Svar på lite frågor

2011-06-30 @ 18:11:46 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (7)

Har fått lite korta frågor här på bloggen, så tänkte besvara dem i det här inlägget.

Pojken på bilderna i det här inlägget, Midsommarsol, är min lillebror Måns som är 8 år gammal. Han är en av dem jag verkligen kommer sakna när jag flyttar, han är väldigt gullig och jag tycker om hans sällskap. Han bråkar inte med mig, vilket kan vara en av anledningarna till att jag inte har något emot honom.


Nu till hösten, i slutet av augusti, kommer jag att flytta till Uppsala om jag inte av någon anledning skulle ta mig in på de utbildningar jag sökt på andra orter här i Sverige. Jag sökte till läkare, men hade tyvärr VG i idrott vilket försvårar det lite för mig. Tar jag mig inte in på läkare har jag andra planer, främst att jobba som fotograf, tjäna pengar och resa. Sen kan jag ta itu med utbildning, för vill man så kan man!Det var även någon som undrade vad jag har gjort för projektarbete. Jag gjorde en fotobok som heter "Djurens betydelse inom vården". Det var ett fantastiskt roligt arbete att göra, så roligt att få kombinera två intressen. Tack vare mitt engagemang (jag lade ned många timmar på projektarbetet, och det utan att klaga) fick jag ta emot skolans stipendie för bästa projektarbetet, något som gjorde mig djupt lycklig. Det är en bekräftan på att man aldrig ska ge upp! Om ni vill kan jag skriva ett längre inlägg om mitt projektarbete, vad det handlar om mer exakt, utdrag ur boken och hur jag har jobbat. Är det något som låter intressant?Nu ska jag återgå till redigering av bilder. Lovely.


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vackert

2011-06-30 @ 16:36:01 Direktlänk Bröllop Kommentarer (8)

Sitter och redigerar bröllopsbilder, har en hel del att hinna med. Tänkte bjuda på två bilder på Lisa och Klas, gillade alla färger. Det var fantastiskt.


---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bildlöst.

2011-06-29 @ 22:09:33 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Usch, är helt slut. Slut och slut kan man i och för sig ifrågasätta. Inledde dagen med att jobba, som vanligt. Sedan åkte Fabian hem, efter att han varit här i en månad. Det var inte så roligt... Att han åkte hem vill säga. Sedan jobbar jag imorrn, har bilder i mängder att redigera när jag kommer hem. Värmen gör en tokig när man sitter inne och inte kan njuta av den. Vill helst ligga på en filt i skuggan och njuta av lugnet med en glass. På fredag jobbar jag från 9.00, har en paus mitt på dagen, och fortsätter sen att jobba fram till midnatt. På lördag fotograferar jag bröllop. Det ska bli roligt dock!

Som sagt, det är lite stressigt att hinna få bilder färdiga och leverera, speciellt när det är så mycket annat man vill njuta av nu under sommaren. Men glad är jag innerst inne ändå, för att livet är så bra. Jag har ett jobb, jag får fotografera och göra det jag älskar, och jag har människor runtom mig som bryr sig om mig. Det är vad som betyder. Love it! Nu ska jag sussa, imorgon är det upp till jobbet igen.
---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Midsommarsol

2011-06-27 @ 11:53:30 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (19)

---
Kommentarer (19)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Våga vara!

2011-06-26 @ 19:44:42 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (12)

Något jag lärt mig de senaste åren är att våga vara mig själv. Mycket är tack vare fotograferingen - jag hade aldrig varit den jag är idag om det inte vore för det! Det finns så mycket man kan räkna in i sitt "jag", hur man vågar visa sig själv, diskutera, ha en åsikt - utan att bry sig om vad andra tycker är rätt eller fel. Det du tycker och tror ska du stå för. Jag vet själv hur det är, att sitta tyst vid lunchbordet på skolan, att ha en stark åsikt i diskussionen, men att inte våga säga den högt. Jag har varit så rädd för att säga saker rakt ut, att andra inte ska tycka om mig. Det jag vet idag är: Vad fan spelar det för roll vad andra tycker? Kan inte personer i ens närhet stå vid ens sida när man är sig själv, då är de personerna inte ens vänner. Har man riktiga vänner så får man vara den man vill, oavsett om man säger sina åsikter högt eller väljer att hålla dem inombords.


