Flashback

2009-05-31 @ 17:18:15 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (6)

Jag måste erkänna att det är roligt att titta på bilder från förut, även om de bara är sådär drygt ett år gamla. Fotona är från i maj förra året. Jag ser ju direkt att jag har förändrats på ett år och jag tror att det är åt det positiva hållet.
I stort sett är jag en mycket gladare person.
Jag ser fram emot att träffa mina gamla klasskompisar från 9D, intressant att se hur - om - alla har förändrats under ett år. Fram till dess, om dryga 12 dagar, händer en hel del. Ni får ta del av planerna efterhand.


Foto: Emelie Lundström
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

JAAAAH!

2009-05-31 @ 15:36:00 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (3)

Gissa vad jag nyss gjorde? Jag är sååå glad!

Tänkte kolla på vår gamla externa hårddisk om det fanns några familjefoton där. Har ägnat minuter efter minuter åt att söka alla sladdar så att jag kunde få igång den. Var på väg att ge upp, men icke! Kämpade på gjorde jag minsann!
När jag fick upp hårddisken på datorn var den första mappen jag såg "Alla Matildas foton", som innehöll alla bilder från 2006 till i Juli 2008. Jag som trodde att jag hade raderat dem. Vet ni hur glad jag är nu? Det betyder att enbart de foton som är fotade mellan augusti och mars är förlorade på min nuvarande, och kraschade, hårddisk.
Bättre än att ha förlorat alla bilderna i alla fall!

Bjuder på 2 foton från i somras, på bild är jag examenskvällen.

Foto: Emelie Lundström
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Here I am

2009-05-31 @ 10:09:26 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)

---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Nothing did stop me

2009-05-30 @ 20:38:56 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (12)


Solen stod högt på himlen, jag uttråkad som vanligt grabbade en vattenflaska, och fyllde den till bredden med vatten. Stack hål i korken med en nål. Tog kameran runt halsen, gick ut och sprutade lite vatten i gräset och lite blomväxter. De som gick förbi då måste ha trott att jag var konstig, när jag la mig ner platt på mage och lyfte kameran till mitt öga. Sedan tog fotograferingen sin början. Resultatet har ni här, lite av en personlig favorit måste jag faktiskt säga.

I övrigt har jag njutit av solen i stort sett hela dagen, var ute på en promenad bland annat.
I morgon åker min broder till Paris, gissa om jag är lite avundsjuk? Men jag får se det från den positiva sidan, nämligen att jag slipper honom ända fram till på fredag. Yeeees!
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The sun crossing the sky

2009-05-30 @ 20:11:06 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (2)

Alexandra Gramner
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Precis ett år sedan

2009-05-30 @ 10:52:25 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (2)


Fotot är från precis ett år sedan.
Tittade just ut genom fönstret och jämförde hur det ser ut nu och då. Den enda skillnaden är att det är riktigt grönt nu, då hade löven just börjat slå ut.
Har inte kommit mig så långt att jag laddat över de här bilderna från min gamla kamera, så de har legat i ett år. Illa?
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Paranoida bröder

2009-05-30 @ 10:01:22 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (1)

Mina bröder är minst sagt lite... egendomliga.
Igår pratade jag med en kille från min gamla klass, om den klassträff vi ska ha på examen. Han bor granne med oss, så det var väldigt lätt att få kontakt med honom. När min 8-årige broder kom hem såg han mig stå och prata med den här gamla klasskompisen. Han började skratta och pekade på oss. Efteråt ville jag såklart veta varför han hade skrattat så hysteriskt.
"Jag trodde du var kär i honom ju!" och så började han rodna och skratta igen. Ojoj, enbart för att jag pratar om en klassfest med en gammal klasskompis ska jag tydligen vara kär...

Händer det något roligt i helgen för din del?
Här var det utlovat +25°C, men icke sa Nicke. Knappt någon sol här ens...!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Svar från frågestunden

2009-05-29 @ 14:00:30 Direktlänk Läsarfrågor Kommentarer (15)

FAMILJ OCH PERSONLIGT
Hur många syskon har du? Vad heter de? Hur gamla är de?
Jag har 6 yngre bröder som är mellan 6 och 15 år gamla. Sen har jag 3 äldre halvsyskon som är 26, 27 och 37. De heter Måns, Vilmer, Isak, Trond, Linus, Orvar, Albin, Åsah och Anna. Här har ni ett inlägg så att ni vet hur mina bröder ser ut!
Har ni några husdjur?
Nej, tyvärr har jag inte det. Men jag har haft allt från kor och får till katter och marsvin.

Vad är det modigaste du någonsin gjort? ( :
Oj, jag kommer inte på något direkt modigt jag gjort, kanske beror på att jag aldrig gjort något modigt. Jag är nog ganska feg av mig, måste jag säga. Shit, jag kommer inte på något alls!

Beskriv dig själv med tre ord.
Leende, entusiastisk och envis.

FOTOGRAFERING

Hur redigerar du dina bilder?
Vanligtvis brukar jag ändra nivåer och kurvor, ibland beskära bilderna. Är det porträtt kan jag konvertera dem till svartvitt och liknande.

Vilket program använder du dej av när du har gjort din JÄTTEFINA header? :)
Vilket program redigerar du dina bilder med?
Photoshop CS 3.

Vad fick dig att börja fota seriöst, roligaste motivet att fota samt drömbilden?
Är lite osäker på vad som fick mig att börja fotografera seriöst, men det var nog när min kompis köpte en digitalkamera. Sen gjorde jag det också och började fota mycket djur, sen gick det som det gick.
Roligaste motivet är helt självklart människor och djur!
Jag har ingen direkt drömbild, för om jag nu skulle uppnå min drömbild så kan jag lika gärna sluta fota. Jag strävar efter att alltid förbättras. Något jag däremot drömmer om att få fota är vackra naturvyer och porträtt på människor från olika kulturer.
Kan du visa din favoritbild? Haha, förmodligen ganska svårt bland alla dina fina.
Ja, det blir nog ganska svårt! Eftersom min externa hårddisk är trasig kan jag inte komma åt de foton som är äldre än från i mars i år, vilket betyder att jag har ett litet urval av bilder. Här har ni åtminstone en jag gillar mycket!


Har du något annat intresse förutom foto?
Hmm, jag har nog inget annat stort intresse. Jag är med kompisar, läser ganska mycket, pluggar för att kunna bli veterinär.
Om du fick välja tre bilder om du är riktigt nöjd med, vilka skulle det bli då? :D Klurig, jag vet! x]
Ja, det är minst sagt en klurig fråga! Här får ni åtminstone tre porträtt jag har fotat den senaste månaden som jag är extra nöjd med!
Ditt bästa fototips?
Skapa något som är ditt eget genom en kombination av vinklar och ljus. Testa dig fram till dess att du känner: det här är jag!

BLOGGEN

Vad fick dig att börja blogga? =)
Har haft ett antal bloggar, men aldrig riktigt fastnat för det förrän min klasskompis Agatha berättade om sin blogg. Då skaffade jag bloggen www.matilda-foto.blogspot.com. När jag började med Projekt 365 bytte jag blogg och det är här jag är nu.
Favoritblogg?
Oj, det var en svår fråga! De bloggar jag besöker är mest fotobloggar, och då är det ett par som jag besöker mer än andra. Bland annat Irenes, Michaelas, Idas, Susannes och Kamillas fotobloggar. Sedan finns ju Lisas blogg också!

Vad får dig att fastna för en blogg?
Först är det nog en fin design som lockar en att fortsätta läsa, annars är det fotona och hur personen verkar på bloggen.

Hur länge har du bloggat?
Förut hade jag en blogg som heter matilda-foto.blogspot.com, och den startade jag i september. Sen dess har jag bytt till den här bloggen. Så det blir väl dryga... 8 månader! :-)
Vad ska en bra blogg innehålla enligt dig?
Bra texter och/eller foton. Något som lockar en att kika in, helt enkelt! Fast viktigast av allt är nog en härlig bloggare.
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Något roligt och hemligt som inträffat!

