeringsvideo

2012-01-22 @ 11:18:50 Direktlänk Photoshop Kommentarer (13)

Igår satt jag och gjorde en liten (?!) redigeringsvideo där jag redigerade en bild jag och Fabian fotade i november. Som jag säger i början av videon så var jag ganska osmart, för jag spelade först in själva redigeringen och sen ljudet, därför hann jag inte förklara allt jag gjorde och sådär... Ibland satt jag som ett frågetecken och undrade vad jag gjorde för nåt i redigeringsvideon, samtidigt som jag försöker förklara vad jag gör, haha. Så då vet jag till nästa gång, haha, spela in bild OCH ljud samtidigt ;)


Om det är någon bild ni vill se hur jag har redigerat tidigare får ni gärna hojta och länka så ska jag försöka visa hur jag har gjort!

HÄR är en länk till klippet i HD. Bilderna nedan visar redigeringen före och efter. Den vänstra är helt oredigerad och den högra är redigerad i Camera RAW och Photoshop.


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

25 april - del 2

2012-01-21 @ 11:59:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (15)

---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Förkylningar och hosta och allt på repeat

2012-01-20 @ 10:20:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (22)

Jag vet inte vad det är för fel på mig, men nåt måste vara seriöst galet med mitt immunförsvar. Veckorna över jul och nyår var jag förkyld, vilket funkade så fint så... (eller inte) Från dagen vi steg av tåget i Luleå och dagen vi steg på det igen tre veckor senare var jag förkyld. Först med en hemsk och väldigt jobbig förkylning, och innan den var över fick jag en ny, lite mildare. Åter hemma i Uppsala igen går jag frisk ett par dar innan vi (jag och Fabian) åker på någon konstig hosta. Den började ganska milt, men varje dag blev den värre och man hostade så att lungorna nästan hoppade ur bröstet och magsäcken likaså. Ska inte gå in på detaljer. Min började gå över i alla fall nu för någon dag sedan, Fabian låter fortfarande hemsk om nätterna. I morse vaknade jag med ont i halsen... Förkylningsont. Vad fan säger jag bara. Varför?! Snälla, snälla, snälla låt mig inte åka på en förkylning igen!


Nu vet ni om jag kanske inte riktigt har ork att skriva så mycket här, känner mig ganska slut i kroppen när man haft den där förbannade hostan. Jag hoppas att åtminstone ni är friska och krya och har sluppit sjukdomar!


---
Kommentarer (22)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Januari och dess vackra solnedgångar

2012-01-19 @ 11:31:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (20)

Förstår ni varför jag åker till min stuga för att finna inspiration? Jo, det är för att det är så nära till allt vackert, till naturen jag älskar, jag kan andas frisk luft utan att höra bilar susa förbi. Jag behöver knappt gå tio meter så kan jag se en bild som jag vill fånga. Bilderna nedan är alla fotograferade ifrån vår gård. Mitt älskade klätterträd är med på bild, där var jag jämt och klängde som barn och brukade ligga på en gren och dingla med benen. Nu är jag för tung för att göra det, och trädet lite för gammalt och halvdött på sina ställen för att klara av den tyngden. Men trädet står där i alla fall, med all sin prakt och alla minnen. Jag älskar den här platsen och den betyder mycket för mig. Och det kommer den alltid att göra.


---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

25 april - del 1

2012-01-18 @ 13:03:00 Direktlänk Resebilder Kommentarer (10)

Nu äntligen börjar jag bli färdig med bilderna från Alicante. Den 25:e april var det ganska kallt och blåsigt (jämfört mot de andra dagarna), så vi tog en promenad genom staden och även på stranden. Det var mysigt och kameran gick varm!


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kalixälven

2012-01-17 @ 16:01:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (9)

Idag har internet varit nedstängt i mitt bostadsområde, nu är det äntligen tillbaka! Dagen har jag ägnat åt att redigera massa massa bilder, bland annat från resan till Spanien i april förra året. Crazy. De ska ni få se så småningom!