För någon vecka sedan åkte jag bussturen mellan hemmet och skolan, som jag gjort varje dag i tre år. Det var sista gången jag åkte just den turen, eftersom att jag ett par dagar senare skulle ta studenten. Jag har alltid gjort och kommer alltid att använda bälte i bussen, det är inget jag skäms över. När jag ska kliva av bussen knäpper jag loss bältet, och hör ett par killar i 13-års åldern längre bak i bussen säga "men guuud så onödigt att använda bälte på den här bussen" och jag tittar bara bak på dem och tittar killen länge i ögonen, så att han förstår att jag hört dem. Jag förstår inte varför det ska vara ett fel att använda bälte, för de flesta gör det när de åker bil, men varför är det inte samma när man åker buss? Vad är skillnaden? En olycka kan ske när som helst, och jag har hört om hemska olyckor där skolungdomar omkommit för att de inte använt just bälte i bussen.


Något annat som är ganska intressant är hur människor inte vågar använda cykelhjälm. Och att lagen säger att man bara måste använda cykelhjälm fram till 15 års ålder är ju rent utav korkad. Är man odödlig sen, när man är äldre än 15? Varför är man den tuffa om man inte använder cykelhjälm? Hur kan det ens vara häftigt? Att sätta på sig cykelhjälm är inte särskilt jobbigt, men tydligen är det det för många av oss. Något som kan göra mig irriterad är när man ser föräldrar cykla runt med sina barn, höra dem säga något om hur viktigt cykelhjälm är - men det som är mest skrattretande är att de inte själva använder cykelhjälm, att de inte kan föregå med gott exempel. Från det att jag var liten har jag använt cykelhjälm, det har aldrig varit några problem för mig. Mina föräldrar använder det också, och de försöker se till att även mina bröder gör det. Varför ska man skämmas över något som är bra för en själv? Hur kommer det sig att människor tittar på en när man cyklar förbi och har hjälm på sig? Jag tycker det är fjantigt att man gör så, men jag låter dem ha sin åsikt, för kanske, kanske, har jag påverkat dem genom att själv ha på mig en hjälm. Mest troligt inte, men oavsett vad så är jag stolt över mig själv för att jag vågar göra som jag själv vill.


Vad ville jag egentligen säga med det här inlägget? Att man ska våga vara sig själv. Men hur blir man det, säker i sig själv? Genom att uppskatta sig själv, att uppskatta det man gör, hur man ser ut. Att sätta upp mål för sig själv, "idag ska jag säga vad jag tycker när vi sitter runt lunchbordet och diskuterar" och att faktiskt göra det. Man behöver inte börja storslaget, man kan bara tillföra diskussionen korta meningar, bara man vågar öppna munnen. Alla har vi lärt oss att krypa, och sedan lärt oss att gå. Du ska även första gången lära dig att våga vara, att vara dig själv. Det kan låta svårt, men bit för bit kommer du att ta dig dit du vill!
Fotograferingen har hjälpt mig med detta. Jag själv har uppskattat och tyckt om det jag gjort, andra har talat om vad de tycker om mitt sätt att fotografera. Konstruktiv kritik är något jag uppskattar! Förut, när jag just börjat och kommit igång med fotograferingen, strävade jag efter att fotografera bra. Idag strävar jag efter att vara mig själv, och vill ni veta en sak? Jag älskar att vara annorlunda, för det är vad jag är när jag är mig själv. Ingen annan är som jag!Bilden är kanske 5-6 år gammal, men den representerar det jag står för idag. Det enda som saknas är att jag håller en kamera i handen ;)---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Balbilder på Frida

2011-06-26 @ 12:50:46 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (7)

Den 8:e juni hölls min skolas bal och det var nog en av de trevligaste kvällarna jag någonsin haft. Kommer sent att glömma den kvällen!
Trots att jag själv gick balen tog jag på mig uppdraget att fotografera min klasskompis Frida och hennes partner innan vi skulle gå på röda mattan. Fotograferingen gick på två-tre minuter och sedan var vi båda nöjda. Ni som har följt min blogg länge har säkerligen sett många bilder på Frida från tidigare, den tjejen är verkligen otroligt vacker! Håller ni med mig?