2009-05-29 @ 06:45:54 Direktlänk Djur Kommentarer (7)

Igår hände något väldigt roligt måste jag få tala om. Kan ni gissa vad det var? Haha, det kan bli svårt, för jag tänker nämligen inte svara om du skulle råka gissa rätt! ;)
Hur som helst, ni skulle kunna få ta del av det här (som är väldigt skoj enligt mig)... Det betyder att direkt när ni har läst de här orden kilar ni över HIT och röstar på bidrag nr 2.

Först då kan ni få ta del av min lilla hemlighet, hihi! Kom ihåg, bidrag nr 2 hos Kamilla!

Gammal favorit från Frankrike, år 2006. Redan då fotade jag lite grann! På bild söta aussien Vazy.
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Inte ett vettigt ord

2009-05-28 @ 19:25:02 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Idag, på bussen hem, träffade jag den tjej jag tyckte allra minst om från min klass på högstadiet.
På ett par sekunder hade mitt helhetsintryck av henne förändrats. Jag fick känslan av att hon var gladare, mer öppen och ärlig. Det var härligt, vilket betyder att alla kan förändras.
Ett år är en lång tid och samtidigt så kort. Det känns som att jag i förra veckan gick på högstadiet, ändå tycker jag att det känns som att jag har gått på gymnasiet hur länge som helst. En väldigt konstig känsla.

Haha, något mer vettigt kunde jag inte klämma ur mig. Är minst sagt trött, och kan för mitt liv inte förstå varför. Måste bero på att jag i stort sett hela den här veckan har lagt ner tid på att plugga fysik med två tjejer. I början av veckan, kan jag väl tala om, så förstod de noll av vad fysiken handlade om. På ett par dagar har de lärt sig en hel del, tack vare dem själva. Duktiga är de minsann!

Kram och godnatt! Jag lovar, jag ska fota så snart som möjligt. Promise!
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ultimate

2009-05-28 @ 12:13:55 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Sitter i datasalen. Har lite ont i nedre delen av ryggen, på samma sida som  benet jag har benhinneinflammation i. Spelade ultimate och beach-volleyboll på idrotten och det var väldigt roligt.
Utomhus är dagen grå, det blåser kallt och regnar lite smått. Jaja, i helgen ska det åtminstone bli 30 plus, om man ska lita på meteorologerna.

Tyvärr har jag inget foto jag kan bjuda på, så ni får vänta ett tag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Nu ska jag börja röra mig mot lektionssalen. Kram och ha det gott!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Håret ska bort, det blir att klippa kort!

2009-05-27 @ 19:53:23 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (9)

Nu ska jag skriva något. Först och främst. Jag är trött, så trött trött så att mina ögon bara vill slutas. Sängen tidigt helt enkelt.

För det andra. Händer något vettigt i mitt liv för tillfället? Förbereder mig inför ett fysikprov i nästa vecka och det är också allt.

Punkt tre. Måste faktiskt få säga att jag idag blev väldigt glad! Ställde mig på vågen och upptäckte att jag inte längre väger för lite, så skönt det kändes. Hah, nu kan minsann ingen säga att jag äter för lite!

Vill tillägga att jag nu har bestämt mig, håret ska bort bort bort. När vet jag dock inte, haha.
Det beror på att mitt hår är så tunt, förhoppningsvis får jag lite mer volym med kort.
Jag tänkte mig något sånt här eller så här, fast med en annan lugg än den som finns på bild. Tror ni att jag skulle passa i det eller bara se helt konstig ut?
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Over there…

2009-05-27 @ 19:16:46 Direktlänk Djur Kommentarer (4)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Var det probably?

2009-05-27 @ 06:47:13 Direktlänk Djur Kommentarer (6)

Ni måste verkligen bli uttråkade av att läsa den här bloggen, eller hur? Jag skriver ju aldrig något, haha. Men äh, foton får ni ju i alla fall!

Ville bara passa på att skriva att jag har blivit utsedd till finalist i en bloggtävling hos Michaela. Det värmer om hjärtat om ni skulle rösta, men ni behöver ju självklart inte göra det! ;)
Skriv i mitt namn Matilda Holmqivst HÄR, för att rösten ska vara giltig!

Och idag ska jag ha matte, så kanske får vi tillbaka provet, skulle vara grymt kul! Sen blir det antagligen att stanna kvar och göra fysik med två tjejer som är väldigt less på just fysik (och då, probably, mig med!)

Kram på er alla!

PS,
här får ni det foto ni ska njuta av under resten av dagen!

---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fortsätt... Fortsätt! Tam-ti-ram-dam

2009-05-26 @ 20:29:30 Direktlänk Allmänt Kommentarer (5)

Jag hoppas bara att ni fortsätter rösta på bidrag nr 2 i Kamillas fototävling, det skulle verkligen vara roligt och jag är er evigt tacksamma! Anser ni att något annat bidrag förtjänar er röst, lägg den då på det bidraget, jag ska inte hindra dig! :)

Röstar gör du HÄR och bidrag nr 2 är fotot som finns i min header, med grönt gräs och fötter.
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The first and only

2009-05-26 @ 19:12:37 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Första och antagligen enda listan jag kommer göra på den här bloggen, snodde den från Agatha, haha. I brist på annat att göra, eftersom jag inte kan ut och springa eller något sånt. Ååh, vill röra ordentligt på mig, men det får jag inte. Så. Det blir att sitta här istället.

Femton "är du?"
1. Är du snygg? Jadå, lagomt!
2. Är du tjock? Nej, absolut inte.
3. Är du smal? Jo, kanske lite för mycket, men bättre nu än då.
4. Är du en sportfåne? Inte en sportfåne, men det är kul att röra på sig!
5. Är du rolig? Tyvärr, har dock en önskan om att vara det.
6. Är du sjuk? Inte farligt mycket!
7. Är du feg? Alltid, haha. Nä, såklart inte alltid.
8. Är du törstig? Jo, nu när det kommer på tal.
9. Är du 15? Jo, på sätt och vis. 15+1=16, eller hur?
10. Är du rik? Nej, oturligt nog inte.
11. Är du fattig? Hah, fattig var en överdrift, jag är luspank.
12. Är du smart? Från stund till stund, ja! Tekniskt men inte socialt möjligtvis!
13. Är du shoppingsugen? Beror på vad shopping är. Haha, vill dock köpa nåt!
14. Är du ressugen? Väldigt. Morr till Ellen!
15. Är du saknad av någon? Tror inte det och kommer nog inte heller vara det.


Fyra "skulle du?"
1. Skulle du vilja vara längre? Nån centimeter hade aldrig skadat.
2. Skulle du vilja väga mer? Jo, det skulle jag.
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Beror väl på, haha.
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nä, usch.


Sju "kan du?"
1. Kan du vifta på öronen? Nej, men när jag var liten drömde jag om det ;-)
2. Kan du slicka dig på näsan?Haha, nej!
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Jag trooor det...
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Jo, simpelt! ;-)
5. Kan du vara på en fest utan att dricka ? Såklart. Den här frågan passar mig bättre: "Kan du vara på fest och dricka?"
6. Kan dina vänner lita på dig? Alltid, det är väl det enda de kan göra, haha!
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Jo, faktiskt.


Fyra "antingen eller"
1. Pierca tungan eller näsan? Tungan, om jag måste.
2. Vara seriös eller rolig? Självklart är roligt roligare att vara ;-)
3. Brinna eller drunkna? Drunkna, om vattnet är iskallt. Ska tydligen vara väldigt skönt sätt att dö på.
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Ja, svår fråga.... Skämt åsido, mina föräldrar.


Fyra "ärliga svar"
1. Tycker du om någon just nu? Vad kan jag säga? Nej.
2. Sol eller måne? Sol!
3. Vinter eller höst? Höst, åååh. Färgerna.. Haha.
4. Soligt eller regnigt? Soligt såklart, men regn kan på sommaren vara underbart!