Kram på er.


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bus med Rus(a)

2012-01-16 @ 13:30:39 Direktlänk Djur Kommentarer (19)

I helgen har jag som sagt träffat min syster Åsah. Vi hade väldigt trevligt.Vi pratade bland annat om hur man leder en kurs, tog en långprommis i skogen, tittade på film, åt tacos och spelade kortspel. Jag fotograferade även Åsah och Rusa när de tränade lite. Det blev mest lek dock, men många roliga bilder blev det! Ser ni hur underbart motljus det är? Älskar skärpedjupet också. Love love love. Får inte heller glömma att jag fikade med Olivia, var supertrevligt! Inte ofta man kan träffas när man bor långt ifrån varandra, men när det väl blir av så är det great!
---
Kommentarer (19)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nova

2012-01-13 @ 12:03:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (11)

Nu i helgen ska jag till Stockholm, bland annat för att träffa min syrra. Ska bli väldigt skoj! Av den anledningen blir det inte så många uppdateringar nu i helgen, men ni har säkert inget emot att vänta ett par dagar på lite nya bilder. Känner mig glad över att jag än så länge tycker det går bra att uppdatera bloggen och inte känner någon press, vill även tacka för alla otroligt fina ord ni lämnar till mig! Tack <3 Ha en trevlig helg!


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fun at the beach

2012-01-12 @ 17:19:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (28)

---
Kommentarer (28)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Länkkärlek ♥

2012-01-12 @ 14:51:12 Direktlänk Inspiration/tips Kommentarer (6)

Jag fick häromdagen en väldigt fin award från Jenny! Blev så glad över att läsa vad hon skrivit på sin blogg, tack Jenny!


"Min första award går till Matilda Myphoto. För sina fotografier som utmanar stereotyper kring bilder. Nytänkande och unikt. Fantastiska färger och nya fokus."


Nu är det min tur att lämna awarden vidare och så här gör man:
1. Klistra in awarden på din blogg.
2. Tacka personen som gav dig awarden och länka till bloggen.
3. Välj ut fem personer/bloggar som du vill ge awarden till.
4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare.
5. Och det viktigaste: Ha roligt och stötta varandra!Här är lite länkkärlek! ♥

Min första award går till Hilda, för att hon är den finaste man kan ha av vänner och för att hon finns där, trots att vi knappt träffas när vi bor så långt ifrån varandra.


Min andra award går till Olivia, för att hon tar unika och fantastiska bilder (jag är alltid lika fascinerad) och för att hon är en otroligt stark person!


Min tredje award går till Åsah, för att hon är en fin vän och syster och finns där när man behöver det, men även de gånger då man bara vill umgås och ha trevligt. För att hon ända sedan jag var liten har inspirerat mig.


Min fjärde award går till Oddbrownbird, för hennes annorlunda och ofta anonyma bilder på barn. Bilder som inte är som alla andra.


Min femte award går till Rebeccaför att hon tar vackra porträtt som inspirerar om och om igen!
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Snöskottning hemma hos oss

2012-01-11 @ 13:55:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (18)

Såhär ser det ut när hela familjen hemma hos oss skottar.. Jag var tyvärr (hehe) förkyld, så jag kunde inte hjälpa till. Men fota det kunde jag!


---
Kommentarer (18)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Årsresumé 2011 del 2

2012-01-10 @ 17:25:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (15)

Och här kommer fortsättningen av min resumé av året 2011.