Ni ska få se fler bilder från balen som min pappa fotograferade, ska bara hinna kolla igenom och redigera lite.


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Midsommarledigt

2011-06-23 @ 12:38:00 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (11)

Sen jag tog studenten har jag haft fullt upp; först och främst så jobbar jag i stort sett varje dag på Kronans och när jag kommer hem är det redigering som gäller. Ganska synd när man går miste om fint väder, men samtidigt vet jag att jag för tillfället har extremt mycket redigering eftersom att jag inte haft tid att redigera nåt mellan april och juni.

Äntligen ska jag få ta en liten paus från allt och åker till stugan nu under midsommar. Ska bli wooooonderful! Vi har tydligen ingen toa där längre, utan kommer få använda oss av ett hål i marken, haha. Mysigt. Men det är det värt, för att bara kunna njuta där, ett par meter ifrån Kalixälven... Det är livet. Tystnad och lugn, natur. Det är ett ställe jag kommer att sakna enormt när jag flyttar, men jag antar att jag kommer återvända - många många gånger!


Ja, nu skriver jag en massa onödigt som vanligt.. Jag är duktig på att skriva ned en massa onödigt, haha. Sicken tur att ni inte tröttnar. På tal om inget annat, är det något ni önskar se mer utav i bloggen? Någon speciell typ av bilder? Jag vet att det på senaste tiden blivit väldigt mycket porträtt, ni kanske vill se nåt annat?


I övrigt vill jag önska er alla en riktigt riktigt UNDERBAR midsommar! Njut! Kram på er fina!


Den 2:a juli kommer jag att få föreviga det här otroligt fina brudparet på den strand de går längs. Kommer att bli great! Tack Jessica och Micke för den möjligheten!
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Redigerar studentporträtt

2011-06-22 @ 14:55:26 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (9)

Sitter just nu och redigerar lite studentporträtt, känns nice! På bild har ni fina Linnea och Agatha, dock får ni inte se mer än såhär än så länge. Förhoppningsvis får ni se fler sen! Om jag får för de snygga tjejerna på bild.


Vad gör ni just nu?


---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Linn i väntan på Rickard

2011-06-21 @ 20:01:00 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (2)

Dessa bilder fotograferade jag för över ett år sedan, när Linn väntade Rickard som redan har fyllt ett år. Hon var verkligen vacker med sin mage, och det var spännande att få fota eftersom det var första gången jag fotade någon som var gravid.

 

För tillfället jobbar jag i stort sett varje dag på apoteket, och när jag kommer hem är det redigering och mysa framför film med Fabian som gäller, åtminstone när det är dåligt väder. Familjen är i stugan eftersom att alla är lediga, och dit ska vi på midsommar. Ska bli så roligt, länge sen jag var i stugan!

 

Ska fortsätta se film nu medan regnet öser ned utanför.. Kram!

 

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Testfotografering inför bröllop

2011-06-20 @ 13:38:05 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (9)

För lite mer än en månad sedan hade jag en testfotografering inför ett bröllop med Anna och Johan. Med sig på fotograferingen hade de sin son Levi som var helt otroligt söt! Hade gärna fotograferat den lilla sötnöten fler gånger. Som ni ser var vädret inte det härligaste här uppe, sedan fick vi ju en riktig värmebölja under studentveckan. När vi fotograferade bröllopet var temperaturen +34, men det var nog liiite för varmt för min del. Bilder från bröllopet dyker upp när brudparet har valt ut bilder och jag har redigerat dem :-)

---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Lisa och Klas 21 maj

2011-06-18 @ 11:03:00 Direktlänk Bröllop Kommentarer (39)

Den 21 maj hade jag äran att föreviga Lisa och Klas bröllopsdag. Det var otroligt trevligt att fotografera detta par. Dagen bjöd på många härliga bilder och mycket skratt och brudparet var otroligt vackra tillsammans. De verkade vara väldigt kreativa personligheter. Jag har även glädjen att få visa dessa bilder på bloggen.

Vad mer kan jag säga? Jo, det var en ära att få fånga dem på bild, tusen tack Lisa och Klas för förtroendet! Det var en grymt härligt start på bröllopssäsongen. Lycka till i framtiden!