Sju "om dig"
1. Vad är din klocka just nu? 15.05
2. Fullständigt namn? Matilda, mamma ville att jag skulle heta Nanny i andranamn, vilket aldrig blev av.
3. Vart vill du bo? Någonstans där jag trivs.
4. Hur många barn vill du ha? I framtiden ett par, kanske tre stycken?
5. Vill du gifta dig? Det får tiden avgöra, haha.
6. Är du kär? Vad tror du? Nej, såklart.
7. Favoritårstid? Sommaren :D
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Dean the foal

2009-05-26 @ 14:12:22 Direktlänk Djur Kommentarer (9)


Fölet som jag kallar Dean, av rasen American Baskjir Curly Horse. Ett år gammal.
---
Kommentarer (9)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Downhill

2009-05-26 @ 06:37:10 Direktlänk Djur Kommentarer (6)


På något sätt känner jag mig lite nere för tillfället, fråga mig inte varför!
Jaja, ytterligare en dag i skolan, vilket är roligt! Har konstaterat att jag på senaste tiden har tjänat en hel del på fotograferingen, hihi.

Tyvärr får ni ingen vidare bra uppdatering nu, men kanske senare! Kram på er alla.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Yaaay!

2009-05-25 @ 19:24:43 Direktlänk Allmänt Kommentarer (8)

Jippi! :D Jag kom vidare i Kamillas fototävling med temat sommar. Jag bidrog med den bilden som finns i headern (fötter i gräs).
Nu hoppas jag att du lägger en röst på mitt bidrag, nr 2! Hihi.
Röstar gör så HÄR.

Många, många kramar till er alla!
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I'm scared

2009-05-25 @ 12:05:58 Direktlänk Djur Kommentarer (8)

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

It's my faith…

2009-05-25 @ 06:45:57 Direktlänk Djur Kommentarer (4)Ååh, jag har inte lyckats övertyga mamma än. Men närapå tror jag minsann.

Idag ska jag vara i snickeriet och göra klart min låda, då ska jag fortsätta måla. Det blir några små vita detaljer, vi får se vart det slutar. Sedan tror jag att jag måste ta med fysikboken hem, vi har ju trots allt prov i nästa vecka. Jag känner mig själv så bra att jag vet att jag måste repetera ganska långt i förväg för att få in allt i huvudet och lyckas förstå det. That's me.

Och jag hoppas verkligen inte att ni lider utav att se en hel del hästfoton nu, men jag har i stort sett bara fotat hästar i helgen och då blir det så. Säg till om ni vill se något annat!
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Till: Anonym

2009-05-24 @ 21:16:27 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Fick en kommentar till förra inlägget, från en anonym person. Vill gärna veta vem du är, för jag tänker nämligen inte svara på din fråga i ett blogginlägg ;-)
"haha! vad? VAD?!"
Känner du igen att du har skrivit detta, skriv då till mig! ;-D Så kanske du får ett svar, beroende på vem du är.

Kram på er alla :-D
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Don't fight against me

2009-05-24 @ 20:19:16 Direktlänk Djur Kommentarer (6)


American Baskjir Curly Horse på Mariebergs Viltfarm.

När jag var elva år gammal flyttade jag
från Kalix till Piteå. I tidningarna stod det "Miljö-Pelle tar sin familj och lämnar Kalix". Då gick jag i en liten klass i den lilla hålan Töre.
Nu är det så att en tjej vid namn Johanna flyttade till Töre efter att jag hade flyttat därifrån. Den här Johanna har hittat till min blogg och nu har vi upptäckt ett par, ganska roliga, saker. Inte minst sagt var de lite pinsamma, handlade bland annat om en kille i min by som hette Tom. När jag var yngre så hade jag nog en liten crush på honom, haha. När Johanna skrev till mig så fick jag mig verkligen ett gott skratt! Fick nämligen reda på något som jag för länge sen har glömt bort, pinsamt värre!
Jaja, måste lägga till att världen är sjukt liten och det är ganska skoj att få reda på sånna här saker!

Hugs to ya all.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I hästarnas hägn

2009-05-24 @ 18:39:25 Direktlänk Djur Kommentarer (4)


Den ett-åriga Flickan och en tre-årig hingst. Av rasen American Baskjir Curly Horse.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Flickan

2009-05-24 @ 17:14:24 Direktlänk Djur Kommentarer (5)


Flickan, eller Pretty Woman som hon heter. Av rasen American Baskjir Curly Horse, ett år gammal är hon.
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En hel del under 28 dagar

2009-05-24 @ 13:26:33 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (8)


Hilda.

Den här förmiddagen har jag ägnat åt
att läsa igenom min blogg från det allra första inlägget. Har hittat en hel del intressant och läst sådant jag inte ens kommer ihåg att jag har gjort.
Den 1 Februari skrev jag "sedan händer det säkert en massa saker under 28 dagar" och jag hade rätt, väldigt rätt. Inte för att det hände mycket intressant, men mycket hände då minsann!
Jag har verkligen gått upp och ner, från positiv till väldigt negativ. Jag tror att det är bra, jag mår bra utav att dala lite grann då och då. Haha, låter sjukt, men så är det! I slutändan blir det en god cirkel.

Ååh, jag är hungrig och lyssnar på musik. Pratar med sötaste Lisa. Ska nog gå ut ett tag, men vaddå, molnen hopar ju sig! Usch usch usch.
---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Whatever you're dreaming of

2009-05-24 @ 11:30:49 Direktlänk Djur Kommentarer (5)


Hilda och Emil, så vackra båda två!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Finalist hos Emilia!

2009-05-24 @ 10:17:06 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

Jag är en av 4 bidrag som blev finalist i fototävlingen hos Emilia, bidrag nr 1 är jag! :-)
Tycker du att mitt bidrag förtjänar din röst, så lägger du den självklart på mig, annars kan du ju rösta på vilket bidrag som helst. Röstar gör du HÄR.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

At my point of the world

2009-05-24 @ 09:19:23 Direktlänk Djur Kommentarer (4)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fullkomligt ärlig

2009-05-23 @ 23:22:16 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (6)
Hur kommer det sig att det bara är med dig jag är fullkomligt ärlig?

---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Different to everything else...

2009-05-23 @ 21:38:26 Direktlänk Djur Kommentarer (3)

---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Åska och ett helt sortiment

2009-05-23 @ 15:12:58 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)

Nu mullrar det och har jag rätt kommer det snart att åska här i Luleå. Har tillbringat morgonen med att ta det lugnt, sen har jag åkt bil den dryga timmen det tar från Bondersbyn till Luleå. I pappas lokal har jag snart fotat hela sortimentet de har i butiken, jag har kommit halvvägs. Det tycker jag är duktigt gjort av mig! 

I kväll tänker jag redigera foton, åååh. På ett par hästar och underbara vänner. Jag är verkligen kär i motljusfoton, så det kommer ni få tvingas utstå tyvärr!

Har du några speciella planer för denna dag?---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Dålig uppdatering till sommaren

2009-05-23 @ 14:12:28 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (10)

I början av sommaren kommer jag troligtvis inte ha tillgång till varken dator eller internet, så antagligen blir det ingen uppdatering på bloggen, om jag inte får låna en dator nån dag i veckan.
Blir ni väldigt besvikna om jag inte uppdaterar så mycket i sommar? Och ni som prenumererar, slutar ni göra det?
Ska försöka komma på en bra lösning, men det är svårt när jag inte alls har tillgång till internet!
---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

NordanSmak.blogg.se

2009-05-23 @ 09:18:24 Direktlänk Inspiration/tips Kommentarer (2)

Min pappa har gått och skaffat sig en blogg åt sitt företag NordanSmak och jag hade äran att designa den! :-)
Besök gärna bloggen genom att klicka på den HÄR länken, eller NordanSmak.blogg.se!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Så var vi där igen

2009-05-23 @ 08:37:44 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (11)

Utan stativ, ganska bra jobbat ändå..? 
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I vinden blåser jackorna

2009-05-23 @ 00:07:54 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (2)