JULIJag fotograferade vigseln mellan Jessica och Micke samt Jennie och Anders bröllopsporträtt. Även Olivias studentporträtt hade jag äran att föreviga. Jag träffade min bästa vän Hilda. Rebecca och hennes häst Pjokken hamnade på bild de med. Hade tre stycken familje- och barnfotograferingar. I övrigt jobbade jag på apoteket.
AUGUSTIJag fotograferade två stycken bröllop, ett mellan Cilla och Erik och ett annat mellan Jennie och Patrik. Första gången jag fotograferade med blixt under själva porträttfotograferingen. Även min vän Agnes hamnade på bild (och hon ramlade i vattnet också!). Ytterligare en bild av mig publicerades i FS Magasin. Fotograferade barnen Ebba och Allis. Jag och Fabian var en vecka i stugan och samlade kraft inför min flytt. Vi plockade potatis, vinbär och krusbär. Av de två sistnämnda gjorde vi sylt. En kväll var vi ute och fotograferade. Några dagar senare flyttade jag till Uppsala. Det var ganska jobbigt, för jag trivs mycket med min mamma och visste att det var henne jag skulle sakna mest. Träffade även Hannah Larsson, som är en riktigt härlig person!
SEPTEMBERI september tog jag det riktigt, riktigt lugnt. Jag fotograferade bröllopsporträtt ute på Lidingö, föreställande Marie och Daniel. Jag gick lite fotopromenader i det fina höstvädret.
OKTOBERJag var i Norrköping för att hälsa på min syster Åsah. Vi gick ut med hennes och ett par andra hundar. Jag fick långa syrrans iPhone och blev lite hooked på Hipstamatic. Jag fyllde 19 år, herregud - jag närmar mig 20 ju! Jag och Fabian tog en morgonrunda med kamerorna på Eriksleden. Hade även en gravidfotografering med Carin och Mikael.
NOVEMBER


November hade liiiite mer innehåll än september och oktober. Först kom Hilda på besök ett par dagar. Efter det kom halva min familj hit. När de åkte hem till Piteå följde jag med dem och gjorde ett stort fotojobb för NordanSmak där. Jag var hårmodell hos en frisör. Träffade Agnes och såg senaste delen av Twilight. Designade även mitt företags logga.
DECEMBEROch så kom den sista månaden på året. Jag väntade och längtade efter snö, men icke sa nicke. Ingen sådan behagade komma. Jag fotograferade flickan Nova. Jag och Fabian var kattvakt. Vi firade mini-jul med Fabians familj i Stockholm. Jag träffade Åsah och vi julpysslade hemma hos henne. Den 19:e december åkte jag och Fabian norrut för att fira jul. Vi stannade en kväll i Piteå innan vi åkte med bussen ut till min stuga för att få lite värme där. Vi städade och pyntade och letade julgran och kokade knäck. Hade det riktigt mysigt. Överraskade familjen natten innan julafton med ett fint städat och mysigt hem. På julafton åt vi god mat och skrattade åt den roliga lilla tomten. Sen kom nyår - som inleddes med en god tårta. Over and out.
SAMMANFATTNING AV ÅRET 2011


2011 var ett helt underbart år på många sätt och vis.. Jag hade en underbar tid inför studenten, min studentdag minns jag med sorg för att jag inte kommer få uppleva den igen - och med glädje för att den var fantastisk! Helt klart den bästa dagen på hela året skulle jag nästan säga. Jag gjorde något stort och flyttade hemifrån, vilket även det rymde många olika känslor. Jag lärde mig ta det lugnt - ta promenader, sticka, läsa böcker, se film, göra ingenting and sooo much more. Jag vågade känna att jag faktiskt kan det jag gör när det handlar om foto, och att jag vågar göra det. Bröllopen det här året har betytt mycket och jag har utvecklats enormt. Något jag vet är att jag har varit en totalt oinspirerad bloggerska - därav den dåliga kvalitén på bloggningen. Trots att jag även varit oinspirerad när det gäller foto har fotojobben gått bra, de har alla varit så olika att bara spänningen i det hela tänt små små gnistor för en stund som räcker för att göra bra ifrån sig. Jag har även varit ledsen, när jag sökt jobb och allt har känts som att det aldrig kommer gå. Såna dagar har jag också haft, men utan de dåliga dagarna skulle vi inte ha de bra dagarna.