---
Kommentarer (39)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fler porträtt på mig

2011-06-16 @ 14:38:57 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (5)

Här är ytterligare lite fler bilder från när vi fotade studentporträtten, jag har dock fotat sista bilden, hihi. Svårt att fota sig själv annars. Fotograf är Fabian, of course. Ska fortsätta med bröllopsbildredigering och sen har jag en provfotografering inför ett bröllop ikväll.


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Roligt jobb

2011-06-15 @ 13:05:41 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Igår avklarade jag min första dag på jobbet, och idag är jag ledig, så istället har jag bänkat mig med andra jobb (bröllopsredigering). Är verkligen underbart att redigera bröllopsbilder, för de innehåller så otroligt mycket känslor! Fler av dessa bilder kommer ni få se senare, och i lite större format. Tack Lisa och Klas för en väldigt vacker dag!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Theme of the Month #5 Psycho

2011-06-14 @ 20:00:00 Direktlänk Fotoutmaning Kommentarer (22)

Det här är tfemte rundan på ett projekt som jag, Elin aka NevnarienMichaela DLina Flodins samt Ottilia Lindell har dragit igång. Gemensamt har vi skapat ett projekt som heter Theme of the Month. En gång i månaden kommer vi (förhoppningsvis) att publicera varsin bild som vi har fotograferat efter en förbestämd film, bok eller låt. Som ni kanske har märkt så gjorde jag inte förra månadens bidrag eftersom att jag hade fullt upp i skolan och ingen fantasi alls. Men nu är jag med i spelet igen!

Denna månad var temat att vi skulle tolka en skräckfilm, och här har ni mitt bidrag:


Besök Elins, Michaelas, Linas och Ottilias bloggar eller vår FlickR-grupp för att se deras tolkningar av temat skräck.


---
Kommentarer (22)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Studentporträtt på Matilda

2011-06-14 @ 11:49:51 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (12)

Matilda jobbar under förmiddagen idag så jag (Fabian) tänkte passa på att uppdatera hennes blogg lite. :-) Jag har roat mig med att redigera studentporträtten på Matilda. Här är ett litet urval av alla bilder som togs. Vi tog bilderna nån gång runt 23 på kvällen i lördags. Det är fantastiskt att ha en solnedgång som varar så länge som den gör här i Norrland.

Hoppas ni läsare har en fin start på lovet (för er som har lov), och er andra önskar jag en fortsatt skön dag.


---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Referens och bilder från Rickards födelsedag

2011-06-13 @ 13:36:43 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (7)

Dessa bilder är från Rickards första födelsedag som jag hade äran att få föreviga.
Nu på min student i fredags fick jag blommor och ett brev av min fina granne Linn, Rickards mamma. Brevet innehöll en referens som de hade skrivit till min hemsida, och den gjorde mig verkligen glad! Tusen tack Jonas och Linn, bättre grannar kan man nog inte få!


"Matilda är en supertrevlig tjej som alltid ställer upp och fotograferar våra kära barn, Stina (3 år) och Rickard (1 år), även om det varit med kort varsel. Hon umgås med barnen på ett naturligt och lekfullt sätt som gör att de väldigt fort får förtroende för henne, detta tror vi har stor betydelse under fotograferingen.

Vi känner att Matilda ofta lyssnar och är lyhörd på våra idéer, men är bra på att komma med tips och förslag och det känns väldigt bra.
Det som vi tycker är speciellt med Matilda är att hon fångar ögonblicken och livsglädjen i sina bilder. Vi har otroligt många fina, vackra och häftiga foton på våra barn som vi förmodligen aldrig skulle haft om vi inte träffat Matilda.

Vi tycker absolut att ni ska anlita Matilda till att fotografera era barn, vi är otroligt nöjda med våra bilder."

/Linn och Jonas


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Första studentporträttet i magiskt ljus!

2011-06-12 @ 22:01:36 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (6)

Fabian har hunnit redigera en av bilderna som vi fotade igår kväll. Jag ser dock inte världsglad ut, men det här är bara EN av måååånga bilder. Ljuset var magiskt där vi var och fotade. Själv har jag idag rensat igenom en massa bilder, bland annat från bröllopet igår. Jag har flera tusen bilder att gå igenom som har fotograferats de senaste veckorna, tur att jag får lite tid över nu när sommaren börjar.Fotograf: Fabian Rubensson


---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Studentporträtt..