Klockan 23.50 hade jag cyklat hem, efter en trevlig eftermiddag med den bästa av vänner. Med Hilda är jag alltid mig själv, vi skrattar för ingenting, har så roligt åt varann. Vi känner varann utan och innan, men tråkigt nog träffar jag henne nästan aldrig längre. Räknade till att jag träffat henne fem gånger sen jag började gymnasiet. Jag skäms aldrig över något med henne, och drar mig inte undan på något sätt. Det är så skönt! Sen var Linnea där också, så det blev extra roligt!
Satt upp på en häst för första gången på ett år och jag kan lugnt påstå att det var skojigt. Jag kände mig som en 6-åring igen där jag red omkring, haha! Både Hilda och Linnea ansåg att jag var en naturbegåvning när det gällde min sits, själv skrattade jag åt hur fult det kändes. Och när jag skulle trava runt själv, ojoj vad de skrattade. Men tydligen så var jag duktig på även det, men det kändes fortfarande väldigt klumpigt. Vi har redan planer för sommaren, som jag självklart ser fram emot.
Nu är jag trött, steg upp tidigt i morse, vilket betyder klockan sju för min del. Sen har dagen varit till viss del väldigt sorglig, men sedan blev den ändå väldigt glad.
Måste tala om att jag är finalist hos Nicole i hennes fototävling. Rösta på bidrag 4 om du anser att jag är värd den där rösten ;-)
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bästa vännen.

2009-05-22 @ 14:34:11 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (6)


Nu är jag på väg till en av de bästa vänner jag någonsin haft, hoppas ni får en trevlig fredagseftermiddag!
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

You didn't think of me...

2009-05-21 @ 20:09:23 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (6)

Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ett positivt åter-igen

2009-05-21 @ 18:18:32 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (1)

Frida, åter igen, på bild. Och det är ett positivt "åter-igen", för Frida gör sig bra på bild - och för den delen, i verkligheten också.

Håller just nu på med ett projekt åt pappa, ett ganska roligt sådant. 
Sedan har jag krattat en hel del idag också, som vanligt. Trond kör omkring i traktorn och tycker det är skitskoj, jag säger bara: tur att jag slipper det. 
Har erbjudit mig att sätta all potatis själv i sommar, veckan innan midsommar. Då är det nämligen bara jag här i Bondersbyn. 

Så... Sen har jag fotat en del idag också, ni ska få en uppdatering senare! Kram.
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Åh, denna soliga dag.

2009-05-21 @ 11:56:01 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (4)

Farfar...

Åh, det är så vackert och varmt ute. Solen är riktigt varmt, går omkring i shorts och linne. 
Jag har sovit så gott i natt, Bondersbyn är det enda ställe där jag verkligen sover - med vissa små undantag. Sitter och är lite avundsjuk på Ellen som åker till Grekland i morgon, men sen kommer jag ju på hur varmt och skönt det är här. Fast avundsjuk är jag då fortfarande.

Igår var vi på Max i Luleå och skulle äta där. Jag satt ute i bilen - vill ju inte skämma ut mig totalt nämligen - då mina bröder rusar ut och springer omkring som en skock yra höns. De blir som vilda när vi ska göra något så normalt som att äta, då skillnaden är att vi ska äta ute och inte hemma. Det slutade dock med att jag fick något vegetariskt och resten av familjen köpte något på Statoil, så jag slapp sitta inne på Max och skämmas. En sån person jag är..! Fy.

Nu ska jag väl inte sitta här alltför länge, ska nämligen ut i den heta solen igen. Måste säga att jag idag känner mig allmänt ofräsch, men äh, ingen är ju här så ingen ser ju hur jag ser ut! (Bortsett från familjen då, men de är vana, haha!)

Sen är jag ju finalist i en Veckans Blogg-tävling. Röstar gör du HÄR.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

"Veckans Blogg"-Finalist

2009-05-21 @ 09:13:47 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Har gått vidare i "Veckans Blogg" hos Josefine!
Tycker du att min blogg förtjänar en röst, så så skriver du självklart att du röstar på min blogg ;-)
Men om du anser att någon annan blogg är bättre, röstar du självklart på den! Röstar gör du HÄR.

Många kramar från en lagom trött Matilda
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Frågor, frågor, frågor.

2009-05-20 @ 14:09:23 Direktlänk Allmänt Kommentarer (7)

Måste ju påminna er om frågestunden, har nästan inte fått in någon fråga där! Så nån gång under veckan ska jag ge svar på era frågor, men innan dess vill jag gärna ha ytterligare frågor! Gärna några kluriga och roliga frågor, kanske om utrustningen eller om mig.. Om vad som helst! :-D
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

På väg till bussen

2009-05-20 @ 10:02:20 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (11)


Foto:
Maria Holmqvist, min mamma
På bild: jag

Nu sitter jag i datasalen och ska snart gå iväg till bussen. Har haft en väldigt kort dag i skolan, nästan onödigt att komma hit.
I helgen ska jag till Bondersbyn, så det blir nog dåligt med uppdatering från min sida.

Många kramar till er alla!
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Då samlar vi ihop 9D!

2009-05-19 @ 20:32:54 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (4)


Aah. Just nu sitter jag och nyser och fryser medan ögonlocken känns allt tyngre. Jag är trött, så är det.
Lyssnar på Don't bring flowers after I'm dead av Erik Hassle.

Har lust att fota något, men samtidigt är jag för trött för att tänka. Pratar lite med Emma från min gamla klass, och vi planerar att dra ihop 9D till sommaren och göra något roligt ihop. Det skulle definitivt bli kul att se hur alla har förändrats under ett år! De andra har ju gått på samma skola och träffat varann, men jag har knappt sett till dem ens!
Det här kan bli spännande.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fototävlingar

2009-05-19 @ 18:50:58 Direktlänk Övrigt Kommentarer (15)


Med det här fotot deltar jag i två fototävlingar på två olika bloggar.
I ena har den temat sommar, hos Kamilla. Tävlingen är i samarbete med tvspelsweb.se.
I den andra har den temat vår, hos Emilia.
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Matte... check Fysik...

2009-05-19 @ 11:54:41 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (4)


Nu har jag gjort matteprovet och det kändes bra. Det var en lättnad när man lämnade in provet och gick ut från klassrummet.
Nu kan jag ägna mig åt att tänka på allt annat, till exempel har jag äntligen lyckas övertyga mamma. Eller, hon skulle fundera på saken, men hon sa att det egentligen är ganska självklart.

Japp, nu ska jag ha stuga och svenska, och på svenskan ska jag ha muntligt om just porträttfotografering. Detta kan bli skoj!
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Matte upphöjt i x

2009-05-18 @ 20:06:57 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)

Matte, matte, matte. Jag tänker bara på matte.
Känner mig så slö också, har knappt rört på mig hela helgen och det lär jag inte heller göra på ett par veckor. Jag säger bara: benhinneinflammation.
Trots det spelade jag lite volleyboll idag, det såg ju så roligt ut! Tror inte det var det bästa för mitt ben. Men ibland får man faktiskt offra sig.
I går morse vaknade jag och det första jag tänkte var: nu ska jag klippa mig kort! Det kändes så härligt, aah, jag älskar att ha kort hår. Förstår inte varför jag har sparat ut mitt fula, tunna hår så pass långt som jag har. Sen var det så länge sedan jag hade kort hår också, säkert över två år sen jag hade det.

Morgondagen börjar med matteprov och ja, jag tror att det kommer gå bra. Är man positivt inställd går allt fint!

Slänger upp ett foto, som jag tidigare har lagt upp, men nu har jag redigerat om det lite grann.
På bild är Alexandra Gramner med sina snygga färger!

Njut av en trevlig kväll! Själv ska jag i säng tidigt, måste sova ordentligt till i morgon. Godnatt.

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I brist på text

2009-05-18 @ 11:40:09 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (11)

---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sommarheader

2009-05-17 @ 17:43:58 Direktlänk Allmänt Kommentarer (17)


Före - Efter

Jag firar att sommaren är på antågande genom att byta ut headern mot en mer somrig en.

Vad tycker ni? (Och förlåt Alle och Frida om ni inte vill se fotona på er där, maila om ni har något emot det!)
---
Kommentarer (17)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Jag älskar sommar!