Förhoppningsvis har 2012 lika mycket att bjuda på som förra året - ett år att se fram emot!
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Färg och fart

2012-01-10 @ 11:06:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (13)

Idag ska jag fika med Ellen. Sen ska jag gå runt en snabbis på stan och inhandla lite smått och gott. Del 2 av årsresumén kommer senare idag. Bilderna nedan fotograferade vi i stugan, loooove it. Kram på er!


---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Årsresumé 2011 del 1

2012-01-09 @ 17:00:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (20)

Jag har haft ett fantastiskt år det här året, på många olika sätt, men på andra sätt har det inte varit precis lika bra... Men, jag tänkte att jag går igenom lite mer utförligt vad som har hänt varje månad och vi börjar med januari!JANUARIUnder januari fotograferade jag inte så mycket, och jag verkade vara väldigt upptagen med skolan. Jag fotograferade mitt första heldagsbröllop den 8:e januari och genomförde även ett fotouppdrag för Norrbotten.se. Bloggen uppdaterades mest med bilder som legat i arkivet.
FEBRUARIUnder februari månad gjorde jag en fotobok som handlade om tågluffen min familj gjorde år 2010. En av mina bilder var med i FS Magasin. Vi körde första rundan av TOTM, Theme of The Month. Mitt bidrag föreställde "Fly me to the moon" av Frank Sinatra. Lade även upp min första (och än så länge sista) videoblogg om redigering. Jag hade en veckas praktik på sjukhuset och två veckor på Arkitekthuset Monarken. Min systers hund Vazy fick även somna i denna månad. Det som hamnade mest på bild denna månad var mina bröder.
MARSI mars jobbade jag lite på Kronans Droghandel. Jag var en vecka i vår stuga i Kalix och gjorde min allra första film med en 5D Mk II. Jag fotograferade grannarnas barn Rickard och Stina. Fotograferade även min vän Hilda under en dressyrtävling. TOTM för denna månad var Disney, så jag gjorde en liten sagovärld.
APRILI april köpte jag min Canon EOS 5D MkII, något jag aldrig trodde jag skulle göra. Hade massvis att göra i skolan och mycket prov att göra innan påsklovet. Våren började äntligen komma! Två av mina bilder nominerades till Lilla Journalistpriset. En vecka spenderades i Alicante tillsammans med världens bästa Fabian. Även valborg tillbringades med honom i Uppsala.
MAJBeslutade mig för att ta lite halvt bloggpaus - för att hinna umgås med vänner, fota, plugga osv innan studenten. Proven hopade sig. Sprang Vårruset tillsammans med Agatha och Erica. Förberedde mig inför min projektredovisning och var sedan sjukt stolt över mig själv för att jag klarade av projektarbetet galant. Jag var på Gröna Lund för att gå på Lilla Journalistprisets gala. Jag fotograferade Lisa och Klas som gifte sig. Gjorde även en morgongåvefotografering. Den 31 maj gjorde jag mitt sista prov någonsin på gymnasiet.
JUNIJag gick balen tillsammans med Fabian och övriga fina klasskamrater den 8:e juni. Ordet jag sammanfattade balen med var superdupermegaunderbar. Den 10:e juni tog jag studenten. Tvekade och tvekade, men beslutade mig för att hålla ett tal på studenten och det är något av det bästa jag gjort. I loved it. Mottog även stipendie för skolans bästa projektarbete. Fabian fotograferade mina studentbilder. Jag började mitt sommarjobb på Kronans Droghandel. Skrev ett inlägg på bloggen som handlade om att våga vara. Fotograferade Anna och Johans bröllop dagen efter min student. Firade midsommar i stugan och njöt av sommaren.


---
Kommentarer (20)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Snö på marken

2012-01-09 @ 11:14:00 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (4)

I stugan fotar jag mycket och ofta. Jag älskar det verkligen. Jag fotar för att JAG vill och för att jag brinner för det. Har känt mig så glad sen jag kom hem från stugan, tror att den har hjälpt mig mycket i att finna inspiration igen. Sen jag kom hem har det dessutom hänt en massa roligt. Ååååh jag är så glad i denna stund!