2011-06-12 @ 15:26:57 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (5)

Igår for jag och Matilda iväg för att fota studentporträtt på henne. Hon har haft fullt upp hela veckan med allt möjligt kring studenten och även att fota studentporträtt på sina vänner. Mitt i allt detta så upptäckte vi att det fanns en person som inte fått ett endaste studentporträtt på sig själv och det var Matilda. Så får det ju inte vara tyckte jag, så vi hyrde en bil och drog iväg med målet att fixa några härliga porträtt. Jag tycker att vi lyckades GRYMT BRA! Nu återstår dock bara det lilla jobbet att gå igenom de drygt 600 bilder som jag tog. :-) Nedan är en liten sneak-peak av de bilder som togs men som ännu inte är redigerade. Jag hoppas på att få en del redigerat denna veckan så förhoppningsvis får ni se resultatet senare i veckan.

Om ni undrar varför Matilda beskrivs i tredje person så är det för att det är jag; Fabian som skriver nu. :-)

Hoppas ni haft en skön helg!


---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

För jag har tagit studenteeeeeeeeeeen!

2011-06-11 @ 01:06:37 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (14)

Åååh vilken otroligt fin studentdag det har varit! Varmt, typ 30+ i skuggan, och strålande sol! Har druckits en heeeel del vatten här kan jag tala om, hade ingen lust att åka på huvudvärk mitt i allt. Höll ett tal idag för alla anhöriga, elever och personal. Det var tydligen väldigt, väldigt uppskattat och det är jag otroligt glad för! Fick även ett stipendie för bästa projektarbete, kändes även det GRYMT kul med tanke på att det var bland alla skolans fina projektarbeten..


Ska bjuda på en MASSA bilder från hela veckan, men det får bli senare när jag hinner sätta mig och redigera.. 


Nej, nu ska det sovas och imorgon fotas bröllop (jag kunde inte låta bli att tacka ja, bruden var ihärdig och trevlig och hade många härliga idéer så det lär bara bli underbart!)
---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Underbar balkväll igår!

2011-06-09 @ 15:54:24 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (7)

Jag tänkte sammanfatta min balkväll igår med ett ord: Superdupermega-underbar! Bästa kvällen på riktigt riktigt länge. Ikväll ska det pyntas flak och imorrn smäller det. Har fullt upp för tillfället helt enkelt, så jag bjuder bara på en bild från gårdagen så får ni se fler i sommar!Kram och NJUT av sommarvärmen!


---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bal ikväll

2011-06-08 @ 11:24:07 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Iiih, nu snart ska jag börja förbereda mig inför balen ikväll. Det kommer bli sååå roligt, det är jag hundra på! Har haft en jättetrevlig vecka än så länge och har dessutom blivit väldigt taggad på att börja dansträna, typ bugg! Älskar den dansen, så grymt härlig.


Ni ska få se lite bilder senare, nu ska jag fortsätta tagga! Kram på er!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Stina gör grimaser

2011-06-04 @ 20:00:34 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (12)

---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Återkommer om 1-2 veckor

2011-06-01 @ 20:44:55 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (2)

Ni får ursäkta mig om jag den senaste tiden inte har varit den bästa bloggerskan, olyckligtvis kommer det nog vara så i ungefär en-två veckor till. Efter det återkommer jag med mängder av härliga bilder, lite barnporträtt och kanske bröllopsbilder. Just nu händer så mycket, känner mig så lycklig över att allt i skolan är färdigt. Åh, jisses vad skönt det är! Snart studenten, bal, tid att umgås med alla personer jag lärt känna de senaste tre åren. Tacka för den underbara tid jag trots allt haft, när jag tänker tillbaka så är det mycket jag har Grans att tacka för. TACK.

Nu ska jag njuta av livet, återkommer igen när jag känner att jag har tid och lust. Många goa kramar på er, hoppas att ni får en underbar start på sommarlovet!


Hehe, här är en härlig bild som fotades efter att jag, Agatha och Erica hade sprungit Vårruset. Enjoy!

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0