2009-05-17 @ 12:25:34 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (10)

---
Kommentarer (10)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The one usually behind

2009-05-16 @ 22:47:44 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (5)Hon som vanligtvis brukar vara bakom kameran, kan ibland - mot sin egen vilja - ställas framför sin egen kamera. Hon drar till med sitt inte-äkta-leende och försöker att inte se ut som värsta smiley'n. Trots det kan hon inte påstå att det blev så väldigt dåliga foton, i sånna fall skulle hon inte lägga upp dem här.

Fotograf är Alexandra Gramner, som envis som hon är alltid lyckas få sin vilja igenom.
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

It's just springtimes

2009-05-16 @ 21:52:30 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (7)

---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The girl in black'n white

2009-05-16 @ 20:44:04 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (2)


Frida Hamstig på fotona. Hon gör sig bra i svartvitt!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Sunny day

2009-05-16 @ 15:43:38 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Solen är fantastiskt härlig. Har suttit på balkongen och räknat matte med solen i ryggen. Trots att jag har smort in mig i solskyddskräm har jag minsann blivit brun! Härliga tider! Och varmt var det också. Suget efter glass ökar lavinartat när man går ut och ut är precis vart jag är på väg. 

Have a sunny day!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Frågestund

2009-05-16 @ 13:15:15 Direktlänk Allmänt Kommentarer (11)

Det är dags för en ny frågestund. Du är välkommen att ställa frågor om precis vad som helst och jag ska försöka svara på alla frågor, hur sjuka de än är!
Ha en underbar och solig lördag!
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

John Q

2009-05-15 @ 23:57:18 Direktlänk Allmänt Kommentarer (3)

Har just sett John Q med Denzel Washington. Han är nog en av de bättre skådespelare jag vet.
Jag måste verkligen rekommendera filmen John Q, men även Déjà vu, som är en grym film det också.

Den här dagen har jag verkligen inte gjort något, helt seriöst. Jag har ingen bok, vilket betyder att jag inte har läst.
Istället har jag ägnat mig åt att sitta vid denna älskade apparat och lite då och då gått ut, fotade en kort stund. Tagit det lugnt helt enkelt.
Har gjort klart min svenska presentation, vilket bara tog ett par minuter att fixa också. Planerna för morgondagen blir tråkigt nog att städa mitt rum, men det ser ut som att en orkan har dragit förbi så är det nog på tiden!


Nu ska jag önska alla god natt. Kram.
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

In a rainy atmosphere

2009-05-15 @ 21:27:47 Direktlänk Övrigt Kommentarer (4)

Glöm inte att rösta på mig i Veckans Blogg hos Kamilla! :-) Kram och godnatt.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min kamerautrustning

2009-05-15 @ 17:42:00 Direktlänk Fotoutrustning Kommentarer (19)

För tillfället har jag två olika kameraväskor - en ordinarie och en backup. All kamerautrustning har jag själv sparat ihop till och betalat, mina föräldrar har inte gett mig objektiv eller kameror. Den del som jag och Fabian delar på har han dock betalat merparten utav.


ORDINARIE KAMERAVÄSKA:Canon EOS 5D MkII
Köpte begagnat i april 2011. Är toppen för mig som fotograferar mycket porträtt och bröllop, och även för min lite mer kreativa sida. Har lätt att nå de flesta reglagen på utsidan, bra brusegenskaper (t ex vid vigsel i kyrka då ljuset kan vara dåligt), filmfunktion och så är den fullformat.


EF 50mm f/1.4 USM
Även denna köpt begagnad under sommaren 2011. Toppenobjektiv som passar perfekt under de flesta porträttfotograferingar. Har fin bokeh som är rund, gentemot vad motsvarande objektiv f/1.8 har.Samyang 85mm f/1.4
Heltmanuellt objektiv där man ställer in bländare och fokus på själva objektivet. Helt underbar skärpa, kan dock störa mig lite på dess motljusegenskaper. Ibland passar de till bilden, ibland inte. Blir ganska stora, runda ringar, vilket kan vara irriterande ibland. Använder denna även till min 5D Mk II tillsammans med en adapter, vilket gjort det möjligt att fota härliga bilder även med fullformataren!
Övriga objektiv i kameraväskan delar jag och Fabian på, vilket är väldigt praktiskt!EF 85mm f/1.8 USM
Nykomlingen i kameraväskan. Relativt nyinköpt, även denna begagnad och inköpt i december 2011. Älskvärd skärpa och bokeh vid f/1.8. Nästan ett måste för porträttfotografen.TS-E 45mm f/2.8
Til-shiftobjektiv som jag ofta använder under bröllopsfotograferingar samt när jag fotar naturfoto. Älskar hur man kan sätta fokus på en liten del av bilden, som blir otroligt skarp, medan övriga delar av bilden blir suddig. Wonderful.EF 24-70 f/2.8 L USM
Vidvinkel-/zoomobjektiv, toppen under bland annat vigslar. Härlig skärpa och macrofunktion.EF 70-200 f/4 L IS USM
Detta objektiv använder jag väldigt sällan faktiskt, Fabian brukar använda det när han är andrefotograf under de vigslar vi har fotograferat tillsammans. Dock väldigt härlig bokeh och fin skärpa.EF 100mm f/2.8 Macro USM
Även denna använder jag sällan, brukar vara under bröllop och brudparet vill ha närbilder på ringarna och andra detaljer. Tror även den är underbar att filma med!
BACKUP-KAMERAVÄSKA:


1: Kamerahus Nikon D200
Köpte begagnat hos privatperson, pris ca 6000 kr. Underbart kamerahus, man har stor kontroll över vad man gör. Lätt att nå alla reglage och ställa in på utsidan, då man slipper använda menyn.

2: Objektiv Tamron 70-300 f/4-5.6 Di Macro
Pris ca 1500 kr. Prisvärt objektiv, lite seg autofokus. Har problem med CA. I övrigt fin skärpa och bakgrundsoskärpa.

3: Objektiv Nikkor 18-70 f/3.5-4
Pappas objektiv som jag lånar ibland. Jag tycker om djupet man kan få i porträtt och liknande.

4: Blixt Nikon SB-600
5: Objektiv Nikkor AF 50mm f/1.8
Pris ca 1200 kr. Underbart, älskar bokehn. Vid bländare f/1.8 blir det inte riktigt skarpt kan jag tycka, maximal skärpa är vid f/2.8. Fungerar perfekt vid porträttfoto, naturfoto, makro tillsammans med makrofilter. Litet och bekvämt.

6: Objektiv Tamron AF SP 28-75 f/2.8 XR Di for Nikon
Pris begagnat 2900 kr. Min nykomling, har inte hunnit testa mer än i kasst kvällsljus, dock är skärpan otrolig redan vid dåligt ljus. Kan bara föreställa mig hur det är i bra ljus. En riktig tungviktare jämfört mot mina andra objektiv.


Ej på bild: Samyang 85mm f/1.4
Heltmanuellt objektiv där man ställer in bländare och fokus på själva objektivet. Helt underbar skärpa, kan dock störa mig lite på dess motljusegenskaper. Ibland passar de till bilden, ibland inte. Blir ganska stora, runda ringar, vilket kan vara irriterande ibland. Använder denna även till min 5D Mk II tillsammans med en adapter, vilket gjort det möjligt att fota härliga bilder även med fullformataren!
---
Kommentarer (19)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det här är jag och that's it!

2009-05-15 @ 14:42:18 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (6)


Jag, min bror och vår ko Majvor och grisen Ziggy.

Mitt första år på gymnasiet kan sammanfattas som glädjande, men oj, så händelselöst. Vad för något kommer jag att minnas om ett par år? En enda händelse? Någonting? Jag är faktiskt ganska osäker på den frågan.