---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min julafton 2011

2012-01-08 @ 15:34:00 Direktlänk Övrigt Kommentarer (8)

Jag hade en jättefin jul, som vanligt. Den var full av glädje och skratt, och god mat såklart!

Vi började dagen med att lattja runt lite, göra grimaser och annat trevligt framför kameran.
Efter det fortsatte vi att lattja runt och ha roligt. Jag bar runt Måns på mina axlar (jag vet inte varför, men han är galen i det..!) Sedan ställde Trond upp på lite modeporträtt, var inte alls planerat utan han gick runt med mössan och jag bad honom stå still, haha.
På kvällen kom tomten. Innan hela familjen hann se honom fick han hjälp att knyta sina skor av min mamma, han hade lite problem att böja sig ned (tydligen). Något annat han också hade problem med var sitt skägg, såg inte alls ut att vara lätt för honom. Dålig syn hade han också och pratade lite gjorde han. Men ett gott skratt bjöd han åtminstone på!
När tomten var på väg ut genom dörren tappade han sitt bälte (som satt runt magen) och föll pladask ut genom dörren. Tomten märkte sedan inte när jag följde med ut och dokumenterade vart han skulle - ni vet, tomten är ju magisk och han måste ju ha renar någonstans. Jag blev chockad när han började klä av sig på bron, det blev även familjen som var inomhus. Jag som alltid trott på tomten insåg nu sanningen, tomten började bli gammal och skröplig och därför tränades min lillebror Måns inför att ta över rollen som jultomte en vacker dag. Men han måste nog tränas ett par år till innan han är redo, skulle jag tro... hehe.
Sedan var det dags att öppna paketen som låg under granen. Måns agerade "klapputdelare" och sprang runt som en liten tok. Fort gick det. Granen som står i köket gick jag och Fabian ut och letade efter dagen innan jul. Den var perfekt och riktigt fin skulle jag vilja säga, speciellt med lite pynt på den! Efteråt såg golvet ut ganska stökigt, men det är inget mot vad det varit tidigare år... Då har det varit ett h-a-v av papper. Och julklappar också för den delen. Jag hoppas att ni hade en lika trevlig och rolig jul som jag hade!


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Mina underbara läsare! <3

2012-01-08 @ 08:57:40 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (9)

De senaste dagarna har det blivit lite mer rörelse här på bloggen, och fler värmande ord har trillat in! Blir så glad över att läsa dem, det är sånt här som får mig att vilja fortsätta blogga (speciellt när man haft en liten bloggsvacka!). Tack allihopa, ni är underbara! <3Fredrik skrev:
Grattis till dig och din blogg. :D Jag älskar din blogg, alla dina bilder är helt fantastiska. Varje bild är som en dröm som vill säga något speciellt. Det jag gärna skulle vilja se är några fantasibilder. Bilder som är helt overkliga men ändå vackra eller hemska. :) Fortsätt med din blogg. Du äger. :D


Elias skrev:
Jag måste skriva det här till dig. Jag har aldrig fått se en så udda fotograf som du är, dina bilder är så otroligt grymma och speciella. Vill verkligen att du ska veta att jag ser upp till dig, du sticker ut jämfört med alla andra... Hurra för dig!!

Fina Lovisa har gjort ett litet inlägg om min blogg som ni kan läsa här. Tack!


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bloggen 3 år!

2012-01-07 @ 16:50:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (10)

För två dagar sedan, den 5:e januari, fyllde bloggen 3 år. Helt galet. Jag tog mig just en stund och läste lite vad jag skrev under min första bloggmånad. Det är konstigt hur mycket man kan förändras, växa, se annorlunda på saker och ting. Det enda jag saknar med mitt "jag" då är att jag skrev, jag skrev och skrev och skrev - noveller, texter. Jag mådde så bra av att skriva. Något annat jag också saknar är hur jag fotograferade då, jag fotograferade nämligen min vardag fast på mitt sätt. Det gör jag knappt idag. Idag ligger kameran mest i sin väska, utom när jag har fotojobb eller kommer på något roligt jag vill fotografera. Förut fotograferade jag en bild varje dag, det höll i tre månader innan tiden inte räckte till. DET saknar jag. Att fota bara för att fota, och inte för någon annans skull. Tror jag ska försöka hitta tillbaka dit, det ska jag.