Året har flutit på väldigt lätt, inga större problem har uppstått. Fortfarande är jag väl ganska egen av mig, jag har blivit framåt och glad. Det är väl en skillnad, jag skrattar ofta och har blivit lite mer öppen.
På något sätt är jag ändå reserverad, tror jag. Ibland kan jag dra mig undan och känna mig osäker på dem jag umgås med.
Vad för tankar har de om mig? Ljuger de för mig? Snackar de skit eller säger de något positivt om mig när jag inte är med?
Jag bryr mig oftast inte om man säger dåliga saker om mig.
Jag lyssnar på den musik jag vill,
tycker att det är fel att döma en person efter sitt utseende,
klär mig hur jag vill,
säger emot när jag inte håller med.
Jag skiter i vad andra tycker om mig, bara de är ärliga mot mig!

Ett år har snart gått, och det känns som att jag har känt dem i min klass väldigt länge, men samtidigt väldigt kort. En lite diffus känsla. Alla har vi fortfarande hemligheter. Så även jag.
Under ett år har jag blivit en helt ny person. Jag är inte längre den Matilda jag var. Förut var jag blyg - det är jag fortfarande, men på ett helt annat sätt.
Några beskrev mig som osynlig och tyst i början av gymnasiet, man såg mig inte - nu kan jag prata obesvärat med i stort sett alla i klassen.

Jag tror att jag har bättrat på mig självförtroende, vilket ofta ger mig ett gott skratt.
Trots allt är jag nöjd över mitt liv, mot alla odds. Det här är jag och that's it!
Jag kan slå vad om något:

alla mina gamla klasskamrater skulle bli chockade över hur jag har förändrats.
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Guide till svartvitt

2009-05-15 @ 14:17:41 Direktlänk Photoshop Kommentarer (1)1:
Välj ut det foto du vill konvertera till Svartvitt.
2: Ändra lite nivåer om du tycker det passar.
3: Enligt bilden nedanför;
Gå till Lagerpaletten.
Välj Gradient Map eller Övertoningskarta och sedan det
alternativ som är svart och vitt.
Klicka OK.


4:
Bilden är nu i gråskala.
5: Gå in i samma meny du var i tidigare, i Lagerpaletten. Ändra kurvor  i de  olika färglägena rött, grönt och blått så att du uppnår de kontraster du vill ha. Klicka OK.
6: Det färdiga resultatet i en fin svartvit konvertering.
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ett bombnedslag

2009-05-15 @ 12:18:35 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Ni skulle se hur mitt rum ser ut! Varje gång jag städar riktigt ordentligt lovar jag mig själv:
Nu ska jag noggrannt hänga upp alla kläder på krokarna eller lägga in dem garderoben, det ska inte få bli såhär stökigt igen.
Efter ett par dagar så ser det ut som värsta bombnedslaget, igen. Hopplöst helt enkelt!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Glass och ingen sol

2009-05-15 @ 10:08:04 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (3)


Porträttfotograf: Alexandra Gramner.

Nu tänkte jag cykla ner på stan och köpa glass - blev så hemskt sugen bara sådär. Har ont i halsen, och solen skiner inte alls idag. Vi får se vad som sker idag.

Jag påminner er om att jag är finalist i Veckans blogg hos Kamilla. Kika på hennes blogg här!
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tjugo diskade förpackningar

2009-05-14 @ 23:13:56 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Nu har jag diskat säkert tjugo förpackningar/glassburkar. Vart kommer de ifrån? Hur som helst, det var inte så många mjölkförpackningar att diska, som jag först trodde. Tur det.

Idag har jag kommit fram till att jag är den person som gör alla förvirrade. En snäll person uppmuntrade mig på msn med orden "haha det är fan sant!" och det gläder mig att det inte enbart jag som tycker det!

Tror att morgondagen ska ägnas åt att ta det lugnt, sen har jag lust att prata med en en gammal klasskompis som bor här bredvid mig. Vi får se vad förvirrande Matilda lyckas med.

Godnatt.
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

What does this tell you?

2009-05-14 @ 21:39:06 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (4)

---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En härlig solig dag

2009-05-14 @ 14:06:31 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (11)

Idag var det så härligt soligt ute, och det här är sista dagen i skolan för mig denna vecka. Ledig i morgon.
Inatt sov jag som en.. jag vet inte vad. Somnade kring halv elva och sov som en stock till dess att väckarklockan ringde. Så skönt.

I helgen ska jag nog plugga lite, tråkigt nog, men sen ska jag dra nytta av solens varma strålar. Härliga tider minsann!

Sen har det hänt något, ganska roligt, den här veckan. Har fått ett stipendie som kallas Linnéstipendiatet. Har du också/känner du någon som fått det så skulle det vara roligt att veta :-)

KRAM.


Frida.
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En redigerad variant

2009-05-14 @ 08:01:59 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)


Har nu redigerat bort axeln i det nedre vänstra hörnet och det blev verkligen mycket bättre. Får väl tacka Alle över att jag fick lägga ut fotot på henne, trots att hon egentligen (när vi just hade fotat) tyckte de här fotona var väldigt dåliga.
Tur att jag envisades med att inte radera några foton!
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The model herself

2009-05-13 @ 08:12:22 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (15)


Den här tjejen påstår att hon inte är vacker på foto! Herregud Frida! Inser du inte vad du har?!
Ni som tittar på fotona, vad tycker ni?
---
Kommentarer (15)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Veckans Blogg Finalist

2009-05-12 @ 19:05:39 Direktlänk Inspiration/tips Kommentarer (7)

Japp, du läste precis rätt! Jag är finalist is Veckans Blogg hos Kamilla.
HÄR kan du se vilka andra bloggar som också blev nominerade.
Rösta efter vilken blogg du tycker är finast. Min blogg är bidrag nummer 1!
---
Kommentarer (7)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Snart överträffad...

2009-05-12 @ 18:23:05 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (5)


Modell: Matilda
Fotograf: Alexandra Gramner
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Alexandra är verkligen duktig på det här med att fotografera. Hon lär sig, kan man väl säga! Snart överträffar hon väl mig, skulle då inte bli förvånad!

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Små tuffingar!

2009-05-12 @ 11:56:08 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (4)


Bror Albin, tuffingen jag och syster Åsah.
Min pappa Per, underbara syster Åsah och jag själv.

Ojoj, det har blivit mycket foton från förr, nu den senaste veckan. Ni får stå ut med det! :-)
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vilket påstående!

2009-05-12 @ 08:05:13 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (5)


De här två tjejerna påstår att de är inte blir fina på bild och att de inte är det i verkligheten heller. Jag håller inte med. Okej, nu kommer de säga: "ska du säga!", men äh.
Frida och Alexandra på fotot. Vad tycker ni?
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ol' times!

2009-05-11 @ 19:52:10 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (11)

Min syster ville ha fler foton from ol' times! Så här kommer det ännu mer! :-D Enjoy!


Mina två första år på denna jord spenderade jag i Mjölafors. Som ni ser verkar jag vara väldigt glad där!

Som två-åring reste jag tillsammans med min yngre bror och våra föräldrar till Latinamerika och stannade där i dryga 6 månader.

Här sitter jag och min bror Albin på en kaj, någonstans i Norge tror jag minsann. Skulle fylla fem år.
Här befann vi oss i Marocko under tre månader, mina tre yngre bröder och jag, och våra föräldrar såklart! Här är vi tillsammans med någon väldigt häftig snubbe! Jag var sex år gammal och min yngsta bror runt ett år.
---
Kommentarer (11)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det var ett tag sen!

2009-05-11 @ 18:18:43 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (13)

Jag (2 år) och en flicka från Guatemala.
Mamma i Latinamerika. Jag med våra griskultingar.
Jag (1 år) hemma i Mjölafors.

I helgen har jag ju tittat på gamla foton också, har glömt nämna det tidigare. Min mamma var så otroligt duktig på att fota, så jag tror jag vet varifrån jag har fått min foto-gen ;-)
Kvalitén på de här fotona är usla, eftersom jag har fotat av bilderna från en projektor. Hoppas du tycker det är kul ändå!
---
Kommentarer (13)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Alexandra

2009-05-11 @ 11:45:48 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (6)

Modell: Alexandra Gramner
---
Kommentarer (6)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Min helg ordagrant

2009-05-10 @ 22:48:12 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (2)

Denna helg kan jag beskriva ordagrant vad jag har gjort.

Fredag
- eftermiddag: bussresan gick bra, inget tjafs på bussen. Pratade med en klasskompis hela vägen till Luleå.
- kväll: hela familjen på dåligt humör. Somnade klockan 22.

Lördag
- morgon:
vaknade 8, åt frukost, somnade om 9.
- eftermiddag: vaknade 14 av att mamma skulle kontrollera att jag verkligen levde, sover aldrig så här länge i vanliga fall. Ägnade dagen åt att äta muffins, godis och annat smått och gott.
- kväll: bakade kladdkaka med vit choklad, tittade på Da Vinci-koden.

Söndag
- morgon:
vaknade 7.20, krattade baksidan av huset (där det växer långt gräs!) så att jag fick blåsor på båda händerna. Eller, snarare skavsår.
- eftermiddag: sov ytterligare 2,5 timme, klagade på syskon och försökte få dem att göra deras del av arbetet med krattningen. Åkte bil till Luleå, sen vidare till Piteå.

Det var min helg, den var riktigt... så att säga, intressant! Hur har din helg varit?


Modell: Frida Hamstig
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Fotografi i somriga färger

2009-05-08 @ 11:50:16 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (14)

Modell: Alexandra Gramner

Ett foto från gårdagens fotografering.
Tyvärr hann jag inte redigera fler foton igår, så ni får väl se fler foton på Frida i nästa vecka! :-D

Nu drar det av till stugan! Jag har ansvaret för... 4 st syskon idag. Hämta på skolan, hem, äta macka, ta lokalbussen till busstationen, ta buss till Luleå, gå till pappas lokal, vänta där någon timme, åka till stugan med bil.
Så, jag har en lång - och jobbig - dag framför mig.

Hugs.
---
Kommentarer (14)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Tända lampor och goodmornin' sunshine!

2009-05-08 @ 08:14:46 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (3)


Modell: Jag, Matilda
Fotograf: Alexandra Gramner
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Modell: Alexandra Gramner
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Igår stannade jag kvar med Frida och Alex och fotade. Till största del var det Frida som stod framför kameran och Alex som fotograferade. Jag tyckte det var roligt att hoppa omkring som en och annan mupp, allt för att få Frida att skratta.
Till sist lyckades jag och Frida få in Alex framför kameran, men de två lyckades även att fånga mig på bild.
Och jag måste få säga att jag faktiskt blev riktigt nöjd över ett par av fotona! Både de på mig och de övriga fotona.

Jo, jag tackar för alla kommentarer. I helgen ska jag vara i stugan, så då blir det inga kommentarer besvarade, tyvärr.
I morse hade jag hand om att väcka mina syskon (pappa hade åkt på jobbet, mamma är i stugan). Klockan halv sju genomförde jag mina brutala handlingar, som jag verkligen älskar att göra! Jag går in i deras rum, tänder lamporna i taket och säger "Goodmorning sunshine!". Vaknar de inte då går jag fram till deras sängar och rycker undan deras täcken. Haha!

KRAM.
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Summer feelings!

2009-05-07 @ 21:55:37 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (3)


Modell: Frida
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Modell: Frida och Alexandra
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Modell: Alexandra
Utrustning: Nikon D200, Nikkor 18-70/3.5-4.5

Vad behövdes till dessa foton?
Jo, två snygga tjejer, en sol, en kamera, något ljust (t ex en affisch) för att ljusa upp ansiktena och självklart någon kan exponera fotot!
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Vem är DU?

2009-05-07 @ 14:58:40 Direktlänk Allmänt Kommentarer (17)

Nu har vi nyss haft muntliga övningar på svenskan och jag spelade en arg/irriterad person.

Hur som helst, solen skiner ute,vinder blåser lagom kallt, så härligt! Efter skolan ska jag och Alex ut och fota Frida, vår lilla försökskanin/modell!

Jo, eftersom det uppenbarligen är ganska många som kikar in på bloggen då och då, du bland annat, så är jag lite nyfiken över om ett par saker.

- Var bor du?

- Hur gammal är du?

- Brukar du också fotografera?

---
Kommentarer (17)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

My life in a short version!

2009-05-06 @ 20:16:16 Direktlänk Mina tankar Kommentarer (2)


Familjen (mina syskon, jag och Melinda) -05

Jag som 12-åring -05

Min galna syster Åsah -07

Jag, på något ganska kyligt ställe kommer jag minsann ihåg! -07

Min bror Albin och hans flickvän Belen -05!
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

...

2009-05-06 @ 08:05:16 Direktlänk Porträtt Matilda Kommentarer (3)


Hmm... Det här var inte det bästa fotot på mig, men ajja. Så här såg jag ut förra sommaren. Mycket kortare hår än nu. Funderar på att klippa mig kort igen, kortare än på det här fotot :-) Nu idag har jag provet. Önska mig inte lycka till!
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

From scratch!

2009-05-05 @ 21:09:02 Direktlänk Porträtt vuxna Kommentarer (2)


Dessa är några av mina allra första porträtt, fotade i november 2007. Hittade dem i iPhoto, och jag blev så glad över att några av mina foton finns kvar! Oredigerade såklart :-)
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bottom of my heart

2009-05-05 @ 18:30:24 Direktlänk Övrigt Kommentarer (3)


Nej, nu måste jag lägga upp ett foto, även om det som detta är något gammalt crap. Ni får vara glada över att se något åtminstone! En aning redigerat också, om jag ska säga det.. Haha.
---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Not an ordinary day - or is it?

2009-05-05 @ 11:41:45 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Ja, nu sitter jag här efter hela förmiddagen matte - som faktiskt inte var så jobbigt i sig - men jag är så sjukt trött så att det är svårt att förstå. Brukar aldrig vara så här trött. Jag brukar inte heller sova bara fyra timmar på en natt, så det är ju förståeligt. I morse när jag skulle kliva upp... det var det svåraste och jobbigaste jag gjort på riktigt länge.

I natt ska jag sova tungt och jag har planerat allt in i minsta detalj. Först och främst, när jag kommer hem ska jag ut och jogga mina ordinare fyra km. De sista hundra-tvåhundra meterna (har svårt att veta exakt vad det är) så spurtar jag järnet. Ooh. Dusch. Macka. Plugga till det där --- (ni vill inte veta vilket ord som jag ersätter med ---) provet. Middag. Plugga igen, om jag orkar vill säga. Sen, til sist, får jag gå och lägga mig. Usch, vilken dag jag har framför mig.

Wish me good luck.
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

I'm belonging to the too-much-thinking-generation!

2009-05-04 @ 22:14:57 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Äntligen, jag bara ropar ut det ordet. JAG ÄR FRI! Fast, egentligen är det inte förrän på onsdag jag är helt fri, och inte ens då är jag helt fri. Det blir först till sommarlovet. Nej, nu låter jag tankarna skena iväg i alldeles för hög fart, för att icke-kördugliga Matilda ska kunna hålla kontroll på det.

Det tog då sin lilla, förbannade tid att gå igenom alla beskrivningar för verktygen, men nu sitter det. Och sitter lär det inte bara göra till på onsdag, det lär dyka upp fragment, hela skrämmande meningar i mitt huvud de kommande 20 åren. För "klyvning av fastrostade muttrar samt avhuggning av mindre skruvar" kommer en dag, när jag kanske sitter under en buske i Afrika och försöker fota lejon, blixtra förbi i mitt huvud. Nästa tanke som flyger förbi mitt huvud är "flatmejsel, även kallad huggmejsel".

Det här är en väldigt oroande tanke, men vad gör inte människan egentligen, som å ena sidan är en svag varelse, men å andra sidan kan vara rätt stark ibland också. De där sekunderna jag i framtiden förlorar mig i dessa tankar kan - jag har inte påstått att det gör det! - resultera i att lejonen hinner springa sin väg och jag, jag får aldrig chansen att fånga dem på bild igen.