För att fira att bloggen just har fyllt 3 år tänkte jag att ni får dela era tankar med mig om vad ni vill att händer här på bloggen. Jag var en urkass bloggare år 2011, saknade helt enkelt inspiration och tid. Lyckligtvis har det återvänt, både inspiration och tid. Vill ni se mer bilder, mer tips eller någon speciell photoshopguide, texter? Make a wish och så kanske den går i uppfyllelse! Under tiden du funderar så kan du kika igenom ett par bilder jag samlade ihop från januari 2009 som låg här på bloggen. Titta och njut.
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Barnfotografering med Nova

2012-01-07 @ 10:02:18 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (11)

I början av december fotograferade jag ettåriga Nova. Hon var en riktigt liten härlig flicka, till en början blyg inför kameran men sedan allt mer glad när hennes mamma lekte jaga med henne. Ljuset var ganska dåligt, som det oftast är i december, men det gick riktigt fint ändå måste jag nog säga!

---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Äntligen hemma

2012-01-06 @ 21:27:53 Direktlänk Teckningar Kommentarer (1)

Nu är jag äntligen hemma i Uppsala efter att ha rest hela vägen från Kalix, till Stockholm och slutligen hit ett par timmar senare. Vi har packat upp, tvättat kläder och gjort lite annat tråkigt. Har även hunnit med att säkerhetskopiera alla bilder jag tagit och sorterat dem också. Imorrn tänkte jag börja redigera. Har ett par bilder jag är riktigt, riktigt nöjd över, ska bli himla kul att få lägga upp dem här sen!

I övrigt tänkte jag även lägga upp lite bilder från en barnfotografering jag hade i början av december, men de får ni se först imorgon. Kika in då om ni är intresserade ;-)


Här är en bild jag tecknade på min fina vän Hilda och hennes katt Mojan. Den gav jag till henne i julklapp. Om ni vill kan jag lägga upp bilder från när jag gjorde den också. Nu kära vänner tänkte jag önska er godnatt! Kram!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sleeping beauty

2012-01-05 @ 12:56:00 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (10)

Jag tycker att sovande människor är vackra. Jag tror inte att någon kan se hemsk ut i sin sömn, ansiktet blir så mjukt och rofyllt. Ansiktsdragen blir snälla, oavsett om de sitter på ett barn eller en vuxen.


---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Inspirerad

2012-01-03 @ 14:25:10 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

De senaste dagarna har jag fått så många fina ord lämnade på bloggen. Det gör mig verkligen glad! Ska ta mig tid att besvara alla kommentarer och inlägg när jag är hemma igen om ett par dagar. Då ska jag även uppdatera med fler bilder, OM jag längtar! Känner mig inspirerad att blogga igen vilket är toppen! Tills vidare önskar jag er stor lycka. Kram från mig!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

2012 - ett helt nytt år!

2012-01-01 @ 17:01:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (11)

Crazy, nu är vi inne på år 2012. Och vad som händer detta år har jag faktiskt än så länge ingen aning om. Att jag kommer fotografera är det ingen tvekan om, men vad och var det blir är en helt annan fråga. Vad det blir för jobb, plugg eller annat speciellt hör också till de frågor jag inte har en aning om vad svaret blir - det blir något jag får svara på vid nästa nyår. Det jag däremot vet är att bloggen fyller tre år om ett par dagar, att jag samma dag åker hem till Uppsala, att jag ska uppdatera bloggen med en liten resumé av mitt år när jag har tillgång till mina externa hårddiskar och att jag har en massa att se fram emot! Och det hoppas jag att även ni har.


Jag önskar er en god start på det nya året, kram på er!


---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0