Nu är klockan 22.13. Med sådär en fyra timmars sömn från föregående natt, så borde jag pallra mig i säng. På tiden. Så godnatt och förlåt för en dålig bilduppdatering och det lär så bli, fram till dess att jag slipper det här provet! Kram.
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Bräckjärn, polygriptång.. vad hette det nu igen?

2009-05-04 @ 18:18:01 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

Joda. Visst går det här bra. Sitter djupt försjunken i hur många verktygsbeskrivningar som helst, som ska finnas inprintade i mitt huvud onsdag eftermiddag. Vi får se vart det slutar. Hur som helst kan jag åtminstone 18 av dessa beskrivningar komplett, än så länge. Vilket betyder att jag har sådär 21 stycken verktyg kvar att lära mig.
Datakunskapsprovet gick bra, kan jag väl lugnt påstå. Och man fick sig minsann ett gott skratt efteråt. Åtminstone en person förstår vad jag menar. Haha.

Ja, nu, kära vänner så måste jag tyvärr avbryta detta trevliga inlägg och fortsätta med mitt älskade plugg.
Sedan får jag passa på att säga att det är roligt att så många lägger till mig på bloglovin! Vilka är ni? :-)
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Agnes och Tuva

2009-05-04 @ 12:24:27 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (2)


Agnes och Tuva.
---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

En dålig morgon, kan jag lugnt påstå

2009-05-04 @ 06:40:51 Direktlänk Makro/detaljer Kommentarer (1)


Hmm... Inatt har jag sovit så sjukt dåligt. Gick och la mig kring elva, men somnade inte förrän ett. Sen har jag vaknat upp om och om igen och klockan 05.48 kunde jag inte somna om igen. Idag har jag sovmorgon. Jippi. Det betyder att jag egentligen hade kunnat sova minst en timme till. Varför skulle jag vakna nu för?!
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

The window to our soul

2009-05-03 @ 19:37:14 Direktlänk Makro/detaljer Kommentarer (4)


Ögon fascinerar mig. De talar om så mycket. De är fönstrena till vår själ, sägs det ju och jag tycker det är ett par kloka ord.
Tänk över allt ett par ögon kan säga, vilket historia de kan berätta.
Jag fångas av ögonen i ett foto, det är ögonen som utgör bilden. Även om personen på fotot blundar, finns det en hel historia bakom dem. När jag fångar dessa blickar, vill jag nå ut med vad personen på fotografierna känner.
Det är mitt mål med porträttfotograferingen. Betraktaren ska kunna ta del av vad som pågår bakom fotot.
---
Kommentarer (4)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Det är bra att släppa lös känslorna

2009-05-03 @ 16:55:12 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (5)

Ibland tror jag att det är bra att vara arg eller sur. Riktigt arg och riktigt sur. Man lär sig se sina egna problem. För att kunna utvecklas, måste man se vad som behöver utvecklas.

---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Något nytt och fräscht?

2009-05-03 @ 12:02:57 Direktlänk Allmänt Kommentarer (3)

Ser ni, nu har jag ändrat lite på bloggen igen. Ser du vad?

---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

X antal projekt

2009-05-03 @ 11:34:11 Direktlänk Makro/detaljer Kommentarer (0)

Jag har ett X antal projekt på G, mest för min egen skull då - och även för dem som är runt omkring mig.

Först och främst: Jag måste sluta säga förlåt hela tiden, det är en reflex. Alla kan nog hålla med mig om att det är störande.
I andra hand: Varför har jag börjat med hmph överallt? Dags att tona ner där också.

Hmm, jag tror att det är fler projekt, men för tillfället kommer jag inte på något mer. Gör du det?

---
Kommentarer (0)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Finalist hos Nicole :-)

2009-05-03 @ 10:33:18 Direktlänk Allmänt Kommentarer (5)

Ja, som rubriken lyder så är jag en utav finalisterna i Nicoles fototävling.
Tycker du mitt bidrag förtjänar en röst, så är mitt bidrag nr 5, bilden på två bröder som sitter och busar.

Rösta HÄR på det bidrag DU tycker förtjänar det mest! :-)
---
Kommentarer (5)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kanalsimmet old fashion

2009-05-03 @ 09:52:07 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (2)

---
Kommentarer (2)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

All those small details

2009-05-02 @ 21:28:06 Direktlänk Makro/detaljer Kommentarer (8)

Detaljer. Små som stora. Kontraster.
En inblick i våran värld, ett andetag med våra lungor, en droppe i oceanen.
Något litet som bidrar till det stora, det hela.
Världen.

---
Kommentarer (8)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Kanalsimmet i Badhusparken

2009-05-02 @ 19:28:34 Direktlänk Övrigt Kommentarer (3)

---
Kommentarer (3)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Here comes an old fav

2009-05-02 @ 08:18:23 Direktlänk Porträtt ungdom Kommentarer (12)

Modell: Frida Hamstig
Utrustning: Nikon D200, Tamron 70-300/4-5.6
Här dyker ett porträtt från i mars upp. Frida är verkligen duktig framför kameran, hon har mycket lätt för att visa känslor. Utöver det har hon ett par ögon som verkligen fångar betraktaren. Håller du med mig?
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Not a single word

2009-05-01 @ 23:51:35 Direktlänk Natur/miljö Kommentarer (1)


Foto: Ellen Tillberg

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Jag är på bra humör, känner mig ganska förberedd för sommaren, trots att den mesta av tiden gapar tom från planer. Hur som helst lär jag tillbringa mycket tid i vårat gula hus i byn. Sedan blir det ju sommarjobb också, såklart. Kanske åker jag och hälsar på syrran i Stockholm, det låter för mig lockande.
Resten av tiden gör jag förhoppningsvis något, annars får jag väl.. tyna bort i sommar. Men det hoppas jag verkligen att jag slipper.
Nu, kära vänner. Godnatt.
---
Kommentarer (1)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Ett (misslyckat) valborg

2009-05-01 @ 21:44:15 Direktlänk Övrigt Kommentarer (12)

Jag tror inte att världen ville att jag skulle fira valborg igår.
Först hade jag inte tänkt fara på någon majbrasa, det berodde på om jag skulle åka med familjen eller inte.
Det slutade med att jag skulle visa min lillebror vägen och passa på att fota majbrasan.
Jag kom så långt att jag hann ta pappas cykel, upptäcka att sadeln var på tok för hög för att det skulle vara bekvämt. Hämtade lite verktyg och försökte sänka sadeln, men det ville sig inte. Jag var på väg att vända om och lägga undan verktygen när cykeln välte och styret landade rakt på min fot. Det gjorde inte lite ont, det kändes som att foten svällde upp. Aningen irriterad tog jag och snodde mammas cykel istället. När vi väl, jag och lillebrorsan, kommer till majbrasan så är det ingen där. Det är helt tomt. Och brasan är inte tänd. Ringer pappa och säger att vi åker hem, men så kommer vi på att jag kan fota kanalsimmet i Badhusparken. Sagt och gjort, vi åkte dit. Det var fullt med personer, men på något sätt lyckades jag ändå komma så nära kanalen och simmarna så att jag kunde fota.

I Badhusparken fanns också en så kallad "majbrasa", snarare en container med lite brinnande ved i. Hmph. Lite foton blev det där också minsann.
Resten av kvällen ägnade jag åt filmen En Geishas Memoarer. Den var verkligen bra. Så, nu har ni hört historien om mitt misslyckade valborg. Kvällen slutade - som tur var - utan fler missöden. Hade du en trevlig kväll då?

Människor har alltid fascinerats av elden.
Och jag har fascinerats av anonymiteten.
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

Today in sunshine

2009-05-01 @ 12:56:07 Direktlänk Porträtt barn Kommentarer (12)

Vad har jag gjort idag? Inte mycket, men jag har verkligen njutit. Solen är väldigt varm och det är nästan jobbigt att vara ute. Satt ute ca två timmar i ett linne och ett par shorts, men nej, det gick verkligen inte. Tar det lite lugnt nu, inomhus istället. Lyssnar på musik, läser... Skönt.
Stina.
---
Kommentarer (12)

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen. © Matilda Holmqvist 2009-2014

RSS 2.0